• BIST 9530.47
  • Altın 2472.847
  • Dolar 32.429
  • Euro 34.8442
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 3 °C

Barzani'den 'yenilenme' mesajları

Barzani'den 'yenilenme' mesajları
KDP kongresinde konuşan Barzani önemli mesajlar verdi: 'Bir daha Kürtler arası savaşa asla izin vermeyeceğiz.

KDP kongresinde konuşan Barzani önemli mesajlar verdi: 'Bir daha Kürtler arası savaşa asla izin vermeyeceğiz. Bütün kurumlarda yolsuzluk var, mücadele edeceğiz. Bölgedeki halklar birbirini kabul etmeli. Kerkük kardeşlik şehri olmalı. Diğer parçalardaki Kürt partileri barışçıl yöntemlerle sorunlarını çözmeli. Bu kongreyi 'Kaderini Tayin Hakkının' kongresinin mayası haline getireceğiz'

Federal Kürdistan Bölgesi’nde KDP, on yıl aradan sonra 13’üncü kongresini topladı. Başkent Hewler’de başlayan Kongreye, aralarında çok sayıda üst düzey yetkilinin de bulunduğu 1500 kişi katıldı.

“Yenilenme, Adalet ve Birlikte Yaşam” sloganı altında yapılan kongrede bir konuşma yapan KDP lideri Mesud Barzani, önemli mesajlar verdi. Bir daha Kürtler arası savaşa asla izin vermeyeceklerini söyleyen Barzani, kardeş savaşında yaşamını yitirenlerin ailelerinden özür diledi.

23214

‘’Bu kongreyi ‘Kendi Kaderini Tayin Hakkının’ kongresinin mayası haline getireceğiz’’ diyen Barzani, yolsuzlukla mücadele edecekleri mesajını verdi.

Diğer parçalardaki Kürt partilerinin barışçıl yöntemlerle sorunlarını çözüme kavuşturma zamanı geldiğini söyleyen Barzani ‘’Bölgedeki tüm halklar birbirini kabul etmelidir. Çünkü silahın dili sadece kendisi ile beraber yıkım getirir başka bir şey getirmez’’ dedi.

KADERİNİ TAYİN HAKKI

KDP içinde Kürtlerin yanısıra Arap, Türkmen ve Kürdistan’daki diğer dini azınlıklarında yer aldığını belirten Barzani, ‘’Bu kongreyi ‘Kendi Kaderini Tayin Hakkının’ kongresinin mayası haline getireceğiz’’ dedi.

MÜCADELEYİ ŞEHRE TAŞIDIK

''Dağda olan mücadelemizi şehre taşımış durumdayız’’ diyen Barzani, muhalefet, farklı fikirler, düşünce özgürlüğü ve çok partililiğe inandıklarını söyledi.

Barzani, partiler arası görüş ayrılıklarının olmasının bir gereklilik ancak stratejik konularda tek ses olunması gerektiğini ifade etti.

HEDEFLERİMİZE ULAŞTIK

Siyasi olarak birçok hedeflerine ulaştıklarını kaydeden Barzani şu ifadeleri kullandı: ‘’Çok daha fazla çalışmamız gerekiyor, diğer hedeflerimize ulaşmak için. Ancak toplumsal alanda yürütmemiz gereken çok büyük bir çalışmalar var. Ekonomik ve güvenlik anlamında iyi bir durumdayız ve başarılı bir örnek olmuş durumda. Biz Irak'ın güçlenmesi ile birliğinin temeli olarak Federalizmi görüyoruz.’’

TÜM KURUMLARDA YOLSUZLUK VAR

KDP lideri Barzani, tüm kurumlarda yolsuzluk olduğunu gördüklerini ve buna karşı durduklarını belirtti ve ‘’Bu durumun ortadan kalkması için çalışıyoruz ve yasal olarak bunun önüne geçmeli yasa tek egemen olmalı’’ dedi.

PARTİLİLER YOKSUL HALKLA İÇİÇE OLMALI

Konuşmasında Barzani, partililerin yoksul halkla iç içe olması gerektiğini belirterek ‘’Partinin her zaman arkasında duranlar onlardı ve yoksullara daha iyi bir yaşam hazırlamak için çalışmalılar. Şehit ailelerinin, Enfale uğramışların ve Peşmergelerin yaşam seviyeleri yükseltilmelidir’’ ifadelerini kullandı.

Kürtlerin Ezidi, Feyli ve Şebek’lerle tek bir millet olduğunu ve kimsenin parçalamasına izin vermeyeceklerini belirten Barzani şöyle dedi:

KERKÜK'Ü KARDEŞLİK ŞEHRİ YAPMAK İSTİYORUZ

‘’Nasıl ki Kürtlere saygı duyuluyorsa aynı şekilde Türkmen, Keldan, Asuri, Ermenilere saygı duyacağız. Nasıl İslama saygı duyuyorsak diğer dinlere de aynı şekilde saygılı olmalıyız.

Birlikte yaşama kültürüne ve hoşgörüye inanan Iraklı taraflara yardım etmeye hazırız. Hıristiyanlara yöneltilen şiddete karşıyız ve Kürdistan Bölgesi'nin kapısı onlara açıktır.

Sunduğumuz barışçıl bir yol haritası ile Irak'taki sorunlara son verdik. Yapılacak tüm anlaşmaları destekleriz, Kürtlerin haklarını eksiltecek şekilde olmaması kaydıyla.

Kerkük’ü birlikte yaşama ve kardeşlik şehri yapmak istiyoruz ancak asla taviz vererek değil.

BARIŞÇIL ÇÖZÜM ZAMANI GELDİ

 Diğer parçalardaki Kürt partilerinin barışçıl yöntemlerle sorunlarını çözüme kavuşturma zamanı gelmiştir ve çalışmalarına devam etmelidirler.

Yeni gelişmeler, bilim teknoloji ve demokratik açılımdan faydalanılmalıdır. Bölgedeki tüm halklar birbirini kabul etmelidir. Çünkü silahın dili sadece kendisi ile beraber yıkım getirir başka bir şey getirmez.

ÖZÜR DİLİYORUZ

Bir daha izin vermeyeceğiz hangi ad ve baskı ile olursa Kürtler arası savaşa asla izin vermeyeceğiz, çünkü çok acı deneyimizin var. Bu vesileyle tekrar kardeş savaşına kurban gidenlerden ve ailelerinden özür diliyoruz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89