• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 3 °C

'Bahçeli ajandır öldürülmeli'

'Bahçeli ajandır öldürülmeli'
Bahçeli’ye suikast iddiasıyla gündeme gelen “Türk İntikam Teşkilatı/Direniş Hareketi”nin, Türk-Kürt savaşı çıkarmak için saldırı planları yaptığı belirtildi.

Bahçeli’ye suikast iddiasıyla gündeme gelen “Türk İntikam Teşkilatı/Direniş Hareketi”yle ilgili iddianamede, örgütün, Türk-Kürt savaşı çıkarmak için saldırı planları yaptığı belirtildi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye suikast planladıkları iddiasıyla gündeme gelen “Türk İntikam Teşkilatı/Direniş Hareketi” örgütüne yönelik operasyonda beşi tutuklu altı zanlı hakkındaki soruşturma tamamlandı. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan 73 sayfalık iddianamede, “Türk İntikam Teşkilatı/Direniş Hareketi”nin Kürtlere yönelik topyekûn imha hareketinin başlatılması amacıyla kurulduğu belirtiliyor. Buna göre, 2040- 2050 yıllarında Türkiye’de Kürtlerle Türklerin nüfusunun eşitleneceğini öngören örgüt üyeleri, bunu engellemek için Kürtleri katletmeyi planladı. İddianamede, örgütün, 2040-2050 yıllarında Türkler ile Kürtlerin nüfusunun eşit olacağı; bunun engellenmesi için Kürtlere yönelik topyekûn bir imha hareketinin başlatılması” amacıyla kurulduğu belirtiliyor. Terör örgütünün, “Devletin bütün kurumlarının devşirmeler (siyasetçiler) tarafından işgal edildiği, Türk kanı taşımayan bu devşirmelerin bir an önce tasfiye edilmeleri gerektiği” düşüncesiyle hareket ettiği anlatılırken, örgütün düşman nitelemesi ve çözümü şu sözlerle özetleniyor: “Türk devletini tehdit eden öncelikli düşmanlar Kürtler; ülkede yaşayan diğer azınlıklar, İslamcı akımlar, AKP’nin kurucu üyeleri ve vekillerinin ivedilikle imha edilmesi...”

İddianame, Adana Özel Yetkili 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Soruşturma kapsamında, 11 zanlı hakkında ise kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. Tutuklu sanıklar hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Örgütün askerî lideri ‘Barbaros’

Örgütün Kürt-Türk çatışması yaratmaya çalıştığının vurgulandığı iddianamede, şüphelilerin telefon konuşmalarına da yer verildi. İddianamede, örgüt lideri olarak gösterilen Sedat Ç.’nin ‘Barboros’ kod adını kullandığı ve kendisini askerî bir yetkili olarak tanıttığı ifade ediliyor. Şüpheli Sedat Ç.’nin sorgudaki savunmasında, “Suçlamaları kabul etmiyorum. Ankara İl Jandarma Komutanlığı’nda tarihî eserler konusunda muhbirlik yaptım” dediği ifade ediliyor.

Zanlı Sercan G.’nin ise görüşmelerinde derin teşkilatlanmalardan bahsederek, MİT ve askerî şahıslarla birlikte olduğu vurgusu yaptığının ifade edildiği iddianamede, “MHP’nin gençlik yapılanması olan ‘Ülkü Ocakları okul yapılanması’ içerisindeki şahısları kullanıp, doğu kökenli ve PKK’ya sempati duyan şahısların tesbiti ve bunlara karşı eylem yapılmasıyla ilgili konuları görüştüğü anlaşılmıştır. Ayrıca şüpheli, Silvan’da şehit asker protestolarına katılarak, yönlendirmede bulunduğu tesbit edilmiştir” deniyor. İşyerinde, bir adet Kaleşnikof marka silah, bu silaha ait şarjör, 21 adet Kaleşnikof fişeği ele geçirilen Sercan G.’nin evindeki aramalarda “Bozkurt Birliği Gençliği, Beyin Kadrosu” ibareli örgütsel şemaya dikkat çekiliyor.

“Bahçeli ajandır öldürülmeli”

Sercan G’nin evinde ele geçirilen belgelerde “Devlet Bahçeli’nin, Alparslan Türkeş’in ölümünden sonra siyonistlerin MHP’ye yerleştirdiği bir ajan olduğu ve öldürülmesi gerektiği” yönünde ifadeler bulunduğu da iddianameye girdi. İddianamede, örgütün eylem yapma aşamasına geldiği belirtildi.

Haklarında “Terör örgütü yasadışı silahlı Türk İntikam Birliği Teşkilatı/Direniş Hareketi yöneticisi veya üyesi olmak, sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah ve mermileri satın alma, bıçak ve diğer aletleri izinsiz olarak satma, satın alma, bulundurma” suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanıklar Sedat Ç. (44), Gökhan G. (32), Kubilay K. (29), Uğur A. (35), Sercan G. (25) ve tutuksuz Mustafa G. (52), önümüzdeki günlerde hâkim karşısına çıkacak. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89