• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 5 °C

''Başbakan Erdoğan bir kahraman!''

''Başbakan Erdoğan bir kahraman!''
Demokratik açılıma sanat camiasından destek gelmeye devam ediyor. Ünlü yönetmen Sinan Çetin, "Açılımı başlattığı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kahraman olarak görüyorum."

Demokratik açılıma sanat camiasından destek gelmeye devam ediyor. Ünlü yönetmen Sinan Çetin, "Açılımı başlattığı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kahraman olarak görüyorum." diyor.Çetin, projenin önünü kesenlerin tarih önünde hesap vereceklerini belirtirken, PKK ile mücadelede bugüne kadar 420 milyar dolar harcandığına dikkat çekerek "Bu korkunç para ile dört Paris, iki Chicago kurulurdu." ifadelerini kullanıyor.

Erdoğan'ın Ergenekon konusundaki tavrını da destekleyen ünlü yönetmen "Türk halkı ilk defa kendisine bir başbakan seçmiştir. Menderes, Özal geleneği devam etmeli." yorumunu yapıyor.

Türkiye'nin, köklü sorunlarını çözme iradesi gösterdiğini savunan Çetin, sorunun her halükarda yakın zamanda çözüleceğine inanıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gibi, "Kürt, Ermeni, Kıbrıs meselesi de bu yıl çözülecek. Eğer biz çözemezsek bunu dünya çözecek." ifadelerini kullanıyor.

Akan kana artık dur denilmesi gerektiğine dikkat çeken Çetin, teröre harcanan 420 milyar doları 'korkunç' olarak niteliyor. "Bu parayla dört tane Paris, iki tane Chicago inşa edilirdi" diyen yönetmen, ardından sert ifadeler kullanıyor: "Bu "Doğu'da birilerinin cebini doldurmak uğruna, orada silah satmak ve eroin trafiğini kontrol etmek için yapılan bu zulmün artık sürmemesi gerekiyor."

'Vatandaşının üstüne bomba atan değil, sorun çözen devletin büyük olacağı' yorumunu yapan Çetin, Milliyetçi Hareket Partisi'nin açılıma karşı tepkisini anlamakta güçlük çektiğini söylüyor. "MHP, şehit analarının acısının durmasını istemiyor mu, her gün yeni bir şehit anası çıkmasından rahatsız olmuyorlar mı?" sorusunu yöneltiyor.

TÜRK HALKI KENDİNE İLK DEFA BİR BAŞBAKAN SEÇTİ

Sinan Çetin, Ergenekon soruşturması ile ilgili yorumlar da yapıyor. Silivri'de devam eden davanın çok önemli olduğunu vurgularken hükümetin sağlam duruş gösterdiğini ve geri adım atmaması gerektiğini savunuyor. Artık sivil iradenin hakim olması gerektiğinin altını çizerek, "Bazı masalarda görüşmeler, bazı kahramanların masaya yumruk vurması ile ilerler. Bu Türk halkı ilk defa kendisine bir başbakan seçmiştir. Menderes, Turgut Özal geleneği devam etmeli. Sivil irade hakim olmalı. Asker kışlasına çekilmeli, kendi işini yapmalı." görüşlerini dile getiriyor..

Çetin, ayrıca JİTEM'in Güneydoğu'da işlediği cinayetleri anlatanların itiraflarını okuduğunda dehşete kapıldığını söylüyor ve ekliyor: "Adam diyor ki; 'en az bin kişi öldürdüm'. Bu söz Genelkurmay tarafından da, Bahçeli ve Deniz Baykal tarafından da normal sayılmamalı."

BEN KAVGA EDECEĞİM DERSE DEVLET BÜYÜK OLMAZ

Bu problem yeni bir problem değil ki. Büyük bir devlet bu problemi çözer. Eğer 'Ben kavga edeceğim' derse o zaman büyük devlet olmaz. Şöyle bir şey düşünsek, dünyanın bir yerinden Türkiye'ye bakıyorsun; burası Türkiye, ne görüyorsun? Kendi dağlarını bombalayan, kendi vatandaşları üzerine bomba atan bir devlet görüyorsun, resim bu. 25-30 yıldır oraları bombalıyorsun, bu bir zaaf değil mi? Böyle güçlü devlet mi olur? 'İç düşmanlar' kavramının hapse atılması, bir dolaba kilitlenip bir daha açılmamak üzere üstünün kapatılması gerekiyor.

SAĞCILAR DAHA ÖZGÜRLÜKÇÜ

Ünlü yönetmen, çok tartışılacak bir tespit daha yapıyor: "Sağ görüşlü entelektüeller, sol entelektüellere göre daha özgürlükçü, demokrasi yanlısı. Sağ görüşlü aydınlar, insan hakları açısından daha yetkin."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89