• BIST 9787.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Diyarbakır 28 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 8 °C

Arınç'a suikast iddiası doğrulandı

Arınç'a suikast iddiası doğrulandı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, Başbakanlık Yeni Bina'da gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 6,5 saat sürdü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, Başbakanlık Yeni Bina'da gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 6,5 saat sürdü. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ele alınan konuları açıkladı. Çiçek habercilerin sorusu üzerine Arınç'a suikast iddiasını doğruladı. Cemil Çiçek şunları söyledi:

"Bülent Arınç'la ilgili bir değerlendirme söz konusu olduğu için kendisiyle konuşuldu. Yargı konuya el koymuştur, son derece önemlidir. Ancak daha fazla açıklama yapamam."

Cemil Çiçek Bakanlar Kurulu'nda konuşulan diğer konuları da habercilere aktardı:

"Dış Türkler ve Akraba topluluklar başkanlığı ile ilgili yeni bir birim kuruluyor. Dünya üzerindeki 220 milyonu bulan soydaş ve akradaba toplulukları ile birlikte 5 milyona yakın dışarda yaşayan vatandaşlar için daha iyi hizmet götürülmesi için birim kuruluyor. Dış dünyada yaşayan vatandaşların sorunların takibi, yurt dışışında okuyan ve Türkiye'ye gelen öğrencilerin sorunlarının çözümü ve hizmetlerin tek çatı altında toplanması mümkün olacak. "

Çiçek, kamu kaynaklarının bu konuda daha verimli kullanılması için bu birimin kurulduğunu söyledi.

YARDIMA MUHTAÇLAR İÇİN ÖZEL DÜZENLEME

Gümrüklerle ilgili Başbakanlığa bağlı Gümrük Müsteşarlığı'nın yeniden düzenlenmesi ele alınmıştır.

Sosyal yardımlarla ilgili yeni bir düzenleme için çalışmalar başlatıldı. Sosyal yardım başvurusu yapan kişilerin bürokratik dağınıklılğı gidermek için yeni düzenlemeye gidiliyor. Sosyal Yardım için başvuran için 8-10 yerden belge almakta ve vatandaş yardıma ihtiyacı olduğunu kendisi ispatlamak zorundadır. Vatandaşın tek tek belge toplamak yerine müracaat eden vatandaşla ilgili kayıtların tek elden yapılmasının sağlanması ve çok kısa sürede vatandaşın talebinin yerine getirilmesi mümkün hale gelecektir. 15 günde elde edilen belgeler şimdi 7 saniye içinde çözüme kavuşmuş olacaktır. Bakan Çiçek, bu sistem sayesinde haksız yere devletten para isteyenlerin de böylece açığa çıkacağını söyledi. Bakan Çiçek bu projenin pilot uygulaması yapılan bir ilde 5 bin kişinin haksız ödeme aldığının ortaya çıktığını söyledi.

ÖĞRENİM KREDİSİ 200 TL OLDU

Üniversite kredi tuturı 200 lira olarak açıkladı. Yüksek lisans için kredi tutarı ise 400 lira oldu.

Başbakan Yardımcısı Çiçek, demokratik açılım çalışmalarının son 4 ayın konusu olmadığını, bu konu ile ilgili uzun süredir hazırlıklar sürdürüldüğünü, İnsan hakları kurulu, ve ayrımcılığın önlenmesi ile ilgili kurulların hazırlıklarının uzun süredir devam ettiğini ve yasal düzenlemelerin bitmek üzere olduğunu açıkladı.

Bakan Çiçek, DTP'nin kapatılıp eski DTP'li vekillerin BDP'ye geçişiyle ilgili soruya da, herkesin yaşananlardan ders çıkarması gerektiğini, kimsenin hukukun üstünde olamayacağını, herkesin yasalar çerçevesinde faaliyetlerini sürdürmesi gerektiğini savundu.

Bakan Çiçek, Bartholomeos ile ilgili Dışişleri Bakanı'nın sözlerinin hükümetin açıklaması olduğunu, hükümetin azınlıklara yönelik çalışmalarının ortada olduğunu dile getirdi. Bakan Çiçek, Türkiye'yi şikayet eden bir uslup doğru değil, tasvip de etmiyoruz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89