• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 5 °C

Barışın yolu Roboski’den geçer

Barışın yolu Roboski’den geçer
Sorumluları aklayan Roboski raporuna isyan eden Roboskili aileler, TBMM’nin önünde Kürtçe ağıtlarla kimliklerini yere attı.

Sorumluları aklayan Roboski raporuna isyan eden Roboskili aileler, TBMM’nin önünde Kürtçe ağıtlarla kimliklerini yere attı. Veli Encü, ‘Hükümeti ve devlet sorumlularını Roboski’yle yüzleşmeye davet ediyoruz. Barışın yolu Roboski’den geçer’ dedi

ANNELERİN KÜRTÇE AĞITLARI

Komisyondan önceki gün geçen Roboski Katliamı’nı aklayan rapor, aileleleri ve kamuoyunu isyan ettirdi. Meclis önünde oturma eylemi yapan anneler gözyaşları içinde Kürtçe ağıtlar yaktı. İnsan hakları örgütleri ve BDP de rapora sert tepki gösterdi.

HÜKÜMET KATLİAMLA YÜZLEŞMELİ

Aileler adına açıklama yapan Veli Encü, “Bugün barış sürecinden bahsediliyor. Biz Roboskili aileler bu süreci destekliyoruz ancak hükümeti ve devlet sorumlularını Roboski Katliamı’yla yüzleşmeye davet ediyoruz. Barışın yolu Roboski’den geçer” dedi. 

44484

Bu utanç raporunu çöpe atın

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nun, Roboski Katliamı’nın faillerini aklayan ve katliamı “kaza” gibi yansıtan utanç raporunu kabul etmesi, Roboskili ailelerin içine bir kez daha ateş düşürdü. Kaybettikleri yakınlarının katillerinden hesap sorulması için aylardır “adalet” çığlıklarını yükselten aileler bu raporla ikinci kez yıkıldı. Roboskili aileler, Meclis’in Dikmen kapısı önünde, BDP Milletvekilleri İdris Baluken, Hasip Kaplan, Ertuğrul Kürkçü ve İbrahim Binici ile birlikte basın açıklaması yaptı.

Hunharca katledildiler

Roboskili aileler adına açıklama yapan Veli Encü, Roboski Katliamı’nın üzerinden 456 gün geçtiğine dikkat çekerek, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin F16 savaş uçakları tarafından çoğunluğu çocuk olan 34 masum akrabamız planlı, bilinçli ve kasıtlı bir şekilde hunharca katledildi. Ne büyük acıdır ki katliamı kendi eliyle yapan devlet ve gene kendi imkan ve gücüyle katledilen 34 masum akrabamıza uzatılan tüm kurtarma çalışmaları engellenmeye çalışılmış, yaralı olan 13 akrabamız bu nedenle kan kaybından ve donarak hayatlarını kaybetmiştir” dedi.

Samimiyseniz yüzleşin

Encü, katliamın aydınlatılması için mücadele ettiklerini belirterek, şöyle konuştu: “Bu katliamın aydınlatılması için verdiğimiz mücadeleye baskı, gözaltı ve tehditle karşılık verildi. Yapılan her açıklama bizleri bir kez daha bombalamış ve acımızı ilk günkü gibi taze tutmuştur. Üzerimize en son bombalama da dün TBMM’de İnsan Hakları Komisyonu tarafından kabul edilen utanç raporuyla yapıldı. Utanç raporu AKP milletvekillerince kabul edildi. Bu utanç raporu nezdimizde çöpe atılacak bir rapordur. Devlet Kürt sorununu demokratik yollarla çözmeye dair bir barış sürecinden bahsediyor. Biz Roboskili aileler olarak bu süreci tam desteklediğimizi ancak hükümeti ve devlet sorumlularını samimi bulmadığımızı belirtmek istiyoruz. Eğer devlet samimi ise Roboski Katliamı’yla yüzleşsin. Ve bilinmelidir ki barışın yolu Roboski’den geçer. Biz devletle helalleşmeyi umut ederken Meclis’te kabul edilen utanç raporu bu süreci sabote edecek en büyük adım olmuştur.” Encü, hükümete de seslenerek, “34 masum insanın kanları üzerine yatamazsınız, kan tutar sizi. Bir an önce failleri adalete teslim edin” dedi. (Özgür Gündem)

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89