• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 4 °C

Barzani'den Peşmerge'ye Son nefesinize kadar savaşın emri

Barzani'den Peşmerge'ye Son nefesinize kadar savaşın emri
Mesud Barzani peşmerge güçlerine saldırı emri verdi. İşte Başkanlığın resmi sitesinde yayınlanan açıklama.

Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani peşmerge güçlerine saldırı emri verdi. Başkanlığın resmi sitesinde yayınlanan açıklamada, Federal Kürdistan Başkanı, bu sabahın erken saatlerinde saldırıya geçen Peşmergelerin ilerlediklerini kaydetti,

"Kürd halkı dindardır, Kürd toplumunun temelinde çok dinli ve bir arada yaşama kültürü vardır. Kimseye zulüm etmemiş, baskı uygulamamış, tüm tarihi boyunca sadece kendini korumuştur. Ama düşmanlarımız bizden vazgeçmemişler, her zaman, bir biçimde bize zarar vermek istemişlerdir" diyen Federal Kürdistan Başkanı Başkanı, açıklamasında devamla şunları dile getirdi:

"Musul olayları sonrası Kürdistan sadece kendisini korumakla yetindi. Ama teröristler belalarını bize bulaştırdılar, Kürdistan'a saldırdılar ve bunun sonucu son birkaç günde meydana gelen nahoş olaylar yaşandı. Bu nedenle biz savunma durumunda çıkıp, son nefesimize kadar teröristlerle savaşmaya karar verdik. Peşmerge ve ilgili taraflara, tüm güçleri ile teröristlere, Kürdistan ve Kürd halkı düşmanlarına saldırı emrini verdik."

"Zummar ve Şengal'de yaşanan son olaylar, Yezidi kardeşlerimiz duçar oldukları facialar çok acı. Kürd halkı emin olmalıdır ki Kürdistan'ın bir karış toprağından vazgeçmeyeceğiz. Şengal'i ve Yezidi kardeşlerimizi göz bebeğimiz gibi koruyacağız. Şengal dağı asi ve dirençli kalmaya devam edecek. Halkımızın bu temel ve aziz kesimi hep saygındır ve bu saygınlığı korumak hepimizin görevidir.

"Terör uluslararası bir sorundur ve teröre karşı mücadele uluslararası olmalıdır. Bir kaç yıldır Kürdistan terör ve teröristlerin tehdidine hedef olmuştur, kurban vermiştir. Ne yazık ki teröre karşı mücadelede biz yalnız kaldık. Teröre karşı kendini korumada kimse Kürdistan'a yardım etmedi. Bununla birlikte biz teröre karşı mücadelede sırtımızı halkımıza, Peşmerge ve güvenlik güçlerimize dayıyoruz. Her zaman Kürdistanlıların birlikte yaşama, hoşgörü ve özgürlük kültürüne sadık kaldık. Ki bunlar teröristlere ve düşmanlarımıza karşı kazandığımız başarıda önemli noktalardır.

"Bu sabahtan itibaren kahraman evlatlarımız teröristlere saldırıya geçtiler ve ilerliyorlar. Kürdistan halkından, siyasi güçleri ve medyasından istemim morali yüksek tutmaları, sorumluluk duymaları ve sürecin hassasiyetine uygun davranmalarıdır, ulusal birliği her zamandan daha çok korumalarıdır.

"Peşmergeler emin olmalıdırlar ki Kürdistan halkı tüm gücü ile Peşmergenin arkasındadır, onların fedakarlığından, yüksek moral ve kahramanlıklarından gurur duymaktadır.

"Kürdistan halkına, kahraman Peşmergelere, gönüllü kuvvetlere, şehit ailelerine teşekkür ediyorum. Kürdistan halkını mutlu günler beklediğinden emin olun.

"Yaşasın Kürdistan
"Özgürlük yolu şehitleri ölümsüzdür"

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89