• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 6 °C

Aysel Tuğluk: Ben barışı kucakladım!

Aysel Tuğluk: Ben barışı kucakladım!
Bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk, PKK’lilerle 'kucaklaşma' görüntülerinden sonra gündeme gelen 'dokunulmazlıkların kaldırılması'na ilişkin görüşlerini açıkladı.

Bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk, milletvekillerinin PKK’lilerle 'kucaklaşma' görüntülerinden sonra gündeme gelen 'dokunulmazlıkların kaldırılması'na ilişkin, “Dünyanın hiçbir yerinde sarılmak hangi suç kapsamına girer bilemiyorum ama Türkiye'de yeni bir suç ihdas edilecek galiba. Ayrıca ben sarılırken barış ve kardeşlik adına sarıldım, barışı kucakladım" diye konuştu.

KCK'nin “basın komitesi" olduğu iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması öncesi bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk da adliye önünde açıklama yaptı. Davaya ilişkin, “Türkiye'nin çok büyük bir ayıbı. Ben bu davayı utanç davası olarak değerlendiriyorum" yorumunu yapan Tuğluk, BDP'li milletvekillerinin 'kucaklaşma' görüntülerinden sonra gündeme gelen 'dokunulmazlıkların kaldırılması' yönündeki sorulara cevap verdi. 

“BARIŞI KUCAKLADIM"

“Dünyanın hiçbir yerinde sarılmak hangi suç kapsamına girer bilemiyorum ama Türkiye'de yeni bir suç ihdas edilecek galiba" diyen Tuğluk şöyle konuştu: Ayrıca ben sarılırken barış ve kardeşlik adına sarıldım, barışı kucakladım. Ülke bunlarla uğraşacağına bu insanların neden silah aldıkları üzerine, neden dağa çıktıkları üzerine tartışma yürütmeli" dedi. 

Barış ve çözüm mesajı verdiklerinin altını çizen Tuğluk, “Gerilla da bu mesajı verdi. Biz orada savaşı övmedik barışçıl mesajlar verdik, düşmanca mesajlar vermedik. Mesele siyaseten susturmak olduğu için bizim yaptığımız her meşru demokratik eylem ya da düşünce bu iktidar tarafından suç kapsamına alınabiliyor. BDP'nin meclis dışına atılması siyasete olan umudu kıracak ve Kürtler açısından daha radikal yöne doğru bir kayış olacaktır. Ve bu da Türkiye'nin çok hayrına bir durum değildir" ifadelerini kullandı. 

"BİR SUÇ İŞLEDİĞİMİZİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Meselenin dokunulmazlığın kalkıp kalkmaması olmadığını ifade eden Tuğluk, “Mesele bu zihniyettir, bu anlayıştır. Bu anlayış, Kürt sorununa bir çözüm getiremez. Siyaseten biz iktidar gibi düşünmek zorunda bırakılacaksak o zaman kendimiz olmaktan çıkarız. İktidarın baktığı gibi gerillaya düşmanca bakmak durumunda değilim. O gençler bu toprakların gençleri, buradaki bu halkın çocukları. Asıl onları dağa götüren nedenlerin üzerinde yoğunlaşmak gerekir diye düşünüyorum. Bir suç işlediğimizi düşünmüyorum" diyerek sözlerini bitirdi. 

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89