• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 19 °C

Barzani: Peşmerge'nin geri çekilmesi söz konusu değil

Barzani: Peşmerge'nin geri çekilmesi söz konusu değil
Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, Irak hükümetiyle anlaştıklarını belirterek, Peşmerge’nin IŞİD’den kurtardığı bölgelerden çekilmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Musul Operasyonu ve sonrasına ilişkin BBC Farsça servisine konuşan Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, Peşmerge Güçleri’nin, kurtardığı bölgelerden çekilmesinin söz konusu olmadığını yineledi.

‘Operasyon zorlu geçiyor ama iyi sonuçlar elde edeceğiz’

Basnews’ten Herman Xalîd’in haberine göre, Musul Operasyonu’nun planlandığı şekilde başarıyla devam ettiğini belirten Federal Kürdistan Başkanı Barzani, “Öngördüğümüz gibi operasyon zorlu geçiyor ama iyi sonuçlar elde edeceğiz” dedi.

Peşmerge Güçleri’nin, Musul’u kurtarma operasyonun birinci aşamasına katıldığını belirten Barzani, “Peşmerge, kendisi için belirlenen bölgelerin hepsini kurtarmış, IŞİD’in savunma hattını kırmayı başarmıştır” ifadelerini kullandı.

Barzani, Peşmerge Güçleri’nin, şu aşamada kurtardığı bölgelerde savunma hattı oluşturduğunu belirterek “Peşmerge Güçleri, kurtardığı bölgelere kazdıkları mevzilerde IŞİD’in saldırılarına karşı tetikte olacaktır” dedi.

‘Irak hükümetiyle anlaştık, Peşmerge çekilmeyecek’

Federal Kürdistan Başkanı ve Peşmerge Güçleri Başkomutanı Mesud Barzani, Peşmerge Güçleri’nin, IŞİD’den kurtardığı bölgelerden çekilmeyeceğini ve bu konuda Irak hükümetiyle anlaştıklarını yineledi.

Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, Peşmerge’nin sadece Musul Operasyonu süresince kurtardığı bölgeler değil öncesinde kurtarılan bölgeler ve Kerkük’ten de çekilmeyeceğine dair Irak hükümeti ile anlaştıklarını belirtti.

Af Örgütüne yanıt

Uluslararası Af Örgütü’nün ‘Peşmerge Arap köylerini yıkıyor’ şeklindeki iddiaların yer aldığı raporuna da değinen Barzani, bu tür iddiaların gerçeklikten uzak olduğunu belirterek, “Kürdistan Bölgesi, IŞİD saldırıları ve mezhepsel çatışmalardan kaçan bir buçuk milyon Iraklı göçmene ev sahipliği yapmaktadır. Bu tür iddialar asılsızdır” dedi.

Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, Peşmerge Güçleri’nin, Ezdi kızlarının köle gibi satan ve Ezdilerin katleden bir örgüte biat edenlerin Kürdistan Bölgesi’ne girmesine izin vermeyeceğini söyledi.

Türk askerinin Başika'daki varlığı

Başika’daki Türkiye askeri güçlerinin bulunmasına ilişkin ise Başkan Barzani, Türk askerlerinin, Irak hükümeti ile Türkiye arasında varılan anlaşma neticesinde bölgede bulunduklarını dile getirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89