• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 7 °C

Arda'yı kalbinden vuran Polisin ayağı kaymış!

Arda'yı kalbinden vuran Polisin ayağı kaymış!
Diyarbakır'da kovaladığı genci kalbinden vuran polis, benzer olaylardaki 'bilinen' ifadeyi verdi: Sendeleyip düştüm, silahım ateş aldı.

Diyarbakır’da, Özgür Arda adlı genci arkasından ateş edip kalbinden vurarak öldüren polis memuru Mehmet Fatih Korkmaz “Sendeleyip yere düştüm; silahım ateş aldı” diye savunma yaptı. Daha önce de İzmir’de Baran Tursun’u, Aydın’da Mahir Zorbey Demirkaya’yı ve Antalya’da Çağdaş Gemik’i kafasından vuran polis memurları aynı savunmaya başvurmuştu. Polis Korkmaz, “Arda elindeki tabancayı doğrulttu”derken kovalamaca anını gösteren görüntülerde ise gencin elinde silah bulunmadığı anlaşıldı.

Herşey bir ihbarla başladı

Diyarbakır’da, geçen 22 Aralık’ta uyuşturucu ticareti yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçen polis güçleri, saat 19.30 sularında Suriçi’ne gitti. Altı-yedi kişilik bir grubun yanına yaklaşan polis kimlik kontrolü yaptı. Bu sırada 30 yaşındaki Özgür Arda koşmaya başladı. Arda’nın ardından polis Mehmet Fatih Korkmaz, Yusuf Kaya ve bir grup polis kovalamacaya katıldı. Hambeli Sokağı’na gelindiğinde Korkmaz’ın silahından çıkan mermi, Arda’nın sırtından girip kalbine saplandı. İnceleme sırasında bir polis, Arda’nın düştüğü sokaktaki tek katlı bir evin yerden 3.5 metre yüksekliğindeki damına çıkarak, içinde mermi bulunmayan bir kurusıkı silah buldu. Silah, Arda tarafından dama atılmış olabileceği iddiasıyla dosyaya konuldu.

Radikal’in ele geçirdiği soruşturma dosyasına göre polis memuru Korkmaz, tutuksuz yargılanmak üzere salıverildiği 5. Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki sorgusunda ‘Arda’nın kovalamaca sırasında bir iki kez elini beline attığını, silah çıkarıp gösterdiğini fakat ateş etmediğini’ iddia etti. Silahı görünce uyarı için havaya bir el ateş ettiğini, sendeleyip yere düştüğünü ileri süren Korkmaz, “O sırada bir el silah sesi geldi. Bu silah sesinin benim tabancamdan mı, yoksa başka bir tabancadan mı geldiğini anlamadım. Benim silahım patlamış olabilir ancak kesinlikle şahsı hedef alarak ateş etmedim” dedi. Korkmaz’ın hemen arkasındaki polis Yusuf Kaya da Arda’nın elinde silah gördüğünü kaydederken, “Yaralanmadan önce herhangi bir yere attığını görmedim” diye konuştu. Aynı kovalamacaya katılan polislerden Erhan Arslan, Mustafa Atizler ve Ufuk Sarı ise Arda’da silah olmadığını kaydetti.

Görüntüler silahsız

Ayrıca Arda’nın vurulmasından önce kovalamaca sırasında çekilen kamera görüntülerinde, kurbanın elinde silah bulunmadığı ve elini beline götürmediği, yalnızca geriye dönüp baktığı anlaşılıyor. Korkmaz’ın da Arda’nın geriye dönüp baktığı an tetiğe bastığı görülüyor.

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89