• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 13 °C

Askeri araçta patlama: 4 ölü

Askeri araçta patlama: 4 ölü
İstanbul Halkalı'da askeri lojman yakınlarında askeri otobüsün geçişi sırasında patlama oldu. İlk belirlemelere göre, 3 asker hayatını kaybetti.

 İstanbul Halkalı'da askeri lojman yakınlarında askeri otobüsün geçişi sırasında patlama oldu. İlk belirlemelere göre, 3 asker hayatını kaybetti, 1 asker çocuğu yaşamını yitirdi. Org. İlker Başbuğ patlamada yaralananları ziyaret ederken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da yaralananları ziyaret etmeleri bekleniyor.

Halkalı askeri lojmanlardan personel alan bir otobüs Atakent Kimsesizler Mezarlığı yakınlarından geçerken bir patlama meydana geldi.

Patlamada jandarma uzman çavuşlar Çağlar Bölük ve Uğur Ekir, Jandarma Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik ve askeri personelin kızı 17 yaşındaki Buse Sarıyağ yaşamını yitirdi.

Patlamada yaralananlar da çevre hastanelerde tedavi altına alındı. Patlamaya, refüjün kenarına bırakılan uzaktan kumandalı parça tesirli bombanın neden olduğu belirtildi.

Polis ekipleri olay yerinde ve hastane çevresinde geniş güvenlik önlemi alırken, sivil polis ekipleri de mezarlık çevresinde araştırma yapıyor.

Vali Mutlu: "Gözaltına alınan yok"

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, güvenlik güçlerinin çok yoğun bir şekilde çalışma yürüttüğünü ifade etti ve "Aldığımız ilk bilgilere göre, parça tesirli ve uzaktan kumandalı bir düzenekle yol kenarına bırakılmış bir bombanın patlaması sonucunda eylem gerçekleştirildi" dedi.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Mutlu, olayın bir terör eylemi olduğunu ve terörün hedefinin belli olduğunu belirtti.

Mutlu, terörün hedefinin ayrıştırmak, kaygı, ümitsizlik, tedirginlik ve huzursuzluk oluşturmak olduğunu ifade ederek, "Bu olayın failleriyle ilgili güvenlik güçlerimiz çok yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürecek. Bu olayın failleri mutlaka bulunacaktır. Israrlı bir şekilde takip edilecektir. Bu olay aydınlatılacaktır" dedi.

Olayı şu ana kadar üstlenenin olmadığını kaydeden Mutlu, şöyle devam etti:

"Olayla ilgili bir gözaltı yok, takip ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde de yine Küçükçekmece'de polis aracımıza yönelik aynı düzeneğe benzeyen bir düzenekle bombalı saldırı yapılmıştı. Muhtemelen aynı tertibin içerisinde olduğumuzu değerlendiriyoruz. Her iki olayın da faillerinin belirlenmesi noktasında yoğun bir çalışma sürdüreceğiz. Milletimizin başı sağolsun. Terör ülkeye sadece, gözyaşı, huzursuzluk ve acı vermiştir. Bunun dışında ulaşabileceği hiçbir yer yoktur. Terörle gidilebilecek hiçbir yer yoktur. Milletimiz sağ duyulu, devletimize, güvenlik güçlerimize son derece bağlı ve emin bir şekilde izleyecekler. Terörün istemiş olduğu kaygı yaratma, huzursuzluk yaratma ve ayrıştırma noktasında en güçlü duruşumuzu sergilemeye devam edeceğiz. İstanbul olarak, bu saldırı karşısında birlik ve beraberliğimizi daha güçlü bir şekilde terör örgütüne hissettireceğiz. Terör örgütüne verilecek en güzel cevap budur."

Mutlu, bir gazetecinin, "Aracın içindekiler askeri personel mi, yoksa asker ailesi mi?" sorusuna, "Jandarma personelimiz. İçlerinde sivil servislerle de intikal eden personellerimiz olabiliyor. Şehit olanlardan ikisi uzman çavuşumuz, ağır yaralı olanlar da yine uzman çavuş. İl Jandarma Komutanlığına bağlı personelimiz. 17 yaşında bir kız çocuğumuz da şehit oldu. Personel çocuklarımızdan. İl Jandarma Komutanlığımız personelleri görev yerlerine intikal ediyorlardı. Çıkış yeri, Halkalı askeri lojmanlarıydı. Bu üç otobüslük bir konvoy. En arkadaki servis aracına yönelik düzenlenmiş" yanıtını verdi.

Yaralıları da ziyaret eden Vali Mutlu, "Ağır yaralılardan birinin tedavisi Bakırköy Devlet Hastanesinde, diğeri ise TEM Hospital'de sürüyor. Diğer yaralılarımızın durumları gayet iyi. Durumlarında herhangi bir hayati tehlikesi yok" dedi.

Bu arada, olayın ardından Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralılardan bazıları, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine nakledildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı: "İlk araştırmayı yaptık"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, görevli savcı arkadaşlarıyla birlikte ilk araştırmaları yaptıklarını belirtti.

Soruşturmanın başlatıldığını ifade eden Engin, "Şu anda elimizde soruşturmayla ilgili henüz net bilgiler olmadığı için başka geniş bir açıklama yapma imkanımız yoktur. Olay netleştiği zaman ayrıca soruşturmalarla ilgili açıklama yapacağız. Şehitlerimize tanrıdan rahmet yaralılara da şifalar diliyorum" dedi.

Çapkın: "Terör hiçbir yere varamaz"

Olay yerinde açıklama yapan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da olayın faillerinin en kısa zamanda bulunacağını belirterek, "Üzücü bir olay geçenlerde bir polis servisine yapıldı. Mutlaka bunu yapanları bulup deşifre edeceğiz. Terör hiçbir yere varamaz. Güvenlik kuvvetlerimiz ve devletin bütün kurum ve kuruluşları dimdik ayaktadır. Ayakta olamaya da devam edecektir. Milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

Çapkın, bir gazetecinin, "Geçtiğimiz günlerde bir polis servisine yapılan sadırı ile bu saldırı arasında bağlantı olabilir mi?" sorusu üzerine, "Çalışıyoruz olabilir. Çeşitli yerlerde de olabilirdi ama burada oldu. Ancak ikisi bağlantılı olabilir diye göz önününde bulunduruyoruz" diye konuştu.

Başka bir gazetecinin "Teröristler aynı olabilir mi?" sorusuna ise Çapkın, "O konuda bir şey söylemek istemiyorum" dedi.

Beyoğlu'nda ses bombası patladı

Öte yandan, Beyoğlu'nda bir iş yerinin önüne bırakılan ses bombasının patlaması sonucu, küçük çapta maddi hasar meydana geldi. Okmeydanı Fatih Sultan Mehmet Caddesi Numara 27 önüne bırakılan ses bombası, büyük bir gürültüyle patladı.

Patlama nedeniyle çevredeki iş yerlerinden küçük çapta maddi hasar oluştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89