• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 29 °C
  • Berlin 11 °C

Baba Uzan bakın nerde ortaya çıktı?

Baba Uzan bakın nerde ortaya çıktı?
Kırmızı bültenle aranan Kemal Uzan adına 2 ay önce Beykoz'dan ikamet senedi alındı.

Kırmızı bültenle aranan Kemal Uzan adına 2 ay önce Beykoz'dan ikamet senedi alındı. İkametgah, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na ihbar yapılmasında kullanıldı.

Star Gazetesi'nin haberine göre, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, görev süresinin bitmesine sayılı günler kala kırmızı bültenle aranan, yaklaşık 7 yıldır firarda olan baba Kemal Uzan'ın 'ihbar oyunu' ile karşı karşıya kaldı. Beykoz Çubuklu Villaları Muhtarlığı'ndan aldığı sahte bir ikamet senedi ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir ihbar mektubu göndererek, TMSF hakkında inceleme başlatılmasına neden olan Kemal Uzan'ın, inceleme kararını AİHM'de ve Libananco başta olmak üzere açılan tahkim davalarında kullanmak istediği belirlendi.

İKİ AY ÖNCE GÖNDERDİ

7 yıldır firarda olan baba Kemal Uzan'ın Ankara'yı karıştıran ihbar mektubunun ayrıntıları netleşti. Buna göre, yaklaşık iki ay önce İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na Kemal Uzan tarafından bir ihbar mektubu gönderildi. İhbar mektubunda, TMSF'nin İmarbank operasyonu kapsamında yaptığı işlemlerle ilgili çeşitli iddialar yer alıyordu. Baba Uzan, ihbar mektubu ile birlikte, bazı belgelerin yanı sıra ikametine ilişkin Beykoz Çubuklu Vilları'ndan aldığı ikametgahı da savcılığa gönderdi. İhbar mektubu ağırlıklı olarak, Adabank'a ve Uzan Grubu mallarına haksız yere el konulduğu ve ucuz fiyata satıldığına ilişkin bazı iddialar içeriyor. İhbar mektubunda, Söz konusu satışlar nedeniyle, TMSF ve BDDK'ya yönelik ağır eleştiriler yer alıyor.

İhbar mektubunun izi sürülüyor

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı ihbar mektubunu işleme koymadan önce mevzuat gereği mektupla ilgili soruşturma başlatmak için Başbakanlık'tan izin istedi. Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı da Kemal Uzan'ın, söz konusu ihbar mektubunu nasıl hazırladığı, savcılığa nasıl gönderdiği ve belgeleri nasıl ele geçirdiğini tespit etmek için iki müfettiş görevlendirdi. Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı'na bağlı iki müfettiş şu anda, Uzan'ın ihbar mektubunun izini sürüyor.

Tahkim davasında kullanacakmış!

TMSF uzmanları, Kemal Uzan'ın ihbar mektubu göndermesinin altında tahkim davaları olduğunu belirledi. Tahkim davalarının bir kısmını kaybeden bir kısmını da kaybetme aşamasına gelen Uzan'ın, Türkiye'de satışlarla ilgili savcılık tarafından bir soruşturma açılmasını sağlayarak, bu soruşturma kararını tahkim mahkemelerine sunmayı planladığı belirlendi.

Beykoz Villaları adres olarak gösterilmiş

Yedi yıldır baba Kemal Uzan'ın izini süren TMSF de, geniş kapsamlı inceleme başlattı. İhbar mektubunda, Baba Uzan'ın adres olarak Beykoz Çubuklu Villaları'nı göstermesinden yola çıkan TMSF, önce adresi araştırdı. Uzan'ın bu adres ile hiçbir ilişkisinin olmadığı belirlendi. TMSF uzmanları, ikametin, villaların bağlı olduğu muhtarlık tarafından Baba Uzan'ın avukatlarına verildiğini belirlendi. İkamet belgesi, Kemal Uzan söz konusu adreste hiçbir zaman oturmadığı için 'sahte' olarak nitelendiriliyor.

Aynı muhtarlığın, daha önceki yıllarda da Baba Uzan'a, Hakan Uzan'a ve Cem Uzan'a ikamet belgesi verdiği belirlendi. Uzan Ailesi'nin söz konusu belgeleri, el konulan şirketlerle ilgili açtığı davalarda adres olarak göstermek için aldığı ve tahkim davalarında da Beykoz Villaları'nı gösterdiği belirlendi. Türkiye'deki mahkemelere de aynı ikamet senetlerin verildiği tespit edildi.

Ertürk: Trajikomik bir durum

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk aralık ayı içinde, İktisadi Araştırmalar Vakfı'nın bir toplantısında yaptığı konuşmada, Kemal Uzan'ın ihbar mektubu gönderdiğinin ipuçlarını vererek, “Uzan Grubu'nun kırmızı bültenle aranan birinci adamı Uzan benim şahsımı hedef alan, savcılığa yaptığı suç duyurusu dolaysıyla bugün soruşturma geçiriyoruz. Nereden bakarsanız bakın trajikomik durum. Türkiye hukuk mekanizması maalesef kötü kullanımlara açık” demişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89