• BIST 9463.25
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 7 °C

Arif Doğan: JİTEM benim, JİTEM benimle vardır

Arif Doğan: JİTEM benim, JİTEM benimle vardır
İkinci ''Ergenekon'' davasının tutuksuz sanığı emekli albay Arif Doğan, ''JİTEM benim. JİTEM benimle vardır.

İkinci ''Ergenekon'' davasının tutuksuz sanığı emekli albay Arif Doğan, ''JİTEM benim. JİTEM benimle vardır. JİTEM kadrolu bir kuruluş değildir, geçici süre için kurulmuş operatif istihbarat birliğidir'' dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunmasını tekerlekli sandalyeye oturarak yapan Doğan, JİTEM'le ilgili açıklamalarda bulundu.

Arif Doğan, kendisine zaman verilirse halkına olan borcu nedeniyle JİTEM'i açılayacağını ifade ederek, ''JİTEM benim. Veli paşama (Veli Küçük) devrettiğim Jandarma İstihbarat Grup Komutanlığıdır. JİTEM benimle vardır. Diyeceksiniz 'sen devlet içinde devlet misin', hayır değilim'' dedi.

Vatan haini olmadığını belirten Doğan, ''JİTEM legal değil diyorlar. Genelkurmay, jandarma inkar ediyor. Arif Doğan manyağı çıkmış... Kimseye yalan söylüyor demiyorum ama ben söyleyeceğimi de söylerim. JİTEM kadrolu bir kuruluş değildir, geçici süre için kurulmuş operatif istihbarat birliğidir. İstihbarat artı icraattır'' diye konuştu.

İkinci ''Ergenekon'' davasının tutuksuz sanığı emekli albay Arif Doğan mahkeme heyetine ifade verirken ilginç ifadeler kullandı. JİTEM itirafçısı Abdülkadir Aygan'ın ölü olduğunu iddia eden Doğan, ''Biri çıkmış 'adamları öldürdük' falan diyor. Böyle bir şey olamaz. Abdülkadir Aygan'ı ben öldürttüm. Askeri, sivili, herkesi suçluyor. Bu adam ölü. Ölmüş insanı kullanıyor PKK, gayet güzel kullanıyor. İsveç'te yaşıyormuş, DNA testi yapılsın, verilecek cezaya razıyım'' dedi. Arif Doğan "saçmalamış" gibi gözükerek mahkeme heyetini manipüle etmeyi de hedeflemiş olabilir. Ancak, Aygan'la ilgili söyledikleri farklı bir gerçeğin ifşaatı anlamına da geliyor. Abdülkadir Aygan, Arif Doğan'ın iddia ettiği gibi aslında yaşamayan biri! Arif Doğan tarafından öldürüldü, kayıtlara da şehit olarak geçti!

1977 yılında PKK'ya katılan Aygan, örgütten ayrıldıktan sonra itirafçı olmayı kabul ederek Cem Ersever ve Arif Doğan ikilisi tarafından JİTEM kadrosuna dahil edildi. O dönemde itirafçılara daha rahat dolaşmaları için çeşitli imkanlar tanınıyordu. Bazı itirafçılara "basın kartı" bile çıkarıldı. JİTEM içerisinde Şerif Aslan kodu ismini kullanan Aygan'a da Malatya doğumlu Aziz Turan ismiyle yeni kimlik verilirken kayıtlara da "şehit" olarak geçirildi. Abdulkadir Aygan'ın kayıtlara "şehit" olarak geçtiği, Diyarbakır 7. Kolordu Askeri Mahkemesi'nde görülen JİTEM davasında ortaya çıktı. Dava kapsamında Aygan hakkında çıkarılan gıyabi tutuklama kararına İçişleri Bakanlığı'ndan gelen yanıtta Aygan'ın "şehit" sayılarak nüfus kaydının kapatıldığı bu yüzden de hakkında arama kararı çıkarılamayacağı belirtildi.

Arif Doğan, Abdülkadir Aygan için "Onu ben öldürttüm" derken farkında veya değil ama aslında doğrusunu söylüyor!

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89