• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 13 °C
  • Berlin 14 °C

Arınç: Bu kadar kepazelik olmaz

Arınç: Bu kadar kepazelik olmaz
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bülent Arınç: Kılıçdaroğlu'nun özgürlük yanlısı ifadelerini olumlu buluyorum. Türkiye artık yeni bir Türkiye. Yeni Anayasa Türkiye'nin nasıl önünün açıldığını itiraf etmem lazım. Sayın Kılıçdaroğlu'nun kendi partisi içerisinde nasıl problem yaşadığını görüyorum ama yaptığı doğrudur.

BAŞÖRTÜSÜ KONUSU

Özgürlükler hepimiz içindir bunu gerçekleştirmek te hepimize düşen bir görevdir. Bakın üç yıldır Türkiye'de çok güzel şeyler oluyor ve daha güzel şeyler olacak Türkiye güzelleşiyor, Türkiye demokratikleşiyor.

DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMALARI

Okudum bunu, bu önemli bir konu. Bir siyasi parti genel başkanı bir dizi hakkında böyle konuşuyorsa biz bunu değerlendiririz. Ben bu konuda RTÜK'e yazılı bir şikayet bulunuldu mu diye sordum sadece gazetecilere açıklama yapmış. Bir yazılı şikayet olmamış. Olabilir, bu dizilerle ilgili vatandaşın şikayette bulunduğunu biliyorum. Orada ismi geçen dizilerden bir kısmını bende izliyorum. Özellikle Güneydoğu'yu konu alan bir dizi de halk mağdurdur, terör vatandaşa da işkence uygulamaktadır. Kürt kökenli kardeşlerimizin tümünü ilgilendiren yayınlar varsa RTÜK bu konuda gereğini yapmaya hazırdır.

Biz kimseyi tahrik etme, birbirine düşman etme niyetinde değiliz. Bu konudaki şikayetini itirazını bize RTÜK'e bildirirse bundan ayrıca mutlu oluruz.

BU KADAR KEPAZELİK OLAMAZ

Laikliğe karşı olmamak için başını açmak dünya hukukunda yer bulmuş değildir. Benim düşüncem anayasa değişikliğine ihtiyaç olmadığı noktasındadır. Bir teklif gelecek olursa milletvekili sıfatımla bunu imzalarım ya da imzalamam. Başörtüsü konusunda yıllardan bu yana mağduruz. Sayın Başbakan diyor ki yollarına güller dökeriz biz onları alkışlarız. Umarım gelecek günler bunu gösterecektir. Ben şahsen Kılıçdaroğlu'nun da bir başkasının da ne düşündüğünü araştıracak değilim. Samimi veya suçlamak bize düşmez. İş eyleme dökülecekse bu konuda harekete geçmesi gerekenler geçmişte bu yasağı savunanlardır. Madem iş bana düştü diyenlerin çıkıp bişeyler yapması lazım. Burada liderlik ön plandadır. Liderlik artık başörtüsü yasağının ayrıntılarına girmeden model vermeden konuşulmasında fayda vardır diye düşünüyorum.

5 Kişilik birhukuk heyetimiz vradı bende onların içerisindeydim. Bir bayanın başını nasıl örteceğini, nasıl örteceğini bizim belirlememiz kadar kepazelik olamaz. Bu çok kötü bir ayrımcılık olur. Başını açana veya kendisini bu şekilde ifade edene ne kadar saygı gösteriyorsak başını örten kadına da aynı saygıyı göstermemiz lazım. Hiçbir zaman böyle bir kategorize etmedik. Bizim önümüze böyle bir madde getirildi. Bunun kim tarafından getirildiğini de az çok tahmin ediyorsunuzdur' dedi.

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89