• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 10 °C

Arınç'tan Birand hakkında açıklama

Arınç'tan Birand hakkında açıklama
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gazeteci Mehmet Ali Birand'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama yaptı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'ni ziyaret ederek, gazeteci Mehmet Ali Birand'ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Hastanede yaklaşık 20 dakika kalan Arınç, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Hastanede doktorlardan Birand'ın sağlık durumu hakkında bilgi aldığını ve yoğun bakımda bulunan Birand'ın yanındaki oğlu ile telefonla görüştüğünü belirten Arınç, ''Onun da selam ve sevgileri var. Sayın Birand'ın sağlık durumu hepimizi ilgilendiriyor. Onun sağlık ve afiyette olmasını diliyoruz. Aramıza bir an önce katılıp, daha nice yıllar, çok güzel çalışmalarla ondan yararlanmayı diliyoruz'' diye konuştu.
Başbakan Yardımcısı Arınç, şu bilgileri verdi:

''Doktorlarımızın verdiği bilgiyle birkaç gün içerisinde tedavisi devam ederken, durumunda bir ağırlaşma söz konusu. Yoğun bakımda şu anda tedavi altında. Bu sabahtan itibaren dışarıya bir şekilde yayılan haberler doğru değil. Kendisi hamdolsun ki hayatta, tedavisi devam ediyor. Herhangi bir şekilde, onu ifade etmek bile istemiyorum, hayatıyla ilgili spekülasyonların hiç birisi doğru değil. Gerek oğlu gerek hekimlerden aldığım bilgi, özellikle kalp ile ilgili tedavisinin devam ettiği yönünde. Şüphesiz yoğun bakıma girmem, kendisini görmem mümkün değildi. Ama telefonla oğlu ile görüştüm. Herkesten dua bekliyorlar, sağlık durumunun iyiye gittiğini ifade ediyorlar. Hayatta bulunduğunu söylüyorlar. Ben de sizlere bunları söylemek istiyorum.''

Mehmet Ali Birand'ın çok önemli, gazetecilik, televizyon yayıncılığı, 32. Gün ve yaptığı belgesellerde hakikaten basının yüz akı olan çok değerli bir insan olduğunu vurgulayan Arınç, şöyle konuştu:

''Ben 2012 yılının sonu itibariyle kendisiyle en son 32. Gün Programı'nı yapmış bir siyasetçiyim. Çok da keyifli olmuştu. Sanıyorum ondan sonra başka bir program olmadı. Beni, onun bu başarıları çok yakından ilgilendiriyor. İkincisi, demokrat ve cesur bir insandı. Söylediklerini korkmadan, pervasızca yazıp, konuşabilen bir insandı. Özellikle yakın siyasi tarihimizin perdelerini aralayan ve onun içerisinden cesaretle gülümseyen bir insandı. İnsani olarak da çok sevimli ve sıcak bir insandı. Her zaman kendisiyle samimi ilişkiler içerisinde olduk. Yaşı 70'in üzerinde ama çok dinamikti. Hatta arkadaşlar ifade ettiler. Burada tedavisi yapıldıktan sonra televizyona koşarak haberleri sunma konusunda da acelecilik gösteren bir insandı, hayat doluydu. Dileriz ki, sağlığına en kısa zamanda kavuşur ve inşallah daha nice yıllar basının yüz akı olarak bu görevine devam eder. Evladının selamlarını iletmek istiyorum.''

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89