• BIST 9107.38
  • Altın 2324.495
  • Dolar 32.3598
  • Euro 34.9656
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 12 °C

Barzani’den Kobani mesajı: Bu başarı tüm Kürdistan halkının başarısıdır

Barzani’den Kobani mesajı: Bu başarı tüm Kürdistan halkının başarısıdır
Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, Kürt güçlerinin Kobani’yi IŞİD’den alması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani Kobani’nin IŞİD’den alınması dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Bu başarı tüm Kürdistan halkının başarısıdır. İnsanlığın terör vahşetine karşı başarısıdır” denildi.

Federal Kürdistan Başkanlığı resmi sayfasından yapılan açıklamada şöyle dendi: 

“Bugün direnen Kobani’nin kurtarıldığı haberini almış bulunmaktayız. Bu haber, her Kürdistanlı ve özgürlük savunucusunu mutlu etmiştir. Bu başarı tüm Kürdistan halkının başarısıdır. İnsanlığın terör vahşetine karşı başarısıdır.” 

Mesud Barzani, “Kobani’de direniş gösteren savaşçıları ve onlara destek olan kahraman Peşmerge kardeşlerimin bu tutumunu değerli buluyor hepsinin ellerinden ve gözlerinden öpüyorum” dediği mesajında Kürdistan Bölgesi’nin bin 500 kilometrelik sınırda halen IŞİD’le savaş halinde olduğuna da değindi. 

Koalisyon güçlerinin sürekli desteğinden dolayı kendi adına ve Kürdistan halkı adına teşekkür ettiğini belirten Barzani, Peşmerge Güçleri’nin Kobani’ye geçmesi için yardımcı olan Türkiye’ye de ayrıca teşekkür etti. 

Mesud Barzani mesajının devamında şu ifadeleri kullandı: 

“Bir şehir ve birkaç köyün kaybedilmesi kırılmaya yol açmamalı. Kırılma, irade ve direnişin kaybedilmesidir. Kahraman Kobani, direniş gösterip iradeli davrandığı için düşmedi. Şuna emin oldum ki Kobani; Kürdistan halkının desteği, Kürdistan halkının dostlarının yardımı ve Kobani’nin direnişiyle teröristlerin acımasızlığına karşı kırılmayacak ve hep başı dik olarak kalacak.

Vatan ve toprak için verilen kurbanlar büyük bir şereftir. Halkımızın çocukları terörle savaşta kurbanlar verdi ve eşsiz bir kahramanlık örneği sergiledi.

Güney Kürdistanlı Peşmerge Zerevan’ın Kobani’deki şehadeti, aynı şekilde Rojavalı peşmerge Neçirvan’ın Musul’un Eske bölgesinde şehadeti -ki ikisi de aynı gün şehit düştü- Kürdistan halkının birliği, tek sesliliği ve kardeşliğinin göstergesiydi.

Onlar, Kürdistan halkının aynı davanın izinde gittiğini gösterdiler.”

Mesud Barzani'nin açıklamasının tam metni

Peyama Serok Barzanî ya ji bo rizgarbûna Kobanê ji destê terorîstan

Bi navê xwedayê mezin û dilovan

Îro nûçeya rizgarkirina Kobanêya xweragir gihîşt me. Ev nûçe dilê hemû Kurdistanê û azadîxwazek şad dike. Bi helkefta vê serkeftina mezin pîrozbahiyê li hemû gelê Kurdistanê dikim. Ev serkeftin serkeftina hemû gelê Kurdistane, serkeftina mirovayetiye li ser wehşîgeriya terorîstan.

Şanaziye ji bo gelê Kurdistanê ku bi dirêjahiya 1500 kîlometir li beranber dirindetirîn rêxistina terorîstî rawesta û wan tûşî şikestan kir. Xweragirî û rola qehremananeya şervanan û piştgîriya hêza Pêşmergeyên qehreman ya ji bo xuşk û birayên xwe yên li Kobanê gelek bilind dinirxînim û dest û çavên wan maç dikim.

Bi pêwîstî jî dizanim bi navê xwe û gelê Kurdistanê spasiya hevpeymanan bikim ku bi piştevaniya berdewamiya hêzên xwe yên asmanî, rola wan li xweragiriya şervanan û vê destkefta pîroz ya ji bo xelkê Kurdistanê de hebû. Her wiha spasiya welatê Tirkiye jî dikim ku rê dan hêza piştevaniya Pêşmerge bigihe Kobanê bo ku yarmetiya şervanan bide.

Ji destdana çend gund û bajar û taxek nabê şikest, şikest ew deme ku îrade nemîne û xweragirî bişkê. Kobanêya qehreman ji bo wê yekê neket ji ber ku îrade neşika û xweragir bû. Ez ji wê yekê bawerim ku hebûna palpiştiya gelê Kurdistanê û yarmetiya dostên gelê Kurdistanê û xweragiriya Kobanê wiha dike îradeya gelê Kurdistanê li beranber dirindeya terorîstan neşkê û Kobanê jî nekevê û bi serbilindî bimîne.

Qurbanîdana bi navê ax û nîştîman şerefekî mezine û zarok û qedeyên gelê me li şerê dijî terorîstan da bi qurbanîdana xwe ya qehremaniyê ya bê wêne nîşanda. Şehîdbûna (Zêrevanî) xelkê Başûr û Pêşmergeyê Hêzê Piştevanî li Kobanê û Şehîdbûna (Nêçîrvan)ê Pêşmergeyê Rojava li şerê azadkirina devera Eskî Musil ew jî li yek rojê da, hêmaya birayetî û yekîtî û yekdengiya gelê Kurdistanê bû û nîşan da ku hemû gelê Kurdistanê xwediyê yek dozê hevbeşin.

Silav ji bo ruh û giyanê pakê hemû şehîdên rêya azadiyê...

Mesûd Barzanî
Serokê Herêma Kurdistanê
26.01.2015

  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89