• BIST 11386.75
  • Altın 5949.777
  • Dolar 42.6971
  • Euro 50.1222
  • İstanbul 8 °C
  • Diyarbakır 4 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 9 °C
  • Berlin 5 °C

Bakanlar 4 gün içinde istifa edecek

Bakanlar 4 gün içinde istifa edecek
Milletvekili genel seçimlerinin 12 Haziran’da yapılmasına ilişkin TBMM kararı, dün Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Anayasa’nın 114’üncü maddesine göre Ulaştırma, İçişleri ve Adalet Bakanları, 4 gün içinde görevden ayrılmak durumunda.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in, en geç 9 Mart’a kadar istifa edecek. Bu üç bakanlığa Meclis içinden veya dışından bağımsız isimler atanacak.

12 Haziran seçimlerinde yaşanacak önemli ilkler özetle şunlar:

Kürtçe propaganda: Türkçe dışındaki dillerde yapılacak propagandaya ceza verilmeyecek, bu çerçevede Kürtçe propaganda yapılabilecek.

25 yaşında adaylık: Seçilme yaşını 30’dan 25’e indiren değişiklik 2006’da yapılmış, 2007’deki seçimlerde uygulanamamıştı. Şimdi ise ilk kez 25 yaşındakiler de milletvekili adayı olabilecek.

Şeffaf sandık: Seçim klasiği tahta sandıklar tarih olacak. Yerine şeffaf, dayanıklı sert plastikten seçim sandıklar kullanılacak.

Akşam propaganda: Güneşin batmasından sonra 2 saat daha propaganda yapılabilecek.

Billboardlar: Bilboardlarda propaganda süresi 30 güne çıkarıldı.

TC no: Seçmenler, TC kimlik numarası bulunmayan belgeyle de oy kullanabilecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89