• BIST 8988.6
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 11 °C

Ayna: Sadece bizi döven adam değişiyor!

Ayna: Sadece bizi döven adam değişiyor!
Emine Ayna, 12 Eylül'de yapılacak referandumun boykot edilmesi gerektiğini belirtti ve ilginç bir iddiada bulundu!..

BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, 12 Eylül'de yapılacak referandumun boykot edilmesi gerektiğini belirterek, Anayasa'yı apoletlilerin yaptığını şimdi ise kravatlıların yaptığını söyledi. Ayna, "Bizi döven adam değişiyor. Bizi dövmekten vazgeçmiyor. Dün başka bir adam dövüyordu, bugün Recep Tayyip Erdoğan dövüyor" dedi.

BDP Mardin İl Örgütü, referandumda aldıkları boykot kararını anlatmak üzere Mitanni Kültür Merkezi Ape Musa Konferans salonunda bir toplantı yaptı. Toplantıya BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, BDP Mardin İl Başkanı Ali Aslan, BDP ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı. Salona "Ne kadar boykot o kadar özgürlük", "AKP'nin yamasına karşı demokratik anayasa", "CHP-MHP'nin statükosuna karşı gerçek değişim için boykot", "Ne evet ne hayır referandumu boykot ediyoruz" pankartları asıldı.

Toplantıda konuşan BDP PM üyesi Mahmut Çelik, AKP'nin sivil bir darbe yaptığını belirterek, AKP'nin hep Kürtler'in talepleri için bir şeyler söylediğini ancak hiçbirini de yapmadığını söyledi. Çelik, Şanlıurfa Merkez Kapalı Cezaevi'nde kendisini yakan ve yaşama veda eden Erkan Gümüştaş'ı anması üzerine salonda bulunanlar Kürtçe olarak, "Şehitler ölmez" sloganları attı.

Daha sonra konuşan BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, yaşama veda eden Gümüştaş'ı anarak, Başbakan'ın bunu nasıl izah edeceğini sordu. Ayna, referanduma ilişkin boykot etme kararlarının olduğunu hatırlatarak, "AKP, yerel seçimlerden önce askerleri şimdi de referandum öncesinde tekrar almaya başladı. Onları tutukladın başkaları geçer yerlerine. Sen onun mevzuatını ve iç düzenlemesini yapmadıktan sonra mantığını, zihniyetini değiştirmedikten sonra, onların tutuklanması demokrasi anlamına gelmez. Sen sadece kendi iktidarına karşı gelişen bir ayaklanmayı bastırıyorsun. Yoksa Kürtlere karşı yapılan uygulamalar için tutuklamalar gerçekleştirilmiyor. Kürtlere karşı yapılan uygulamalar devam ediyor. Bu sadece statükonun el değiştirmesi, iktidarın el değiştirmesidir, başka bir şey değildir. Bizi döven adam değişiyor. Bizi dövmekten vazgeçmiyor. Dün başka bir adam dövüyordu, bugün Recep Tayyip Erdoğan dövüyor. Bizi döven adamı tutukluyor ama sen dövüyorsun artık. Benim için değişen ne? O da kötüydü sen de kötüsün. Bunlar ikiyüzlü sahtekar yaklaşımlardır" dedi.

BAŞBAKAN KAYBETTİĞİNİ ANLADI, ONDAN AĞLIYOR

Başbakan'ın grup toplantısında döktüğü gözyaşlarını hatırlatan Ayna, başbakanın Erdal Eren için ağlamadığını anlattı. Ayna, "Başbakan 16 aylık bir bebeğin ölmesine onay veriyor. Nasıl oluyor da 17 yaşındaki Erdal Eren için gözyaşı dökebiliyor. Evet başbakan ağladı ama Erdal Eren için ağlamadı kendine ağladı. Tansu Çiller kaybettiğini anladığında kameraların karşısına çıkarak ağlıyordu. Şimdiki başbakan da kaybettiğini anladığı için ağlamaya başvuruyor" diye konuştu.

Anayasanın bir bütün olarak değiştirilmesini isteyen Ayna, anayasayı değiştirmek isteyenlerin halkı kandırmaya çalıştıklarını dile getirdi.

82'de değiştirilen anayasayı meşrulaştıran bir anayasa olacağını kaydeden Ayna, "Ayna anayasa halk oylamasına sunuluyor. O anayasa ya da 'evet' demek, 82 anayasasına da evet demektir. Ivır zıvır değişikliklerle de anayasayı değiştiriyoruz imajını veriyorlar. Bu anayasada kendini görmeyen neyin altına imza atacak. Düşünce özgürlüğü anayasal güvence altına almalı diyoruz. Bu var mı, yok. Bu paket geçerse Kürtler çocuklarına 'w' ve 'x' harflerini barındıran isimler koyabilecek mi? Kimlikleri Anayasal güvenceye alınacak mı? Eşitlik ve özgürlük arayışları cevap bulacak mı? Tekçi zihniyet aşılacak mı? Hayır. Bunların hiç biri olmayacak. Demokrat olduğunu ifade eden Başbakan, sadece idam kaldırmakla mı demokrat olacak?. Aynı anayasayı apoletliler yapmıştı şimdi ise kravatlılar yapıyor. Hepsi budur" şeklinde konuştu.

Ayna, AKP'nin 12 Eylül anayasanı sivilleştirdiğini kaydederek, Kürtlerin referandumda sandık başına gitmeyerek boykot etme çağrısını yineledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89