• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 16 °C

Arınç: BDP Diyarbakır'da suç işledi

Arınç: BDP Diyarbakır'da suç işledi
Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasıaçıklama yapan Arınç, BDP 'nin Diyarbakır 'da yapmak istediği miting ve daha sonraki olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bülent Arınç: BDP'nin Genel Başkanı da milletvekilleri halkı sokaklarda yürüyerek Valiliğin kararına karşı gelmeye, direnmeye, davet etmişlerdir. Bu açıkça suçtur dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarında Vali'yi suçlaması ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın ve Valiliğin gösteri konusunda bilgilendirildiğini ancak dinlenmediği şeklindeki iddialarının hatırlatılması üzerine Arınç, böyle bir konuşmanın Bakanlar Kurulu'nda yapılmadığını ve gündeme gelmediğini belirterek, kendisinin de gazetelerden ve Demirtaş'ın açıklamalarından konuyu bildiğini söyledi.



Arınç, olayı ‘saptırmaya’ gerek olmadığını, BDP 'nin miting yapmak istediğini ve bu doğrultuda Valilik'ten izin istediğini ancak Valiliğin de yaptığı inceleme, araştırma, istihbaratlar doğrultusunda mitinge izin verilmeyeceğini ifade ettiğini belirtti.

VALİLİĞİN KARARIDIR

Valiliğin verdiği bu kararın normal prosedür olduğunu ve Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'ndaki hükümler dikkate alınarak her Valiliğin kendi yetki alanı içerisinde böyle kararlar verebileceğini hatırlatan Arınç,şunları kaydetti:

“Fakat buna rağmen BDP 'nin Genel Başkanı da milletvekilleri de sık sık konuşmalar yaparak Valiliğin bu kararını tanımayacaklarını, dolayısıyla halkı da bizzat sokaklarda yürüyerek Valiliğin kararına karşı gelmeye, direnmeye, bu kararı yok saymaya, davet etmişlerdir.

Bu açıkça suçtur. Bu suç işlenmiştir ve tabi bu ısrar karşısında güvenlik görevlileri de yetkilerini kullanmak zorunda kalmışlardır.

Yetki aşımı, orantısız güç kullanımı bunların hepsinden bahsedebilirsiniz. Ama ortalıkta valiliğin verdiği bir karar vardır, bu karar aleyhine de yargıya gitmemiştir BDP . Gitseydi belki toplantı yapacak bir imkanı da bulabilirdi. Madem ki karar olduğu yerde duruyor ve Valiliğin çok açık yüreklilikle açıkladığı gibi bazı arama ve taramalarda da silahlar bulunmuşsa patlayıcı maddeler bulunmuşsa orada toplanacak büyük bir kalabalığın suç işlemeye yönlendirileceği konusunda bir istihbarat da temin edilmişse Valiliğin bu kararına hepimizin uyması gerekirdi.

Dolayısıyla Valilik, elindeki yetkiyi kullanmıştır ve bu yetkiyi kimseyle paylaşmasına da ihtiyacı yoktur. Sayın Bakanımız İçişleri Bakanlığı yapmış bir insandır. İçişleri Bakanlığı yapmış bir kişinin Valiliğin bu yetkisini bilmemesi düşünülemez. Dolayısıyla bu haberlerin doğru olmadığı kanaatindeyim.”

  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89