• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 3 °C

Bak Başbakan bu Solin!

Bak Başbakan bu Solin!
On altı aydır annesi Hanım Onur’un yolunu gözleyen Solin Taraf’a konuştu: Uyumuyorum, çünkü annemi bekliyorum.

KCK davası kapsamında 16 aydır tutuklu bulunan Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Hanım Onur’un beş yaşındaki lösemi hastası kızı Solin, Taraf ’a konuştu. Teyzesi Nursel Ekin’in Cizre’deki evinde kalan Solin, “Annemi özledim. Uyumuyorum, çünkü annemi bekliyorum” dedi. Onur’un sekiz yaşındaki epilepsi hastası oğlu Mirhat da “Annem yeter ki çıksın ben annemim yerine her gün gider binlerce kez imza atarım” diye konuştu.

Ablasının çocuklarına bakan Nursel Ekin ise Solin’in annesine ihtiyacı olduğunu belirttikten sonra şunları söyledi: “Solin’in geçen hafta kanaması oldu. Diyarbakır Onkoloji Servisi’ne götürdük. Bir gece yoğun bakıma aldılar. Doktorlar kanaması durmazsa Adana Başkent Hastanesi’ne götüreceklerini söylediler. Solin’in tek ihtiyacı annesi. Annesinden başka hiçbir şey istemiyor.”

“Solin, annesine kırmızı elbise aldı”

Yeğenlerini düzenli olarak doktora götürdüklerini söyleyen Ekin, “Doktorlar bu hastalık sürecinde annesinin Solin’in yanında olması gerektiğini söylediler. Kaç kere mahkemeye avukatlar aracılığıyla doktor raporlarını sunduk. Ancak hiçbir yanıt alamadık” ifadelerini kullandı. En son geçen 23 ocakta Hanım Onur’a cezaevinde görüşe gittiklerini belirten Ekin, “Solin, kırmızı elbise almış annesine, ‘Annem çıkınca bunu giyecek’ diyor. Biz anneleri tutuksuz yargılansın istiyoruz” dedi.

“Başbakan’a sesleniyorum”

Teyzesinin yanında kalan Solin, “Annemi özledim. Uyumuyorum, çünkü annemi bekliyorum” diye konuştu. Sekiz yaşındaki Mirhat ise şunları söyledi: “Başbakan’a, Cumhurbaşkanı’na sesleniyorum. Bizim gibi binlerce çocuk var. Hepimiz annemizi istiyoruz, hepimiz barışı istiyoruz. Bir annenin çocuğunun yanında olması haktır. Annem yeter ki çıksın ben annemin yerine her gün binlerce kez imza atarım.”

Solin için 37 bin imza

“SOLİN ölmesin” başlıklı çağrı metnini iki günde 37 binden fazla kişi imzaladı. “imza.la/solin-olmesin” adresinden ulaşabilecek kampanya metninde “Başta Adalet Bakanı olmak üzere tüm sorumluları ve vicdan sahibi herkesi Hanım Onur’un, çocuklarının özel durumu nedeniyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması için duyarlı olmaya çağırıyoruz” dendi. Ankara ise konuya sessiz kaldı. Sadece Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Solin konusunda girişimde bulundu. Şahin, Twitter’dan, Şırnak Valisi ve Cizre Kaymakamı’yla görüştüğünü duyurdu.

İddiaların dayanağı gizli tanık ifadeleri

16 aydır tutuklu olan Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Hanım Onur’a “örgüt yöneticiliği” suçlaması yöneltiliyor. Onur hakkındaki iddiaların temelinde ise “Hawin” kod adlı bir gizli tanığın ifadeleri var. Tanık, Onur’un 17 Temmuz 2012’de dokuz gencin dağa çıkmasında yardım ettiğini ve iki katlı evinin bulunduğunu iddia ediyor. Savunmasında, hayatında iki katlı evi olmadığını ifade eden Onur, yedi katlı bir binanın altıncı katında oturduğunu söyledi. (Taraf)

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89