• BIST 9079.97
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9354
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 6 °C

Barzani'den Arap aşiret liderlerine: IŞİD’e yardım edenler de IŞİD’liler gibi muamele görecektir

Barzani'den Arap aşiret liderlerine: IŞİD’e yardım edenler de IŞİD’liler gibi muamele görecektir
Mesud Barzani Şengal, Zumar ve Rabia'daki Arap aşiret liderleriyle görüştü.

Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani Şengal, Zumar ve Rabia'daki Arap aşiret liderleriyle görüşerek, onlardan bölgelerini IŞİD'e karşı korumalarını ve Peşmerge Güçleri'ne yardımcı olmalarını istedi.

Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani Batı Dicle cephesinde bulunan Musul’a bağlı Şengal, Rabia ve Zumar’daki Arap aşiretlerinin ileri gelenleriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda Kürdlerin 1991 öncesinde Saddam rejiminden intikam alarak Arap halkına intikam amaçlı saldıracağından kaygılandığını dile getiren Barzani, ”Ancak Kürd halkı 1991 yılında başkaldırdığında böyle bir intikam peşine düşmedi, hatta esir Arap askerlere de merhamet göstererek onları serbest bıraktı.” dedi.

Kürdlerin IŞİD’in büyük zulmüne maruz kaldığını kaydeden Barzani, ”Kürdler IŞİD eliyle zulme uğradı. Sizin de bölgeleriniz zulme uğradı. Sizler bunun şahitlerisiniz. IŞİD sizin bölgelerinizi de işgal etti ve insanlara nasıl yaklaştığını sizler de gördünüz. IŞİD özellikle Sünnilerin yaşadığı alanları yakıp yıktı. IŞİD terör örgütü Sünnilere ne sundu? Yıkım ve virandan başka ne getirdi? 21 yüzyılda, insanlığın değerlerini bilmeyen, insanlara zulmeden, sömüren bir örgütün egemenliği altında yaşayamayız. Bütün bu krizleri aşmalıyız.” ifadelerini kullandı.

55136

IŞİD’in işgali altından kurtarılan bölgelerde Kürd, Arap, Türkmen ve tüm etnik ve dini farklılıkların birlikte kardeşçe yaşaması ve geleceklerini inşa etmeleri gerektiğini dile getiren Mesud Barzani, ”Size ve ortak değerlerinize el uzatanlara müsaade etmemeliyiz.” dedi.

Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani konuşmasının devamında kendi topraklarında özgürce yaşamanın herkesin hakkı olduğunu vurgulayarak, kurtarılan bölgelerde yaşayan her kese yardımda bulunması için Federal Kürdistan Hükümeti’ne de çağrıda bulundu.

Barzani, Arap aşiret liderlerinden kendi bölgelerini IŞİD teröründen korumak için Peşmerge ile uyum ve diyalog içinde bulunmalarını istedi.

Barzani ayrıca IŞİD’e katılan ve örgüte yardım edenlerin cezalandırılmasını gerektiğini belirterek, ”IŞİD’e yardım edenler de IŞİD’liler gibi muamele görecektir” dedi. Barzani sözlerini şöyle sürdürdü:

”IŞİD hiç bir dine mensup değil. Dini değerlere, farklı dinlerin inançlarına, kutsal mekanlarına, Peygamberlerin türbelerine, camilerine nasıl saldırdığını gördük. Peygamber türbesini patlatanlara bir ülkenin tarihini yerle bir edenlere nasıl yardım edilebilir?”

Bu süreçten çok önemli dersler çıkardıklarının altını çizen Barzani konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

”Biz hiç bir şekilde suçluların tekrar bu bölgelere dönmelerine müsaade etmeyeceğiz. Hiç bir şekilde suçluları af etmeyeceğiz. Bu görüşümü yineliyorum; gelecek iyi olan halkındır, kötü olanın değil. Birlikte barış içinde ve kardeşçe bir yaşam için destek olun.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89