• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 8 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 9 °C

Bahçeli: Andımız'ı geri getireceğiz

Bahçeli: Andımız'ı geri getireceğiz
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Demokrasi hesap verme sistemidir. Sandıktan ibaret değildir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Andımız'ın kaldırılmasına tepki gösteren Bahçeli, Başbakan Erdoğan'a tepki göstererek, ''Ne yaptıysan çekeceksin, ne ektiysen biçeceksin. İktidarımızın ilk aylarında Andımız geri getirilecek. Milli bayramların hakkına uygun kutlanması sağlanacak'' sözü verdi.

Kurban Bayramı'nda meydana gelen trafik kazaları ve can kayıplarına da değinen MHP Lideri, ''Trafik terörü bayramı gölgelemiştir. İnsanlarımızın can güvenliği çok önemlidir. Başbakan trafikteki keşmekeşe kafa yormalıdır'' dedi.

Bahçeli’nin konuşmasından satır başları:

''Bayramı geride bıraktık. Kurbanlarımızı kestik, Allah’a daha yakın olmaya çalıştık. Bayramlarda dostluk, kardeşlik bapları pekişirken. Küslükler gerilemektedir. Ne yazık ki bayram süresince Ortadoğu’da olaylar durmamıştır. Vahşi saldırıları kınıyorum.

'BAŞBAKAN TRAFİKTEKİ KEŞMEKEŞE KAFA YORMALI'
Bizleri üzen trafik kazaları hepimizi kedere boğmuştur. Trafik terörü bayramı gölgelemiştir. İnsanlarımızın can güvenliği çok önemlidir. Başbakan trafikteki keşmekeşe kafa yormalıdır. Uzun yolları bitirecek, yolları düzeltecek her adımı onaylıyoruz, bunu da buradan belirtmek isterim. Trafik terörünün belini kıracak vizyonlar kazaların önüne geçecektir.

'BAŞBAKAN ALDATMAYI KENDİNE REHBER SEÇTİ'
Başbakan, aldatmayı kendine rehber seçmiştir. AKP, kaşıkla verdiğini kepçeyle geri almıştır.

'HERKES YORGUN VE DERTLİ'
Ekonominin tüm ayarları kaçmıştır. Herkes yorgun ve dertlidir. İşçimiz hak kaybına uğramıştır. AKP hükümeti esnaf ve sanatkarlarımızı ihmal etmiştir. Hükümetin banka kredilerinde komik indirimlere gitmesi pervasızlığın örneğidir.

2008’de hazırladığımız 2011’de yenilediğimiz AVM teklifimizin dikkate alınmaması neyin peşinde olunduğunun göstergesidir. Başbakan yardımcısı yıllardır ne yapmış, neyle oyalanmış. Esnaf açıktayken, AVM açmak ile meşgul olan hükümet kimi kandırmaktadır?

'AKP EYYAMCI OLDUĞU KADAR AVM'CİDİR'

AKP eyyamcı olduğu kadar AVM'cidir, esnafla bağlantısını koparmıştır. Esnaf kardeşlerimizi canından bezdiren AVM açma çılgınlığı bitirilmelidir.

'BAŞBAKAN’A ÇAĞRIDA BULUNUYORUM'
Başbakan’a ve hükümete açık çağrıda bulunuyorum: Partimizin hazırladığı AVM ile ilgili kanun teklifi dikkate alınmalı ve yasalaşmalıdır. Esnafın arkasındayız. AKP’nin sakat, çarpık politikası tehditlere maruz bırakmaktadır. Hükümetin bölgesel meselelere tavrı başımızı ağrıtmaktadır. Kör dövüşlerinin içinde yer almaktayız.

Bu haliyle hükümet ülkemizi sonu meçhul bir şekle sokmaktadır. Karmaşa ve kamplaşmaya doğrudan doğruya varlığımıza kast etmeye başlamıştır. Türkiye güvenilmez bir ülke görünümüne bürünmüştür.

'PİLOTLARA HOŞ GELDİNİZ DİYORUM'
19 Ekim günü pilotlarımızın özgürlüğe kavuşması hepimizi rahatlatmıştır. Pilotlarımız ve aileleri hiç kuşkusuz iki bayramı birden yaşamışlardır. Buradan pilotlara geçmiş olsun ve hoş geldiniz diyorum. Ancak pilotlarımızın neden kaçırıldığı da enine boyuna değerlendirilmelidir. Hiçkimse bizden konuyu deşmenin manası yok dememizi beklememeli.

