• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 15 °C

Asker: 'Yüzbaşı beni camdan attı'!

Asker: 'Yüzbaşı beni camdan attı'!
Yüzbaşı beni camdan attı Kışlada ‘ağaçtan düştü’ denilen asker, yoğun bakımda ayılıp babasına gerçeği anlattı: Yüzbaşı beni revirde dövdü, sonra da camdan aşağı attı

Yüzbaşı beni camdan attı Kışlada ‘ağaçtan düştü’ denilen asker, yoğun bakımda ayılıp babasına gerçeği anlattı: Yüzbaşı beni revirde dövdü, sonra da camdan aşağı attı

Van’ın Erciş İlçesi’nde askerlik yapan Yakup Yorgun’un ailesine “Oğlunuz ağaçtan düşerek ağır yaralandı” bilgisi verildi. Ancak hastaneye giden aile çok farklı bilgilere ulaştı. Baba Ahmet Yorgun, oğlunun ağaçtan düşme değil, dövülerek komaya sokulduğu iddiasıyla Van Askerî Mahkemesi’ne başvurdu. Baba suç duyurusu dilekçesinde “Oğlumuz bir uzman çavuş tarafından dövüldü ilk olarak. Yaralanınca götürüldüğü birlik revirinde de yüzbaşı ve diğer askerler tarafından dövülüp üçüncü kattan atıldı” dedi.

Kışlada askere kötü muamele, dayak iddialarına bir yenisi eklendi. Van Erciş’te askerlik yapan 21 yaşındaki Yakup Yorgun, 21 Mart 2011 tarihinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde buldu kendini. Yorgun hemen yoğun bakıma alınırken, babası Ahmet Yorgun’a “Oğlun ağaçtan düştü. Ayaklarında kırık var sadece” bilgisi verildi. Panik içinde hastaneye koşan baba Yorgun, inanılmaz bir görüntüyle karşılaştı. “Sadece ayağında kırık var” denilen oğlu, yoğun bakım servisinde cihazlara bağlı olarak yaşatılıyordu. Doktorlardan “Beyninde ödem oluşmuş” bilgisini de alan Ahmet Yorgun, daha sonra yaşadıklarını şöyle anlattı:

Yoğun bakımda konuştu

“Hastanede oğlumun yanındayken 0 5......... numaralı telefonu arayan ve kendisini ‘Uzman Çavuş Fatih’ olarak tanıtan kişi oğlumu bir yüzbaşı ile iki askerin dövüp üçüncü katın camından attığını söyledi. Bu arada kendisine gelen çocuğum da bana aynı yüzbaşının ismini verip ‘Beni dövdü, camdan attı’ dedi. Sonra oğlumun hastanelik edildiği gün bir uzman çavuşla kavga ettiğini, revire götürüldüğünü öğrendim. Revirde o yüzbaşı ve yanında bulunan iki askerî personel oğlumu dövüp üçüncü katın camından atmışlar.”

Askerî Mahkeme’ye başvuru

Ahmet Yorgun daha sonra avukatı Zeki Yüksel aracılığıyla Van Askerî Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Yorgun, suç duyurusunda başta yüzbaşı O.S olmak üzere oğlunu bu hale getirenlerden şikâyetçi olduğunu belirtti. Avukat Yüksel, “İki gün önce hastanede Yakup Yorgun’la konuştum bende. Bana kendisini 3. kattan atanın Yüzbaşı O.S olduğunu söyledi. Biz de Van Askerî Mahkemesi’ne olayın aydınlatılması ve faillerin ortaya çıkarılması için suç duyurusunda bulunduk. Dilekçemizde bahsettiğimiz telefon görüşmesi ile ilgili askerî savcılık iletişimin tesbitini isteyecek. Ayrıca ifadeler alınacak” dedi.

Bu arada ağır yaralı olan Yakup Yorgun tedavisinin sürmesi için Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89