• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 6 °C

Arınç'tan Ferhat Sarıkaya iması!

Arınç'tan Ferhat Sarıkaya iması!
Başbakan yardımcısı Bülent Arınç HSYK tarafından meslekten çıkarılan Ferhat Sarıkaya'nın mesleğe dönebileceğini ima etti.

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, Anayasa değişiklik paketinin yürürlüğe girmesi durumunda Şemdinli olayları sırasında HSYK tarafından meslekten çıkarılan Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya’nın mesleğe dönebileceği imasında bulundu.

Arınç, NTV’de katıldığı ‘’Canlı Gaste’’ programda Anayasa değişiklikleri ile, DTP’nin kapatılması sonucu milletvekillikleri düşen Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk’un, TBMM’ye geri dönebilecekleri konusundaki görüşünü açıkladı. Arınç, Savcı Ferhat Sarıkaya’ya da atıf yaparak şöyle dedi:

‘’Biz bu hazırlıkları yaparken bu ve buna benzer yani yargılamanın iadesi veya bir başka sebeple, şunlar şunlar da istifade edilebilirler mi diye baktık.. Diyelim ki HSYK ile ilgili bir düzenleme yapıyoruz ama geçmişte HSYK'nın bir savcı hakkında meslekten çıkarma kararı verdiğini, bunun bütün kamuoyunda ben de başta olmak üzere üzüntüyle karşılandığını söyleyebilirim. Acaba bu düzenleme onun mesleğe dönüşünü veya yargı yoluna gidişini mümkün kılabilir mi? Genele yakın yani ağırlıklı görüş bunun mümkün olmadığı şeklindedir. Ancak bir yorum yapılabilir ve yargı 'Bunlar da yararlanabilir' derlerse mümkün olabilir.’’

YARGI YOLU AÇILIYOR

Anayasa’nın 159’uncu maddesi HSYK kararlarına karşı yargı merciine başvurulamayacağını öngörüyor. Ancak bu madde yeni pakette ‘’Kurulun meslekten çıkarma cezasına ilişkin olanlar dışındaki kararlarına karşı yargı mercilerine başvurulamaz’’ biçiminde değiştiriliyor. Böylelikle HSYK kararı ile meslekten çıkarılan hakim ve savcılara yargı yoluna giderek davayı kazanmaları durumunda, mesleğe dönüş imkanı getiriliyor..

ÇUKURAMBAR’ DA YAŞIYOR

Sarıkaya, Şemdinli’de 2005 yılı Kasım ayında eski PKK hükümlüsü Seferi Yılmaz’ın işlettiği Umut Kitabevine bomba atarak bir kişinin ölümüne neden oldukları iddiasıyla tutuklanan astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile itirafçı Veysel Şahin hakkında da iddianame hazırladı. İddianamede dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Büyükanıt ile ilgili suçlamalarda bulundu. Büyükanıt’ın Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı olduğu dönemde suç işlemek için çete kurduğunu iddia etti.

Dönemin Adalet Bakanı Cemil Çiçek’in talimatıyla hakkında “Yetkisini aştığı” iddiasıyla soruşturma açıldı ve HSYK da 20 Nisan 2006’da Sarıkaya’yı 1’e karşı 6 oyla meslekten ihraç etti. Sarıkaya, meslekten ihraç edildikten sonra Ankara’ya taşındı. Başbakan yardımcısı Bülent Arınç’ın oturduğu Çukurambar semtinde bir ev kiraladı. AKP’den Keçiören Belediye Başkan aday adayı olan Murat Araç adlı avukat arkadaşı ile birlikte, Anadolu Hukuk Bürosu adlı avukatlık şirketinde çalışmaya başladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89