'HAKSIZLIK VE AHLAKSIZLIK'
Pilotlarımızın rehin alınması haksızlık ve ahlaksızlıktır. Türkiye Ortadoğu'daki yangına çekilmek isteniyor. Pilotlarımızın dik duruşları takdire şayandır.

'AKP İZLEMİŞ, KATAR YÖNETMİŞTİR'
Hükümetin acizliği sorgulanmalı. AKP izlemiş, kurtarma operasyonunu Katar yönetmiştir.

'DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ BÖLÜCÜLERİ KIŞKIRTTI'
Bölünerek demokratikleşen bir ülke görülmemiştir. Bölücülere şehitlik vermek küfürdür ve hepimize hakarettir. Demokratikleşme paketi bölücüleri şımartmış, kışkırtmış ve tahrik etmiştir.

'BU AZİZ ŞEHİTLERİMİZE KÜFÜRDÜR'
Vatan topraklarında teröristlerin sözde şehit sayılmaları hükümette herhangi bir sinir oluşturmamıştır, tepki vermemişlerdir. Bu aziz şehitlerimize küfürdür, ihanettir. Sözde şehitlikler yapmak kahraman şehitlerimizi bir kez daha vurmaktır.

Bir vatanda iki ayrı şehitliği olamayacağının farkında mısın Başbakan Erdoğan. Şehitle cesedin birbirine karışması halinde felaket oluşacağını biliyor musunuz Başbakan. Bitlis’te balık tutmaya giden vatandaşımızın dövülmelerini son dakika haberi olarak verenlere soruyorum. Bu haberleri de verecek misiniz? Yol kesenler, vatandaşımızı kaçıranlar da haber yapılacak mı? PKK paralel devlet yapılanmasının çivilerini çakmaktadır. Kandil, BDP, İmralı AKP’yi arasına almış top gibi bizim oralardaki tabir kiriştek gibi çevirmeye başlamıştır.

'ANDIMIZ'I GERİ GETİRECEĞİZ'
Başbakan ve hükümeti anında Yüce Divan'ı boylayacaktır. Başbakan Erdoğan, ne yaptıysan çekeceksin, ne ektiysen biçeceksin. Eğer halkımız izin verirse iktidarımızın ilk aylarında Andımız geri getirilecektir. Milli hak ve kazanımlar geri gelecektir. Milli bayramların hakkına uygun kutlanması sağlanacak. Bu MHP'nin yemini ve sözüdür.

'ISMARLAMA KALEMLERE İTİBAR ETMEYİN'
Başbakan’ın 'yedirmem' dediği MİT Müsteşarı son günlerde gündeme oturmuştur. Türkiye’nin izlediği Ortadoğu stratejisinin çeliştiği, 3 yıl önce alınan istihbarat bilgisinin bu şahıs tarafından sızdırıldığı bildirilmiştir.

T.C.’nin herhangi bir milli kuruluşunu dış haberlere ihtimal verip yargılayamayız. Ismarlama kalemlere itibar etmeyiz. ABD öyle diyor diyen köşe yazarlarına da aldırış etmemiz mümkün değildir. MİT Müsteşarı hükümet üzerinde bir güçlüdür ki böyle lanse edilmektedir. AKP’li bakanların arka arkaya demeç vermesi de panik belirtisidir.

'BİZ OSLO'DA KİMİN PAZARLIK YAPTIĞINI BİLİYORUZ'
3 bakan hala aynı konuda konuşuyorlar. Biz Oslo’da PKK’lılarla Başbakan’ın özel temsilcisi olarak kimin pazarlık yaptığını biliyoruz. İmralı canisiyle kimin konuştuğunu biliyoruz. Biz MHP’yi böceklerle saran ve Başbakan’a nutuk verenleri tanıyoruz. Bizim muhatabımız Başbakan ve hükümetidir. Diğerlerini ensesinde yakalarız. Türkiye’yi istihbarat devleti gibi göstermeye kimsenin hakkı yoktur.

ASKERLİĞİN KISALTILMASI
Askerlik 12 aya inmiştir. Genelkurmay’ın da olumlu görüşü olması nedeniyle 15 aydan 12 aya inmiştir. Konunun bizim açımızdan itiraz edilecek bir tarafı yoktur.''

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89