• BIST 9439.86
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 7 °C

Barzani: Tarih boyunca Kürdler mazlumların yanında olmuştur

Barzani: Tarih boyunca Kürdler mazlumların yanında olmuştur
Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, son gelişmeler ile ilgili olarak Irak ve Kürdistan kamuoyuna yönelik yazılı bir açıklama yaptı.

Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, 18 Haziran günü Irak'ta yaşanan son gelişmeler ile ilgili olarak Irak ve Kürdistan kamuoyuna yönelik yazılı bir açıklama yaptı. "Son yaşanan olaylarla ilgili olarak taraflarla sürekli ilişki içinde idik" diyen Barzani devamla şunları dile getirdi: "Birçok kişi ve taraf, Bağdat'ta iktidarı gasp edenleri, yanlış ve tek yanlı politikaları sonucu Irak'ta durumun kötüye gittiği konusunda sürekli uyardığımıza şahittirler. Şimdi de bu yetkililer, oluşan olumsuz durumdan sorumludurlar."

"Biz sorunların çözümü için çok çaba sarf ettik, bir çok çözüm önerisi sunduk. Ama iktidardakilerin tavrı ya kulak arkası etmek oldu ya da karşı çıktılar. Kürdistan olarak 2003 yılından bu yana mezhep savaşlarına karşı çıktık, bu çatışmalara neden olmadık. Biz elimizden geldiği kadar hayırlı bir rol oynadık. Şiilere zulüm edildiğinde onların yanında yer aldık. 2003 yılından bu yana Sünnilerin kulak arkası edilmesine karşı çıktık. Tarih boyunca Kürdler mazlumların yanında olmuştur."

"Bugün hatalarının bedelini ödeyenler yeni bir hata yapıyor ve yenilgilerinden dolayı Kürdleri suçluyorlar. Bu büyük ve haksız bir suçlamadır. Bunlar Kürdler ile Şiiler arasında çatlak yaratmak istiyorlar, ki kuşkusuz bunun sonucunda her iki taraf ta büyük zarar görür. Biz, Kürdler ile Şiilerin ittifakını, birkaç kişinin tutum ve davranışlarından daha büyük görüyoruz. Bu kişilerin bu tavırları Kürdlerden önce Şiilere zarar vermektedir."

"Biz hiç bir zaman İmam Muhsin El Hekim ve şehid Sedir'in tavırlarını unutmayacağız. Şii kardeşlerimizin emin olmasını isteriz ki, var olan kötü duruma sebep olanlar, yenilgilerini yalanlarla gizlemek istiyorlar ve bir kaç yıldır gerçekleri halktan saklıyorlar. Şimdi yeni bir durum ortaya çıkmıştır. Sorunlara köklü çözüm bulunmalıdır ve bu da yeni şartlar uyarınca olmalı, yönetim biçim değişmelidir."

"Kürdistan her zamankinden daha çok teröre, halkın yaşamı ve çıkarlarına yönelik her saldırıya karşı durmaya hazırdır. Biz terör eylemlerini Sünni halkın haklı taleplerinden ayırıyoruz. Biz Sünni ve ve Şii kardeşlerimizle birlikte teröre karşı mücadele etmeye hazırız. Ama teröre karşı mücadele adı altında yürütülen mezhep savaşlarında yer almayacağız. Var olan kötü durum sadece savaş ile düzelmez. Nedenlere çözüm bulunmalıdır. Siyasi süreç kendi doğru kanalında yürütmelidir. İşte o zaman teröristleri yenmek daha kolay olur."

"Bir kez daha yineliyorum ki biz hayrın işçileri olacak, hayırlı her adıma destek sunacağız. Ama tüm taraflar bilmelidirler ki yeni bir durum sözkonusudur ve ilişkilerimizde gerçekçi olmalıyız." (Dengê Azad)

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89