• BIST 9693.46
  • Altın 2508.912
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7586
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 8 °C

Barzani: PKK'yı Kandil’den çıkaramayız

Barzani: PKK'yı Kandil’den çıkaramayız
Dün sabah Mesud Barzani ile çok açık bir görüşme yaptık. cümlelerini gevelemeden, hiçbir şey saklamadan konuştu. Mehmet Ali Birand yazdı...

Dün sabah Mesud Barzani ile çok açık bir görüşme yaptık. cümlelerini gevelemeden, hiçbir şey saklamadan konuştu. En çok üstünde durduğu üç nokta vardı. 1) Türkiye bizim için çok önemlidir. 2) Ne PKK ne de Türkiye, bu sorunu silahla çözemez. 3) Biz hiçbir askeri işbirliğinde rol alamayız.

Irak Kürdistan’ı lideri Mesud Barzani ile dün sabah uzun bir konuşma yaptık. Her zaman olduğu gibi, direkt konuştu. Bundan yıllar önce ne diyorsa, aynı tutumunu sürdürdü. Neleri yapabileceğini ve neleri yapamayacağını çok açık şekilde anlattı. Türkiye'de bazı çevreler, Barzani'ye güvenilemeyeceğini söyler. Oysa Kürt Lider şimdiye kadar ne demişse, arkasında durmuştur. 

Barzani ' nin son derece önemli mesajları vardı : 

1) Benim için en önemli unsur, Kürt-Türk dostluğunun zedelenmemesidir. Artık yeni bir dönem başlamıştır ve bu dostluk bozulmamalıdır. Oysa PKK, asker ve polis öldürerek bu dostluğu zedeliyor.

2) Bu sorun silahla çözülemez. Ne Türkiye ne de PKK silahla bir yere varamaz. Ben de buraya askeri operasyonların bırakılmasını istemeye geldim.

3) Biz herhangi bir askeri operasyona katılamayız. 

Barzani, konuşması sırasında kendilerinin PKK'ya karşı savaşa katılmalarının imkansızlığının da altını dikkatlice çizdiği gibi, PKK'yı Kandil’den söküp çıkarmanın güçlüğünü de deneyimlerine dayanarak anlattı. 

Barzani'ye göre, tek çıkış yolu diyalogdur. 

Anayasa çalışmaları bunun için önemli bir zemin oluşturacağı gibi, BDP'nin Meclis’ten ayrılmamasının da gerektiğine dikkat çekti. 

"AYNI YERLERDE BEN DE SAVAŞTIM. PKK KANDİL'DEN SÖKÜLÜP ÇIKARILAMAZ..." 

Son günlerde TSK'nın artık değiştiği, daha iyi bir yönetime kavuştuğu, hele ABD'den alınacak yeni teknolojiyle Kandil'in yok edilebileceği ileri sürülüyor. 

Barzani ile konuşmamızda bunu da sorduk. 

Unutmayalım ki, Barzani yıllarını Hakurk-Kandil dağlarında geçirmiş olan bir peşmerge. Oraları çok iyi biliyor. Deneyimlerini anlattı: 

"...Türk Ordusu’nun gücü ortada, ancak ne kadar güçlü, ne kadar teknoloji ile donanımlı olursanız olun bu yine de imkansız denecek kadar güçtür. Karşınızda düzenli bir ordu yok. Hele o dağlardan gerillayı çekip çıkartamazsınız... Ben de oralarda çarpıştım. O dönemde Irak yönetimi bize gaz bombası attı, tam 5 bölük asker yığdı, uçaklarla bombardıman yaptı, yine de bizi yok edemedi. Dünyanın en zor bölgesidir..." 

Hatırlarsanız, emekli Genelkurmay Başkanı Büyükanıt da 32.Gün’de, TSK'nın Kandil'i istilasının imkansızlığından söz etmişti. 

Barzani, böylesine büyük askeri harekatların şimdiye kadar sonuç vermediği gibi, bundan sonra da sonuç vermeyeceğine inanıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89