• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 13 °C
  • Berlin 4 °C

Baransu: Uludere olayını yazdım, MİT takibe başladı!

Baransu: Uludere olayını yazdım, MİT takibe başladı!
Taraf Yazarı Mehmet Baransu, biri kadın iki kişinin kendisini izlediğini öne sürerek polise başvurdu. Baransu, gözaltına alınan iki kişinin MİT mensubu olduğunu iddia etti.

Taraf Gazetesi Yazarı Mehmet Baransu, polis koruması ile birlikte bugün bir konferans görüşmesi yapmak için Bahçelievler’de bulunan bir alışveriş merkezine geldi.

Görüşmeye yaklaşık 20 dakika önce gelen Baransu, bir kafeteryada oturdu. Bu sırada biri kadın iki kişinin kendisini izlediğinden şüphelenen Baransu, önce korumasını sonra polisi aradı. Kafeteryaya gelen Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Baransu’nun şikayeti üzerine biri kadın iki kişiyi gözaltına aldı. Baransu, Bahçelievler Asayiş Büro Amirliği’ne getirilen iki kişiden şikayetçi oldu.

ERKEK ŞAHSI DAHA ÖNCE 3-4 KEZ GÖRDÜM

Mehmet Baransu, emniyetten çıkışta basın mensuplarına konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Aftan yararlanarak Marmara Üniversitesi’ne Yüksek Lisans başvurusunda bulunduğunu söyleyen Baransu, "Harç parasını yatırdım. Daha sonra bir üniversitede konferans görüşmesi için Bahçelievler’de bir alışveriş merkezine geldim. Korumamla birlikte kahve aldık. Ben 20 dakika önce gittim. Giderken gariplikler başladı. Doblo marka araç vardı. Ön camı siyah arka camı yok. Ondan şüphelendik. Sonra bir araba geldi içinde 4-5 kişi çıktı birinin kulağında dinleme cihazı olduğundan şüphelendim. Bizi görünce başka araca bindiler. Böyle gariplikler oldu. Sonra yukarı çıktık. İçeri bir sarışın bayan bir erkek girdi. Ben erkek şahsı daha önce 3-4 kez gördüm" dedi.

AYAKKABISINDAN DİNLEME CİHAZI ÇIKTI

Aynı adamı kafeteryada da gördükten sonra tedirgin olduğunu söyleyen Baransu, "Bunun üzerine korumamın telefonundan 155’i aradım. Telefonumun dinlediğini düşünerek korumamın telefonumdan aradım. Dinleyip kaçabilirler diye. Yaklaşık 3 -4 dakika sonra asayiş şubeden bir komiser beni aradı. Ekip gönderdikleri söyledi. Olayı anlattım. Çok tedirgin oldular. Panik başladı. Bizim telefonla konuştuğumuz için şüphelendiler. İçerde biri kadın iki kişi. Dışarıda doblo araba vardı. Onda kaç kişi vardı bilmiyorum. Tam çıkmaya başladıkları sırada polis geldi. Şikayetim üzerine polis onları alıp restorandan çıktı. Karakola geldiğimde bu iki kişinin MİT’ten olduğunu öğrendim. Birinin sağ ayakkabısının içerisinden dinleme cihazı çıktı. Tutanak tutulurken gözlerimle gördüm. Araba anahtarlığa benziyor ama değil. Üzerinde minik kamera görüntüsü, gözler var. Niye beni takip ediyorlar. Ne yapmaya çalıştıklarını bilmiyorum. Şikayetçiyim. MİT’ten de TİB’den de şikayetçiyim. Telefonlarımı dinlendiği için" dedi.

MİT OLDUKLARI KESİN

Baransu basın mensuplarının kendisini takip eden kişilerin "MİT oldukları kesin mi?" sorusuna ise, " Net arkadaşlar, ben size isimlerini açık olmamak kaydıyla verebilirim. Kadın Ç.Ç., erkek M.U.G. Daire Başkanı geldi onunda ismi S.T. Daire başkanı ve yanında bir kişi geldi. Burada Emniyet yetkilisi bana, Efendim onlar başka bir olay için gelmişler’ dedi. Ben de ’nasıl başka bir olay. Restorana ben, korumam görüştüğüm şahıs, bir de arka masada iki kişi var. Başka kimse yok’ dedim. Ben bu adamı daha önce 4-5 kez gördüm" dedi. Baransu, "Ne zamandır takip edildiğimiz düşünüyorsunuz" sorusuna ise "Ben Uludere olayını yazdıktan sonra görmeye başladım. 4-5 kere aynı adamı görünce şüphelendim. Üzerlerinde dinleme cihazları çıktı. Bakalım neler çıkacak. Muhtemelen oradaki konuşmalarımda çıkacak. Bekleyelim göreceğiz" dedi.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89