• BIST 9997.72
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 28 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 16 °C

Atatürk'ün yatına fuhuş baskını

Atatürk'ün yatına fuhuş baskını
Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Savarona yatına gerçekleştirdikleri operasyonda gözaltına aldığı 18 kişi, sorgularının ardından Antalya'ya gönderildi.

Atatürk’ün de bir süre kaldığı Savarona Yatı’nı 4-5 günlüğüne kiralayan şebekenin, Rusya ve Ukrayna’dan getirttiği, bazıları 18 yaşından küçük kızları “hatırı sayılır” işadamlarına fuhuş için pazarladığı belirlendi. Muğla Göcek’te gerçekleştirilen operasyonda, fuhuş şebekesinin üyesi olduğu öne sürülen 8 kişi ile tanınmış bazı işadamları gözaltına alındı.

İstanbul, Antalya ve Muğla’da yürütülen operasyonlar Uluslararası Göç Örgütü temsilcilerinin iştiraki ile gerçekleşti.

Yedi ay önce insan kaçakçılığı yaptıkları ileri sürülen kişilerle ilgili takip başlatan Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, dün öğle saatlerinde Antalya merkez, Belek Beldesi, İstanbul ve Muğla Göcek’te demirli bulunan Savarona yatına eşzamanlı operasyon yaptı.

Savarona Yatı’na çıkan jandarma ekipleri, ilk etapta bazılarının yaşı 18’den küçük olan Rusya ve Ukrayna uyruklu 10 kız, fuhşu organize ettiği iddia edilen 8 kişi ile bazı tanınmış işadamlarını gözaltına aldı.

Günlüğü 50 bin dolara kiralandığı belirtilen Savarona’da gözaltına alınanlar arasında ABD’de yaşayan, Rusya ve Ukrayna’da işleri bulunan Kazak işadamı Tevfik Arif’in de bulunduğu öğrenildi. Tevfik Arif ile birlikte 8 kişi gözaltına alınırken, Rusya ve Ukrayna’daki ajanslarına kayıtlı 10 mankenin de ifadelerine başvurulmak üzere jandarmaya götürüldüğü belirtildi.

7 AYDIR TAKİPTELER

Antalya İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, operasyonun, 2009 yılı sonlarında Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Boğazkent beldesinde bir kişinin yakalanmasıyla başladığı belirtildi.

Bu kişinin Ukrayna ve Rusya’daki mankenlik ajanslarından temin ettiği, aralarında 18 yaşından küçüklerin de bulunduğu kızları Antalya’daki turizm belgeli tesislerde maddi durumu iyi olan kişilere yüksek paralar karşılığında pazarladığı bilgisine ulaşıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Şahsın tek başına hareket etmediği, Antalya’dan 4 kişi, İstanbul’dan iki kişinin de organizasyon içinde yer aldığı ve bu gruba tespit edilen bir şahsın finans sağladığı anlaşılmıştır.”

45 milyon dolar harcadı

28 Mart 1931’de denize indirildiğinde dünyanın en büyük yatı olan Savarona, Türkiye’nin ikinci Cumhurbaşkanlığı yatı. 1938’de İngiliz Kralı VII Edward, Ertuğrul yatında Atatürk’ün konuğu olduğu sırada bacadan dökülen kurumun kralın beyaz kıyafetini kirlettiği için Atatürk yeni bir Cumhurbaşkanlığı yatı araştırılması için emir verdi. Atatürk’ün mirası olan Savarona, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 6 bin dolara MKE’ye hurda olarak devredilirken, Turgut Özal döneminde alınan karar değişikliğiyle 49 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle işadamı Kahraman Sadıkoğlu’nun olmuştu. 2002 yılında Savarona’da Yılmaz Bektaş’ın da ortak olduğu “CMC di Ravenna” adlı İtalyan inşaat firmasının 101’inci kuruluş yıldönümü kutlamasındaki oryantal şov gecenin sonundaki kavga kamuoyunda tepki toplamıştı. 49 kişilik mürettebata sahip yat yılın 9 ayı İstanbul Kuruçeşme’de demirli dururken kalan 3 ay da Güney Fransa bölgesinde kalıyordu. 2009 yılında ekonomik kriz nedeniyle hiç kiracının çıkmadığı Savarona için Sadıkoğlu bugüne kadar 45 milyon dolar harcadı. Son 5 yıldır Rus işadamı tarafından kiralanan yat için 15 yıllık teklif gelmesi üzerine geçen yıl Kültür ve Turizm Bakanı’nın ricası üzerine TOBB, Savarona’ya talip olmuştu. Ticari olarak yatı döndüremeyen Sadıkoğlu yatın devrine sıcak bakarak müzeye çevrilmesine olumlu yaklaşıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89