• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1536
  • İstanbul 7 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Berlin -3 °C

Aynur Doğan konserinin yasaklanmasına tepkiler çığ gibi büyüdü

Aynur Doğan konserinin yasaklanmasına tepkiler çığ gibi büyüdü
AKP'li belediyenin, Aynur Doğan’ın 20 Mayıs’ta Kocaeli’nin Derince ilçesinde yapılması planlanan konserini iptal etmesine tepkiler çığ gibi büyüdü.

Belediyenin  “İnceleme sonucunda uygun olmadığı tespit edilmiş olup, etkinlik belediyemiz tarafından iptal edilmiştir” diyerek konserin iptalini duyurmasının ardından sosyal medyadan pek çok sanatçı, aydın, gazeteci, siyasetçi karara tepki gösterdi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu yasak kararını şu sözlerle eleştirdi:
 

"Gece müzik yasak.
Gençler KPOP seviyor, yasak.
AKP belediyesinde Kürtçe müzik yasak.
Eğlenmeyi yasaklayan bir anayasa değişikliği getirsinler, yakışır onlara.
Özgür doğduk, özgür öleceğiz bu vatanda. Bunu kafana sok AKP.
Geceye Dar Hejiroke iyi gider…"

Yazar Murathan Mungan Twitter hesabından şunu yazdı: "Aynur Doğan bu toprakların uluslararası gururudur. Tek başına bir müzik itibarıdır."

Sanatçı Ceylan Ertem'de yasağa şu sözlerle karşı çıktı: "‘Aynur Doğan konseri yasaklamak’ kadar rezilce bir şey duymamıştım son günlerde. KARDEŞLİK KAZANACAK! Aynur’umun yanındayım."

Gazeteci İsmail Saymaz şöyle yazdı: "AK Partili Esenler Belediyesi Suriyeliler için Lübnanlı şarkıcı getirirken… Aynı partiden Derince Belediyesi, Aynur Doğan konserini uygun değil diye iptal etti Uygun olmayan ne? Bin yıldır birlikte yaşadığımız halkın dili mi? Kürtçe ezgiler mi? Asıl siz bu çağa uygun değilsiniz."

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Barış Atay şunları söyledi: Aynur "Doğan gibi bir sanatçı ilçenize gelecek diye oturup kalkıp teşekkür edeceğinize bir de bu saçma sapan kararınızı utanmadan paylaşmışsınız. Ayrıca özel firma etkinliğini belediye olarak nasıl iptal ediyorsunuz?"

Konserin yasaklanmasına dair Twitter'dan yükselen tepkilerden bir kaçı şöyle:

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen: 'Aynur Doğan’ın sanatı hakkında görüş bildirmek sizi aşar. Ne zamandan beri belediyelerin böyle bir inceleme görevi var? Bir halt ettiniz madem, delikanlıca 'Kürtçe konsere izin vermedik' deyin oturun. Kıvırtmayın."

Gazeteci Yıldıray Oğur: "Yaptığınız detaylı incelemede tespit edebileceğiniz tek şey Aynur Doğan’ın muhteşem sesi olabilir. Onu tespit için de sizin durumunuz pek uygun görünmüyor."

TİP Miletvekili Ahmet Şık: Doğrusu şudur: "AKP’li Derince Belediyesi, 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı Gününde ilçe sınırları içinde yapılacak konserde Kürtçe müziğin en güçlü seslerinden  Aynur Doğan’ın sahne almasını engellemiş.
Kısaca “Faşistiz ama itiraf edemiyoruz” demişler. @derincebelediye"

Binlerce kişinin hakkında yazdığı yasak kararının ardından Aynur Doğan adı Twitter'da gündemdekiler listesine girdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89