• BIST 9797.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 8 °C

Balyoz'cu General herkese çattı!

Balyoz'cu General herkese çattı!
Balyoz iddialrının hedefindeki isim Çetin Doğan Habertürk'te iddiaları yanıtladı. Doğan bütün iddiaları red ederken, Gülen'i suçladı.

Habertürk'te yayınlanan Teke Tek dün akşam Balyoz Darbe planına Sıkıyönetim Komutanı sıfatıyla imza attığı iddia edilen emekli Or General Çetin Doğan'ı konuk etti.

Fatih Altaylı'nın hazırlayıp sunduğu program bu sefer Teke Tek değildi. Fikri Akyüz, Mehmet Metiner, Mehmet Tezkan ve Mehmet Faraç'ın katıldığı tartışmada Balyoz konuşuldu. İddiaların hedefi olan Çetin Doğan gazetecilerin sorularını yanıtladı.

PROGRAMDA NEDEN TARAF'TAN KİMSE YOKTU?

Programda Taraf gazetesinden bir ismin ter almaması ise Fatih Altaylı tarafından şöyle izah edildi:

Fatih Altaylı: Teke Tek'in yapımcıları Taraf'ın yetkilileri ile konuştu. Defalarca aradık. Ama Taraf'ın Çetin Doğan ile karşılıklı olarak tartışmama kararı aldığı söylendi. Yıldıray oğur'la da konuştuk ancak Doğan ile karşılıklı tartışma yaşamak istemediklerini söyledi kendisi.

ÇETİN DOĞAN: SİZ GİDİN AĞABABALARINIZ GELDİN!

Taraf'ın Doğan ile karşılıklı tartışmaya girmeme kararı programda da tartışma konusu oldu. Özellikle Çetin Doğan'ın bu konuda canı hayli sıkkındı. Programa katılan gazetecilerden Fikri Akyüz'e hitaben olark söyledikleri ise hayli ilginçti.

Çetin Doğan, Akyüz'le girdiği tartışmada şunları söyledi:

Çetin Doğan: Tabii kendileri burada olsaydı daha iyi olurdu tartışma açısından. Aslında size de bir şey demiyorum (Fikri Akyüz'e hitaben). Siz gidin ağababalarınız gelsin.

Fikri Akyüz: Ne demek 'siz gidin ağabalarınız gelsin' biz burafa kimleri temsil ediyoruz ki?

Çetin Doğan: O anlamda söylemedim.

Fikri Akyüz: Hayır aynen öyle söylediniz.

(Gerginliğin tırmanacağını sezen Altaylı hemen müdahele ederek reklama gitmeyi tercih etti)

Fatih Altaylı: Evet şimdi bir reklam arasına gitmek zorundayız.

GENERALDEN BALYOZ İÇİN FETHULLAH GÜLEN'Lİ SAVUNMA!

Çetin Doğan iddiaları yanıtlarken Taraf'ın yayınlandığı planların Fethullah Gülen cemaatinin ürettiğini söyleyerek yeni bir iddiayı gündeme taşıdı. Yani Balyoz'un üretim merkezi TSK değil Fethullah Gülen cemaati dedi general.

Çetin Doğan programda kendini savunmak için şunları söyledi:

'Türkiye bir dış tehdit altındayken, içeride bölücü terör ve irtica söz konusuysa mevcut planımız var. Mevcut planımıza da EMASYA planı diyoruz. Böyle bir senaryo olmaz mı? En kötü olasılık olabilir. Silahlı kuvvetler en kötü plana karşı önlem olmak zorunda. Bu bir jenerik senaryo ama gelişmelerin paralelinde bir senaryo.'

Yayınlanan planda bu metinden kelimeler olabileceğini kaydeden Doğan, senaryolarının çarpıtıldığını ve değiştirildiğini söyledi. Doğan, "Belki saygı sınırlarını aşıyorum ama bu alçakça bir saldırı. Hedefi ben değilim, amaç belli bir kurumu yıpratmak" diye konuştu.

BİZİM SENARYOMUZDA İRTİCANIN YÜKSELMESİ VAR

Çetin Doğan: Bizim senaryomuzda Türkiye'de bir irtica olayı vardır, bir irticanın yükselmesi vardır. O zaman henüz Anayasa Mahkemesi'nin bir kararı yoktu ortada, 'Biz değiştik' diyen bir iktidar vardı, bu değiştiğini söyleyen iktidara 'Hayır sen değişemezsin' deyip üstüne mi gidecektik. Bu ne kadar ayıptır, ileride başımıza böyle şeyler gelir, iktidar bildiğini okuyabilir, okulları medrese haline gelebilir, basını satın alabilir diye hazırlanan bir senaryoydu.

DARBELER...

"12 Eylül'ün bir hata olduğunu kaydeden Çetin Doğan, 28 Şubat'ın bir 'darbe' olmadığını söyledi. Doğan, "Dersimizi aldık. Darbelerden en çok toplumumuz ve TSK çekti. O yüzden ben Silahlı Kuvvetlerin güç kullanımına karşı oldum. 28 Şubat sürecinde de bunu herkese anlattım. Biz 28 Şubat'ta düstur çekmedik. Hepsi yasal platformda konuşulmuş konulardı." 

PLAN İMAL EDİYORLAR

Doğan, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mehmet Faraç'ın ordudan nasıl belge sızabildiğine yönelik sorusu üzerine, "Sızdırılmasının ötesinde plan imal edilme var, çukurlar kazarak lav silahı koyanlar var" dedi. Doğan, Mehmet Metiner'in "Bunu kimin yaptığını düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine ise "Kimin yaralandığını düşünüyorsanız o yapıyor" cevabını verdi.

ŞEREFİM ÜZERİNE YEMİN EDİYORUM

Çetin Doğan, TSK'nın planlarında Fatih Camii'nin bombalanması da olduğu yönündeki iddialara "Ne münasebet, tabii yok. Türk Ordusu'na karşı böyle bir iftira ancak canilerin, hasta kafaların yapacağı şeydir. O zamanki Ak Parti, ismi gibi 'Ak', herkesin toplumda büyük beklentisi var" şeklinde yanıt verdi.

Fatih Altaylı: Şerefiniz üstüne Yemin edebilir misiniz?

Çetin Doğan: Şerefim ve namusum üzerine yemin ederim TSK'ya, halkına gönülden bağlı bir kişinin aklının ucundan dahi geçmez..

SES KAYITLARI BANA AİT

Taraf Gazetesi tarafından programa gönderilen ses kayıtlarının yayınlanmasının ardından Doğan, kayıtların bir bölümü için "Evet bu bana ait, senaryo içinde de söylüyorum jenerik senaryoda da" şeklinde konuştu. Doğan bu sözlerin olası bir senaryo doğrultusunda söylendiğini belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89