• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 9 °C

Barış böyle gelir mi?

Barış böyle gelir mi?
Dersim’de çok sayıda asker ve özel harekat timinin katıldığı, hava destekli operasyonlar 4. günü geride bıraktı.

Operasyonların hükümetin samimiyetine dair şüpheleri artırdığını belirten Dersimliler, “Hükümet bir yandan barış diyor, bir yandan dağlara bomba yağdırıyor. Barış böyle gelir mi” diyor. 

‘OPERASYONLAR DURSUN’ 

Devam eden askeri operasyonların son bulması ve başlatılan görüşmelerin bir an önce barış ile sonuçlamasını isteyen Ali Karabulut, 60 yaşında olduğunu ve 30 yıldır süren savaşın artık bitmesini istediğini belirtti. “Biz Dersimliler olarak operasyonların durmasını, müzakerelerin hızlandırılmasını istiyoruz” diyen Karabulut, “Müzakerelerin sürdüğü bir dönemde operasyonlar devam ederse iş çıkmaza girer” dedi. 

‘BU KADAR ACI YETER’ 

İmralı’yla başlayan görüşmelerin birçok kesimi umutlandırdığını söyleyen Cafer Uğurlu ise “Barış süreci hepimizi sevindirmiştir. Ancak operasyonların devam etmesi devletin samimi olmadığını gösteriyor. Dersim’e 1938’ten beri bir kırım yapıldı. Bu halk hep acılarla, ağıtlarla büyüdü. Bu memlekette 22 yıl OHAL uygulandı. Bir nesil öyle büyüdü. Burada bedel ödemeyen, acı çekmeyen hiçbir insan yok. Bugün de dağlarımız bombalanıyor. Bu operasyonlardan vazgeçsinler” şeklinde konuştu. 

‘OPERASYONLAR SAMİMİYETSİZLİK KANITI’ 

Görüşmeler sürerken, operasyonların da devam etmesinin hükümetin samimiyetsiz olduğunun kanıtı olduğunu düşünenlerden biri de Ali Teman. “Hem barış sürecini başlattığını söyleyeceksin, hem de bomba yağdıracaksın. 3 gün boyunca Dersim-Erzincan yolu kapatıldı, dağlar Skorsky ve Kobralarla bombalanıyor. Bu hükümetin barıştan yana samimi olmadığını gösteriyor” dedi. 

‘BARIŞA SABOTAJ’ 

“Barış sürecinin başlamasından beri de operasyonlar sürüyor, gençler ölüyor” diyen Kamer Balta, “Bu samimiyetin göstergesidir. Hem silahların susmasını isteyip hem de operasyon yapmak yanlıştır. Biz asker de ölmesin gerilla da ölmesin diyoruz. Bu operasyonlarla barış ortamına sabotaj yapılıyor” dedi. Balta, operasyonların sürmesinin kendilerinde ‘devlet sorunu sona erdirmek istemiyor’ düşüncesine neden olduğunu söyledi. 

‘HÜKÜMET ADIM ATSIN’ 

Hükümetin barış ortamı için gereken adımları bir an önce atması gerektiğni söyleyen Ali Bozkurt ise “Hükümet operasyonlara hız verdiği için, görüşmelerle ilgili inandırıcılığını yitiriyor. Hükümetin eğer gerçekten barış gibi bir derdi varsa önce operasyonlara son verilmeli” dedi. Tek istediklerinin silahların susması ve barış ortamının sağlanması olduğunu ifade eden Bozkurt, “Bu topraklarda yıllardan beri dökülen kan yetsin artık. Biz savaşla doğduk büyüdük. Artık dağlarımızın bombalanmasını istemiyoruz. Her iki taraf da kardeş, gençlerimiz ölmesin. Barış sağlansın. Artık anneler ağlamasın, kimse acı çekmesin. Hükümet barış için gerekli adımları atsın” şeklinde konuştu. (evrensel)

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89