• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 3 °C

Arınç ve Eker Diyarbakır'da Video

Arınç ve Eker Diyarbakır'da Video
Diyarbakır'a gelen Bülent Arınç'ı havaalanında karşılayanlar arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de vardı.

Dicle Üniversitesi'nin yeni eğitim yılının açılış törenine katılmak üzere Diyarbakır'a gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı havaalanında karşılayanlar arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de vardı.

Dicle Üniversitesi'nin yeni eğitim yılının açılış törenine katılmak üzere Diyarbakır'a gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı havaalanında Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Garnizon ve 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak ve DTP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, birlikte karşıladı.

Karşılamada, şehre daha önce gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker de hazır bulundu. Baydemir'in sıcak ilgisi ile karşılanan Arınç, havaalanından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne geçti.

Baydemir, Arınç için gezisini iptal etti 

Daha önce Başbakan Erdoğan dahil tüm bakanları Diyarbakır'a gelişlerinde karşılamayan Belediye Başkanı Osman Baydemir, dün Atatürk'ün anma törenine katıldı. Bugünse Arınç için gezisini iptal etti. 

FOTO GALERİ

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ve Vali Hüseyin Avni Mutlu'yu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine gelişlerinde Belediye Başkanı Osman Baydemir ile Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan vekili Hacı Haspolat karşıladı.

7534

Arınç ziyarette yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ı ve belediyeyi ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, geçen ay Şırnak'a gitmek üzere yine Diyarbakır'a geldiğini hatırlattı. Bugün Dicle Üniversitesinin açılış törenine katılmak üzere Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker ve milletvekilleri ile Diyarbakır'a geldiğini bildiren Arınç, belediyeye çok gecikmiş bir ziyareti gerçekleştirdiğini söyledi.

YURT DIŞINA ÇIKMADI

Bu fırsatı bulduğu için mutlu olduğunu, Başkan Baydemir'in dün başlaması gereken bir yurt dışı ziyaretini kendi ziyaretleri dolayısıyla ertelemesinin kendisini daha da mutlu ettiğini kaydeden Arınç, ''Bu nezaketinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum'' dedi.

7530

Baydemir'in ziyaret sırasındaki konuşmasında ifade ettiği konular üzerinde kendilerinin de çok büyük hassasiyetle durduğunu kaydeden Arınç, şunları söyledi:

''Ülkemizde huzurun, birlik ve bütünlüğün meydana gelmesi, herkesin kucaklaşması, acının, gözyaşının ve kanın ülkemizden gitmesi hepimizi mutlu edecek. Hükümet olarak böyle bir çalışmanın içindeyiz. Geçmişten bu yana yapılan bütün çalışmalar belki bu amaca yönelikti. Ancak netice alınamadığını biliyor ve görüyoruz. Dolayısıyla adına demokratik açılım dediğimiz, milli birlik ve bütünlük kardeşlik projesi dediğimiz, huzur ve barış projesi dediğimiz bu çalışmamızı en iyi şekilde icra etmek ve mutlu sona ulaşmak amacındayız. Hepimizin amacı birdir.

HERKES EL UZATSIN

Ülkemizde bin yıldan bu yana birlikte yaşadığımız güzel vatanımızda ve bir ilim, tarih ve kültür beldesi olan Diyarbakırımızda, ülkemizin her yanında birliğe, kardeşliğe ve huzura ihtiyacımız var. Tarihten gelen travmaları, yaşadığımız acı olayları hepimiz biliyoruz. Bunları tekrarlamak durumunda değiliz. Ama siyasetçi toplumun sorunlarını çözen insandır, boş konuşan insan değildir. Hamaset yapan insan değildir. Siyaset etnik farklılıkları, ayrılıkları düşmanlık haline getirmek sanatı değildir. Siyasetçinin ana hedefi, toplumun sorunlarını çözmek ve toplumda yaşayan insanların daha mutlu, daha refah payı yüksek, daha huzurlu bir memlekette, vatanda, yurtta yaşamasıdır. Bu konuda bildiğimiz doğruları yapmak istiyoruz. Bu konuya herkesin el uzatmasını, herkesin olumlu katkılarını bekliyoruz.''

Yapılan konuşmaların ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı, İstanbul Kürt Enstitüsü tarafından basılan 160 bin kelimelik Kürtçe-Türkçe sözlüğü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a hediye etti. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89