• BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 18 °C

Bahadıroğlu: O listede olmak şereftir

Bahadıroğlu: O listede olmak şereftir
Darbe planında adı ilk tutuklanacak 36 gazeteci listesinde bulunan Yavuz Bahadıroğlu, "böyle bir listede yer almaktan memnun oldum, benim için şeref listesidir" dedi.

 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan tarafından hazırlanan darbe planında adı ilk tutuklanacak 36 gazeteci listesinde bulunan Yavuz Bahadıroğlu, "böyle bir listede yer almaktan memnun oldum, benim için şeref listesidir" dedi.

Risale Haber'e konuşan Bahadıroğlu, hayatı boyunca diktatörlüğe karşı olduğunu, yaptıkları ve yazdıkları nedeniyle böyle bir listede yer almasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Bahadıroğlu, "Onlara göre kara liste, bana göre şeref listesine alınmış bulunuyorum. Memnunum, mutluyum. Ama ciddiye almıyorum çünkü Türkiye açısından üzülüyorum. Neredeyse her hafta yeni bir cunta ortaya çıkıyor. 'Keşke bizim silahlı kuvvetlerde böyle şeyler olmaz' diyebilsem. Ama maalesef silahlı kuvvetlerin geçmişine baktığımda ta Osmanlının son zamanlarında Enver Paşa dönemlerinden öte askeri müdahaleler, 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat, 27 Nisan'da müdahaleler yapılmış. Halktan alınamayan cebren alınmaya çalışılmış. Her darbe öncesinde de maalesef bu cuntalar tarafından Türkiye kışkırtılmış ve karıştırılmış. Şimdiki cuntada da cami bombalamalar planı yapıldığını görüyoruz. Ben bunlara inanıyorum. Bu ülkede böyle şeylerin yapılabileceğine inanıyorum. Çünkü bizim eğitim sistemimiz insanları insana saygı esası üzerine yetiştirmiyor. Çocuklar fazla devletçi ve milliyetçi duygularla besleniyor. Bu askeri okullarda çok daha yoğun. Her subay adayı kurtarıcı olarak, Atatürk olarak yetiştiriliyor. Onlar da ülke kurtarılmaya muhtaç olmasa bile önce kurtarmaya muhtaç hale getiriyorlar" şeklinde konuştu.

YAVUZ BAHADIROĞLU NE YAPMIŞ?

Çetin Doğan'ın darbe planını itiraf ettiğini de hatırlatan Bahadıroğlu, iç düşman tanımına dikkat çekti: "Çetin Doğan bunu itiraf etti. Cumhuriyetin koruma ve kollama yetkisi verdiğini söyledi. İç düşmana karşı. İç düşman kim? Eline silah almayan, sadece kalemleriyle mücadele eden insanları kara listeye alırsanız, kalemi kırılacak adamlar listesine alırsanız... Bu adamlar, Yavuz Bahadıroğlu ne yapmış? Yazı, kitap yazmış. Geçmişi güncellemiş güne getirmiş. Bu niye kalemi kırılacak insan oluyor?"

KARANLIKLAR SU YÜZÜNE ÇIKIYOR

Karanlık planları artık gün yüzüne çıkmasının güzel gelişme olduğuna da dikkat çeken Bahadıroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Güzel olan şey artık her şey ayan beyan ortaya çıkıyor. Bugün Türkiye'de geçmişte karanlık bölgelerde yapılan planlar su yüzüne çıkıyor. Demek ki o kurumda da demokrat kimlikli insanlar yetişmeye başlamış."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89