• BIST 9887.33
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 13 °C

Arınç: Öcalan önemli bir aktör, ondan faydalanmak istiyoruz

Arınç: Öcalan önemli bir aktör, ondan faydalanmak istiyoruz
Bülent Arınç, Abdullah Öcalan'ın rolü ilgili olarak "etkisini örgüt üzerinde nasıl daha çok oranda gösterebilir biz bunun peşindeyiz" dedi.

Arınç, İmralı görüşmeleri ile ilgili olarak Öcalan'dan 'Türkiye adına nasıl daha çok istifade edebiliriz, nasıl daha olumlu bir rol oynayabilir, etkisini örgüt üzerinde nasıl daha çok oranda gösterebilir biz bunun peşindeyiz' dedi

NTV'ye konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, İmralı Görüşmelerinde Abdullah Öcalan'ın rolu ilgili olarak "etkisini örgüt üzerinde nasıl daha çok oranda gösterebilir biz bunun peşindeyiz" dedi. 

Başbakan Yardımcısı Arınç, imralı görüşmeleri ile ilgili, ''Zor bir sürecin içerisindeyiz. Bütün siyasi partilerin sürece olumlu katkılarının bulunmasını isteriz. Esasen bu sürece başlarken öncelikle silahların bırakılması ve Türkiye'nin terk edilmesini öngördük. Abdullah Öcalan ağırlaştırılmış müebbete mahkum olmuştur ve infazın koşulları bellidir. Gerçekleri gözardı edilmemeli. Silah bırakmayı göz önünde tutuyorsak Öcalan'ın önemli bir aktör olduğunu kabul etmemiz lazım. 

Bu aktörden Türkiye adına nasıl daha çok istifade edebiliriz, nasıl daha olumlu bir rol oynayabilir, etkisini örgüt üzerinde nasıl daha çok oranda gösterebilir biz bunun peşindeyiz. Akılcı siyaset yapıyoruz. Kırılma noktaları olabilir. İşin başındayız. Hayalperest olmamak lazım ama ümitli olmalıyız. Hangi olumsuz gelişmeler yaşanabilir bilmiyorum ama ben en başından beri ümitli oldum. Toplumda büyük bir beklenti var. Kandil'in ne yapacağına ve Avrupa kanadının ne söyleyeceğine bakmamız lazım. MİT hala sürecin önemli aktörü.'' diye konuştu. 

'PKK'nın elinde bulunan tutsakların listesi var' 

Bülent Arınç, PKK'nın elinde bulunan tutsaklar konusunda, ''İçlerinde kaymakam, polis, asker veya korucu bunların hepsinin listesi bizde var. Kamplara götürülmüş veya Türkiye'de saklanıyor olabilirler. Biz o andan itibaren bir arayışın içerisindeyiz. Ama karşı taraf 'biz size teslim ediyoruz' derse buna seviniriz. Bu sürecin içerisinde Öcalan'ın söylediği iddia edilen ve Pervin Buldan tarafından da açıklaması yapılan konudan da anlıyoruz ki, PKK elindekilerin sağlığına dikkat etmeli ve onlar ailelerine kavuşturulmalı. Eğer Öcalan'ın sözü dinlenecek olursa bunu yerine getireceklerine düşünüyorum. Ama bu bizimle onlar arasında bir pazarlık konusu değil'' dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89