• BIST 8718.11
  • Altın 2245.853
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1705
  • İstanbul 9 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Berlin -3 °C

Babacan'ın partisinden Kürt çalıştayı

Babacan'ın partisinden Kürt çalıştayı
Kuruluş çalışmalarında sona gelinen gelen Ali Babacan'ın partisinde hazırlıklar çalıştaylarla sürüyor. Son olarak Ankara'da iki gün süren bir Kürt Çalıştayı yapıldı.

AK Parti’den ayrılarak yeni bir parti kurmaya hazırlanan Ali Babacan farklı kesimlerle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunmaya devam ediyor. Babacan son olarak dün kabul ettiği bir heyete yaptığı açıklamalarda partisine ilişkin bilgiler verdi.

Gazete Duvar’ın görüşme sonrası heyette yer alan isimlerden öğrendiğine göre halen Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde çalışan dünyaca ünlü ekonomist Daron Acemoğlu da Babacan’ın partisinde yer alacak. Bunun hangi şekilde olacağı konusunun netleşmediğini ifade eden Babacan, ‘yönetici ya da danışman’ tanımını yaptı.

Babacan ayrıca siyaset psikolojisi uzmanı Selçuk Şirin gibi alanında uzman isimlerin de partide görev alacağını belirtti.

‘CUMHURBAŞKANININ KENDİSİ BENİ İKNA EDEMEDİ’

Babacan ve Davutoğlu’nun partilerine yönelik hali hazırda AK Parti’de görev almayan isimlerden oluşan bir heyetin ‘ikna turları’ yapmasıyla ilgili sorulara da muhatap olan Babacan, kendisine böyle bir heyet gelmediğini belirtti. Babacan, AK Parti’den istifa sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat ikna edilmeye çalışıldığını belirterek, “Biz kendi yolumuza bakıyoruz. Artık bizi ikna için bir şey yapılamaz. Böyle ziyaretler dışında başka engelleme çabaları da var ama biz dikkate almıyoruz” dedi.

Halen çalıştaylar yaparak parti kuruluş sürecine hazırlandıklarını ifade eden Babacan, son olarak Ankara’daki bir otelde 15 kişinin katılımı ile bir Kürt çalıştayı yaptıklarını belirtti. Çalıştayın birinci gününde mevcut sorunların, ikinci gününde de çözüm önerilerinin konuşulduğunu belirten Ali Babacan, “Biz yola hazırlıklı çıkmak istiyoruz. Mevcut muhalefet gibi kavgaya dövüşe girmek istemiyoruz. Türkiye’nin sorunları üzerinde çözüm önerilerimizi ortaya koyarak çıkmak istiyoruz. ‘Şu soruna çözüm öneriniz nedir?’ dendiğinde hazır olmak istiyoruz” dedi.

‘RUSYA’DA SORUNU BİZİM ARKADAŞLARIMIZ ÇÖZDÜ’

Rusya’da 4 yıl önce yaşanan ekonomik kriz sürecinde bu ülkeden yetkililerin o dönem AK Parti’ye geldiklerini ifade eden Babacan, bugün kendileriyle birlikte siyasete devam eden eski bakan Mehmet Şimşek ve ekibinden isimlerin yardımlarıyla krizin kontrol altına alındığını belirtti. Bunu Rusya’da yapan bir kadronun Türkiye’de de yapabileceği mesajını veren Babacan heyetten gelen, “Mısır ve Tunus’taki Arap Baharı devrimlerinden hemen önce bu ülkelerdeki makro ekonomik göstergeler çok iyiydi. IMF iki ülkeye de övgüler yağdırıyordu. Ancak bu her iki ülkede de hükümetlerin devrilmesine engel olamadı. Çünkü neoliberalist politikalar en alttakilerle en üsttekiler arasındaki uçurumu açıyor ve iktidarlara desteği bitiriyor. Bunu siz Türkiye’de nasıl engelleyeceksiniz?” sorusuna ise, “Bu IMF’nin işi değil, ülke içinde çözülebilecek bir sorun. Biz kendi işimizi kendimiz yapacağız” yanıtını verdi.

Babacan’ın partisinin kuruluşunun 31 Aralık’ta ilan edilebileceğini ancak bu tarihin 5 Ocak’a sarkabileceğini de söylediği öğrenildi. (Duvar)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89