• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 11 °C

Arınç'tan İsrail'e sert eleştiri!

Arınç'tan İsrail'e sert eleştiri!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yahudi yerleşimleri inşası konusunda İsrail'i sert şekilde eleştirdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yahudi yerleşimleri inşası konusunda İsrail'i sert şekilde eleştirdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fas'ta düzenlenen Uluslararası Kudüs Forumu'nda, İsrail'deki yönetimin bugüne kadar yapılan anlaşmaları, sözleşmeleri dikkate almadan uyguladığı Yahudi yerleşim merkezlerinin yeniden inşası, nüfus hareketlerini olumsuz olarak etkileme konusunun gündeme gelerek, eleştirildiğini bildirdi.

Başkent Rabat'ta düzenlenen Uluslararası Kudüs Forumu'nda Türkiye'yi temsil eden ve çeşitli temaslarda bulunan Arınç, THY'nin tarifeli uçağıyla İstanbul Atatürk Havalimanı'na geldi.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arınç, Forumun başarılı geçtiğini belirterek, toplantıda, Kudüs'ün geleceği ve Kudüs'te yaşanan son olaylarla ilgili bir konuşma yaptığını kaydetti.

Toplantıda, 12 ülkenin dışişleri bakanı, BM temsilcisi, AB dönem başkanlığı temsilcisi ve uluslararası kuruluşlardan katılımcılar olduğunu ifade eden Arınç, ''Üzüntü verici gelişmeler dile getirildi. Kudüs'ün ve Filistin'in geçmişten bu yana yaşadığı dram anlatıldı. Kudüs ve Gazze'de son gelişen kötü olaylar gündeme geldi. Bunların önlenebilmesi için Barack Obama'nın temsilcisi George Mitchell'in yaptığı barış girişimlerine destek olunması gerektiği üzerinde duruldu'' diye konuştu.

Arınç, Fas'ta bazı ikili temaslarda da bulunduğunu vurgulayarak, Başbakan Abbas El Fasi, Dışişleri ve Yardımlaşma Bakanı Tayyib Fasi El Fihri, İletişim Bakanı Halid El Nasıri ile görüştüğünü ifade etti.

Bir gazetecinin, toplantıda alınan kararlarla ilgili sorusu üzerine Arınç, şunları kaydetti:

"İsrail'deki radikal yönetimin bugüne kadar yapılan anlaşmaları, sözleşmeleri dikkate almadan uyguladığı Yahudi yerleşim merkezlerinin yeniden inşası, nüfus hareketlerini olumsuz olarak etkileme konusu gündeme geldi. Bunlar tabii eleştirildi. İfade bulmakta zorlanıyorum. Bu kadar cüretkar, bu kadar saygısız tutumlar, herkes tarafından en ağır şekilde eleştirildi. Bunun yapılması için barışçı görüşmelerin devamı, bu yolun kapanmaması, Filistin'e her konuda destek verilmesi, Filistin'deki bölünmüşlüğün de ortadan kaldırılması, buna bağlı bazı görüşmeler yapıldı. Tavsiye kararları alındı. Uluslararası camianın da İsrail yönetimine karşı tepkilerini sürekli iletmesi ve onlara sürekli telkinde bulunması, İslam Konferansı Örgütü'nün daha aktif çalışması konusunda bazı tavsiye kararları alındı."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89