• BIST 9898.66
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 11 °C

Avea'dan 'her yöne sınırsız' açıklaması

Avea'dan 'her yöne sınırsız' açıklaması
GSM operatörü AVEA, 'her yöne sınırsız' tarifesi ile ilgili son günlerde medyada çıkan haberlere yönelik bir açıklama yaptı.

Şirketimizin Şubat 2009’da kamuoyuna duyurduğu ve müşteri alımına başladığı Her Yöne Özgürlük (Her Yöne Sınırsız) tarifesine ilişkin olarak, son dönemde medyada gerçeklerle bağdaşmayan, gerek okurları gerekse müşterilerimizi yanlış yönlendirerek kurumumuz itibarını zedeler nitelikte bazı haberlerin yayınlandığını görmekteyiz. Bu doğrultuda Şirketimiz tarafından basında yer alan çeşitli iddialara açıklık getirmek ve tüketicileri doğru bilgilendirmek mecburiyeti doğmuştur. 

Öncelikli olarak belirtmek isteriz ki Şirketimiz, kurulduğu günden bu yana Türkiye GSM pazarına rekabeti getirmiş, daima yenilikçi tarife, ürün ve servisleriyle pazardaki dengeleri tüketici ihtiyaçları doğrultusunda değiştirmiş; tüketiciler nezdinde rekabetin gerçek destekleyicisi ve temsilcisi olmuştur.

Tüketicilerin mobil hizmetlerden en avantajlı ücretlerle faydalanabilmelerini sağlamak amacıyla Şirketimiz, 2009 yılının Şubat ayında ülkemizde ilk ve tek olan Her Yöne Özgürlük tarifesini müşterilerinin beğenisine sunmuştur.

Her Yöne Özgürlük tarifesi, sunmakta olduğu fırsatlar dolayısıyla GSM sektöründe bir ilki başlatmış ve Avea dışındaki diğer operatörlerin de tarife ücretlerini yeniden gözden geçirmelerine ve tüketici yararına tarifeler sunmalarına vesile olmuştur.

Son dönemde medyaya yansıyan haberlere konu olan Her Yöne Özgürlük tarifemizin kullanım esasları Avea’nın tabi olduğu mevzuat kapsamında belirlenmiş ve telekomünikasyon sektörü düzenleyici otoritesi olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na bildirim yapılarak yürürlüğe konulmuştur.

Tarifenin makul kullanım esasları da, tüm Avea abonelerinin sağlıklı hizmet alabilmelerinin sağlanması, hizmet kalitesi kriterlerinin karşılanması ve haberleşmenin sürekliliğinin sağlanması gibi yükümlülüklerin yerine getirebilmesinin temini amacıyla önceden belirlenmiş ve tüketicilere ilgili mecralarda duyurulmuştur. Belirlenen esaslar, makul kullanım esasları olarak ifade edilmekte; aynı şekilde diğer işletmecilerin de “adil kullanım” ve benzeri isimler altında benzer uygulamaları bulunmaktadır.

Medyada da zaman zaman yer aldığı üzere, Her Yöne Özgürlük tarifesi kapsamında haberleşme amacından tamamen bağımsız makul kullanım dışı kullanımlarla karşılaşılmış ve halen karşılaşılmaktadır.

Yaşanan bu durum nedeniyle, tüm tüketicilerin iletişim hakkını gereği gibi sağlamak amacıyla, Şirketimiz tarafından ilk olarak 24 Temmuz 2009 tarihinde, makul kullanım esasları dışına çıkmış olduğu gözlenen abonelerimize öncelikle bilgilendirme amaçlı bir SMS gönderilmiştir.

Bu hatırlatmalara rağmen makul kullanım esaslarına uymayan abonelerimizin hatları, müşteri memnuniyeti ilkelerimiz çerçevesinde, müşterilerimizin kullanım alışkanlıkları göz önünde bulundurularak ve ilgili yasal düzenlemelere uygun olarak, 7 Ağustos 2009 tarihinde bu defa Her Yöne 1000 tarifesine aktarılmıştır.

Önemle belirtmek isteriz ki, çeşitli basın mecralarında ifade edildiği şekilde hiçbir abonemizin hattı kapatılmamıştır ve tarife koşullarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Sadece ilgili yasal düzenlemeler çerçevesinde tarifemiz sözleşmesindeki makul kullanım şartlarına uymayan abonelerin tarifeleri Her Yöne 1000 olarak değiştirilmiştir. Bu uygulama yasal olmasının yanı sıra, tüm abonelerimizin haklarını da koruyucu mahiyettedir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89