• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 13 °C

Balyoz'da 7 tahliye talebi de reddedildi

Balyoz'da 7 tahliye talebi de reddedildi
"Balyoz Planı" iddiaları soruşturması kapsamında tutuklanan emekli subay 7 kişinin tahliye talepleri, ikinci kez reddedildi.

"Balyoz Planı" iddiaları soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Korgeneral Engin Alan ve emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü ile Tümamiral Semih Çetin'in de aralarında bulunduğu 7 kişinin tahliye talepleri, ikinci kez reddedildi.

"Balyoz Planı" iddiaları soruşturması kapsamında bir grup muvazzaf subayla birlikte sevk edildikleri İstanbul nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanan emekli Orgeneral Doğan, emekli Korgeneral Alan, emekli Koramiral Öğütçü, Tümamiral Çetin, emekli Tümamiral Özer Karabulut, Albay Recep Yıldız ve Yarbay Ali Rıza Sözen'in avukatları, geçen hafta bir üst mahkemeye tutukluluk itirazında bulundu.

İtiraz başvurusunu değerlendiren İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, 7 tutuklunun tahliye taleplerini reddederek, "Atılı suçun vasıf ve mahiyeti ile mevcut delil durumu" gibi gerekçelerle tutukluluklarının devamına karar verdi.

Tutuklu avukatları daha önce de tutuklamaları gerçekleştiren İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesine itiraz başvurusu yapmıştı.

Mahkeme, 18 muvazzaf subay ile 15 emekli subay hakkındaki itiraz başvurularına ilişkin ret kararı vermişti. Heyet, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti yürütme organını cebren iskat ve men etmeye teşebbüs" suçundan tutuklanan Tuğamiral Turgay Erdağ ve Albay Ali Türkşen'in de aralarında bulunduğu 20 kişinin, "Aleyhlerindeki mevcut delil durumu, üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, CMK'nın 100/3. maddesine göre katalog suçlardan olması, suçu işledikleri hususunda kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması ve delillerin henüz tam olarak toplanmamış olmasını" dikkate alarak, yapılan itirazların reddi ile tutuklulukların devamına "oy çokluğuyla" hükmetmişti.

Diğer 13 kişinin tutuklanmalarının kaldırılması istemine ilişkin ret kararı ise mahkeme heyetinin oy birliğiyle verilmişti. Operasyon kapsamında, 23 Şubat ile 10 Mart 2010 tarihleri arasında aralarında muvazzaf subayların da bulunduğu 41 kişi, İstanbul nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi ile İstanbul nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanmıştı.

9 kişiye ilişkin tutuklanmaya itiraz başvurularının yapıldığı İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklanan Tuğamiral Turgay Erdağ ile Albay Ali Türkşen'in dün tahliye edilmelerine karar vermişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89