• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 5 °C

Atalay: Dörtyol’da çok özel tahrik var

Atalay: Dörtyol’da çok özel tahrik var
İnegöl ve Dörtyol’daki olaylara ilişkin çalışmanın tamamlanmak üzere olduğunu belirten Atalay,“Olaylarda çok özel tahrik var. Her şey yakında aydınlanacak” dedi

İnegöl ve Dörtyol’daki olaylara ilişkin çalışmanın tamamlanmak üzere olduğunu belirten İçişleri Bakanı Atalay, “Olaylarda çok özel tahrik var. Her şey yakında aydınlanacak” dedi

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, CNN Türk’te gündeme ilişkin sorulara yanıt verdi. Dörtyol ve İnegöl’de yaşanan olaylara ilişkin çalışmaların henüz tamamlanmadığını söyleyen Atalay, önemli açıklamalar yaptı. Atalay şunları söyledi: “Rapor üzerinde çalışılıyor. Henüz bitmedi. İnegöl farklı, Dörtyol farklı. İnegöl’de olay spontane gelişiyor ama bu gelişmeyi o anda değerlendiren birileri var. Eğlence yerinde biraz da fazla alkol almış kitleyi polis merkezine yönlendiriyorlar. Orada vatandaşlar arasında bir çatışma olmadı. Ama Dörtyol şu anda yargıda olduğu için ben çok fazla bir şey söylemek istemiyorum ama bunlar açığa çıkacak. Birileri bunları tahrik ediyor. Provoke ediyor. Orada özel tahrikler var. O gün Dörtyol’da vatandaşa tamamen yanlış bilgi veriliyor. Onları biz biliyoruz. Konu yargıda her şey aydınlanacak.” Atalay, İnegöl’deki olaylarda araçların yakıldığını belirterek, “Belediye araçları, yanan araçları söndürmeye gitmedi. Raporun içinde mevcut. Bunlar açığa çıkacak” dedi. 

MİT bana bağlı değil

Hükümetin PKK ile pazarlık yaptığı iddiaları için “kara propaganda” diyen Atalay, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Abdullah Öcalan ile görüştüğü yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine de şöyle konuştu: “Tabi bunu onlara sormak lazım. Benimle irtibatı olan bir kurum değil. Benim söylediğim şu: Muhalefet Anaysa paketini bir kenarda tutarak milletimizin bunu anlaması yerine tam bir kara kampanya yürütüyor. Bu iddiaların Anayasa ve halk oylamasıyla hiçbir ilgisi yok. Bu Anayasa’da öyle bir hüküm yok. Bunu işaret eden herhangi bir konu yok. Ama vatandaşın kafasını karıştırmak için adeta kara kampanya yürütülüyor.” 

İnsan merkezli Anayasa

Atalay referandum süreci ve muhalefetin yaptığı eleştirilere ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı: Bizim Anayasımız hem daha demokratik, hem de insan merkezli bir Anayasa. Dolayısıyla ben muhalefet liderlerini özellikle Sayın Bahçeli’yi dinlerken hep şöyle hissediyorum: Kin, nefret intikam, öfke. Hep bu ve benzeri kavramlar üzerinde bir konuşma. Hiç sevgi yok, bütünlük yok, hiç kardeşlik yok. Hep ayrımdan bahsediyor, hep ırkçılıktan bahsediyor. Muhalefetin genel bir çabası var. Referandumu bir anlamda hiç ilgisi olmayan konulara götürmek istiyorlar. 

Bursa’da Emniyet’e İnegöl tırpanı

Bursa Emniyet Müdürü Halil Yılmaz tarafından aralarında İnegöl İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Alağaçlı’nın da bulunduğu 23 şube müdürünün görev yeri değiştirildi.

İl Emniyet Müdürü Yılmaz tarafından yapılan değişiklik kapsamında İnegöl İlçe Emniyet Müdürü Alağaçlı, Yenişehir Havalimanı Şube Müdürlüğü’ne görevlendirildi. İnegöl Emniyet Müdürlüğü’ne ise Asayiş Şube Müdürü Orhan Öztabak getirildi. Tayinlerin geçen ay İngöl’de yaşanan olaylar nedeniyle gerçekleştirildiği yorumları yapıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89