• BIST 8910.2
  • Altın 2238.527
  • Dolar 32.3411
  • Euro 35.1294
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 10 °C

Bahçeli, yine HDP'nin 'acilen' kapatılmasını istedi

Bahçeli, yine HDP'nin 'acilen' kapatılmasını istedi
Bahçeli: Türkiye bir hukuk devletiyse HDP'nin kapatılması acildir, şarttır. Başka bir ad altında tekrardan faaliyette bulunmasına fırsat verilmemelidir.

Partisinin grup toplantısında konuşma yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Erken seçim tartışmalarının sıcak gündemde tutulması, gafillerin 2023 yılının Haziran ayını beklemek durumunda olduklarını hatırlatmayı bir kez daha lüzumlu görüyoruz" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu.

BAHÇELİ'DEN ERKEN SEÇİM MESAJI: GAFİLLER 2023 HAZİRAN AYINI BEKLEMEK DURUMUNDA

Bahçeli, erken seçim tartışmalarına dair, " Erken seçim tartışmalarının sıcak gündemde tutulması, gafillerin 2023 yılının Haziran ayını beklemek durumunda olduklarını hatırlatmayı bir kez daha lüzumlu görüyoruz” dedi.

Muhalefete de yüklenen Bahçeli, "CHP yanlıştadır, İP yanlış ata oynamıştır. HDP ise A'dan Z'ye yozlaşmanın ve terör batağının içindedir. 13 insanımızın kafasına kurşun sıkarak şehit eden teröristlere sahip çıkan parti görünümlü bir suç örgütüne siyaset alanında nasıl yer olacaktır? Küstahça devleti suçlayan, vahşete tek söz edemeyen, milletin hazinesinden geçinenlere sabır göstermek Türk milletine saygısızlıktır. HDP suçludur, destekçileri suçludur, ortakları vebal altındadır," dedi.

Bahçeli şöyle devam etti:

"Diyorlar ki, HDP şu kadar oy aldı. HDP'ye oy verenler, PKK'nın uşağı olsun diye mi oy verdiler? İradesini Kandil'e bağlamış bir partinin oy oranının demokrasiyle bağdaşması, insanlıkla anılması, şehitle caninin bir görülmesi kadar korkunçtur. Demokratlığı ağızlarından düşürmeyen soytarılar, Türkiye'nin karşısında yuvalanmışlardır. Demokrasiyi tekeline aldıklarını zanneden kesimler de tehdittir. Yeri geldi mi insan hakları konusunda mangalda kül bırakmayan çevreler sıra şehitlere, milli çıkarlara, milli güvenliğe geldi mi çıtını çıkarmazlar.

Zaman zaman ısmarlama metinlere imza atıp, demokrasi edebiyatı yapan, özgürlük masalı anlatan sözde aydın, akademisyen, gazeteci ve kaymak tabakanın Türkyie'nin hak ve menfaatleri söz konusu olduğunda ne izlerine ratlanır, ne esameleri okunur. Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan rektöre karşı çıkmak için hazırlanan bildiriye imza atan eski akademisyenlerin teröre bir kez tepki gösterenini gördünüz mü? Gara katliamını lanetleyene şahit oldunuz mu? Bunlar neyin kafasını yaşıyorlar, kimlere hizmet ediyorlar? Bu çürük rektörler, bir defa yerli ve milli duruş sergileyecekler midir? Ellerine tutuşturulan metinlere heyecanla imza atan buçuk aydınlar, haklarını ne zaman ödeyecekler?"

“HDP'NİN KAPATILMASI ACİLDİR, ŞARTTIR”

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, terör örgütü PKK’yla irtibatı, iltisakı ve ittifakı meydanda olan HDP hakkında inceleme başlatması çok önemli ve beklediğimiz bir gelişmedir. Başsavcılık inceleme sonucunda, HDP’nin faaliyetlerinin “Terör eylemlerinin odağı” haline geldiğine karar verirse soruşturma safhasına geçecek, nihayetinde hazırlanan iddianame Anayasa Mahkemesi’ne sunulacaktır. Siyasi partilerin kapatılması, Yargıtay'ın açacağı dava üzerine Anayasa Mahkemesi'nce kesin olarak karara bağlanmaktadır. Kapatmaya konu eylemlerin işlenmiş olması yeterlidir. AYM, HDP'nin terör eylemlerinin odağı olduğunu tespit ederse, HDP diye bir partiden, üye ve yöneticilerinden söz etmek mümkün olmayacaktır. Türkiye bir hukuk devletiyse HDP'nin kapatılması acildir, şarttır. Başka bir ad altında tekrardan faaliyette bulunmasına fırsat verilmemelidir. Anayasa'nın 69'uncu maddesi açık hüküm niteliği taşımaktadır.”

“CHP VE İYİ PARTİ DESTEK MİDİR, KÖSTEK Mİ?”

“Dokunulmazlıkların kaldırılması talebiyle fezlekeleri TBMM'ye gelmesiyle ilgili her siyasi parti tutumunu netleştirmelidir. Demokrasi ve milli irade hasımlarıyla ilgili gereği hukuk sınırları içinde ifa edilmelidir. FETÖ'cü ve PKK'lıların yargılandığı hukuk süreçlerinin karara bağlanması ertelenemez bir mecburiyettir. Hiç kimse minderden kaçmamalı, yüreği yeten kartını açık oynamalıdır. CHP, dokunulmazlıkların kaldırılmasına var mıdır, yok mudur? Kimliksiz CHP Sözcüsü senin kararın nedir, Türkiye'nin yanında mısın, terörün mü yanındasın? İYİ Parti, HDP'lilerin yargı karşısına çıkarılmasına destek midir, köstek midir? Hele bir cevap versinler, CHP ile İYİ Parti'nin tutumu ne olacaktır? Mutfakta yangın var diyenler, vatandaki yangını ne zaman göreceklerdir?”

MHP 'EVET' DİYECEK 

“Süreç turnusol kağıdı işlevi görecektir. Kim kiminle yürüyor belirginlik kazanacaktır. MHP, amasız, fakatsız, ancaksız şekilde evet diyecek, HDP'nin kapatılmasını da sonuna kadar savunacaktır. Bizde kıvırma, u dönüşü, çark yoktur. Eğer bir toplumda terörün insan hayatına yönelik aşağılık bir eylem olduğuna yönelik bilinç yoksa yıkım kapıya dayanmış demektir. Terörizme karşı ortak bir anlayış ve eylem geliştirmek günümüzde çok daha önemli hale gelmiştir. Herkesten böyle bir davranış beklediğimizi ilan etmek boynumuzun borcudur."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89