• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 9 °C

Avcı'nın kitabıyla ilgili şok iddia!

Avcı'nın kitabıyla ilgili şok iddia!
Yazar Doç.Dr Önder Aytaç, Hanefi Avcı’nın kitabıyla ilgili şok bir iddiada bulundu. İşte o iddialar...

Hanefi Avcı'nın tutuklanmasının ardından ortaya atılan iddialar ve tartışmalar bitmiyor. Yazar Doç.Dr Önder Aytaç, Hanefi Avcı’nın ‘Haliç’te yaşayan Simonlar’ kitabının,ikinci bülümün yazımına 6 gazeteci ile muvazzaf ve emekli bazı askerlerin yardım ettiği iddia etti. Cemaat bölümünü yazmakla suçlanan gazeteciler ise bu iddiayı yalanladı.

HAYIR KAMPANYASI İÇİNDİ

Hanefi Avcı’nın kitabı ve tutuklanması Habertürk’te masaya yatırıldı. Katılımcılardan Polis Akamedisi’nde uzun süre ders veren Doç. Dr. Önder Aytaç, Avcı’nın kitabının ikinci bölümünü 6 gazeteci ile muvazzaf ve emekli bazı askerlerin yazdığını iddia etti. Kitabın amacının anayasa referandumu öncesinde ‘hayır’ oylarının bir blokta toplanmasını sağlamak olduğunu iddia eden Aytaç, kitabın yazımına katkıda bulunduğunu iddia ettiği isimleri de şöyle sıraladı:

‘AKÇURA DA REDAKTE ETTİ’

“Milliyet gazetesi muhabiri Nedim Şener, Vatan Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Tayfun Hopalı, Vatan gazetesi köşe yazarı Ruşen Çakır, Hürriyet gazetesi yazarı Soner Yalçın, Hürriyet gazetesi Yazı İşleri Müdürü Necdet Açan ve Hürriyet gazetesi muhabiri Toygun Atila... Bu kişiler benim kaanatimce, benim okumama göre kitaba azımsanmayacak yardım yapmışlardır...” (...) “Sadece gazeteci değil, muvazzaf ve gayri muvazzaf da var. Diyorum ki, askeriyenin içinden birileri bu kitabı edit edenlerden birisi...”

GÖRDÜM, REDAKTE ETMEDİM

Önder Aytaç, Milliyet gazetesi yazarı Belma Akçura’nın kitabın birinci bölümünün edisyonuna yardım ettiğini öne sürdü. Programın konuklarından Şamil Tayyar ise Avcı’ya yardım eden 3 gazeteci olduğunu, bunlar arasında Akçura ve Çakır’ın olmadığını söyledi. Akçura ise, edisyona yardım etmediğini, sadece röportajda kitabı okuyarak soru sormak istediği için ilk bölümü aldığını söyledi. Akçura, Avcı’nın kitabına yardımcı olmasını istemesi halinde bunun ayıp ya da yanlış bir şey olmayacağına inandığını söyledi.

MASAMDA GÖRÜNCE!..

Avcı’ya yardım ettiği iddia edilenlerden Nedim Şener, yardımcı olmuş olsa kitaptaki Dink suikastine ilişkin yanlışların olmayacağını belirterek “Kitabı masamda gördüm. Hanefi Avcı’yı arayıp ‘İsminizle korsan kitap çıkmış’ dedim. O da bana güldü. O ana kadar haberim yoktu” dedi.

DAHA İYİ BİR KİTAP OLURDU

Ruşen Çakır “Kitaptan hiçbir şekilde haberim yok. Ne yazdığını biliyorum, ne ettiğini biliyorum. Niye sağda solda Önder k.... uyduruyor. Avcı, keşke bana söyleseydi edisyonunu yapsaydım, daha iyi bir kitap olurdu ama yapmadığı, kendi bileceği iş” derken Necdet Açan ise, “Önder Aytaç’a sorun. Bu konu hiç ilgilendirmiyor” diye konuştu

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89