• BIST 9698.42
  • Altın 4195.953
  • Dolar 39.178
  • Euro 44.9783
  • İstanbul 27 °C
  • Diyarbakır 34 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 35 °C
  • Berlin 19 °C

'Ankara'dan açıklama bekliyoruz'

'Ankara'dan açıklama bekliyoruz'
İran Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Tuğgeneral Mesud Cezayiri, Türkiye’nin, füze sistemi konusunda açıklama yapmasını beklediklerini söyledi.

İran Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Tuğgeneral Mesud Cezayiri, Türkiye’nin, füze sisteminin topraklarında konuşlandırılmasına izin vererek tüm kapasitesini İsrail’i desteklemek için sarf ettiğini belirterek, Türkiye’nin açıklama yapması beklediklerini söyledi.

İran’da propagandadan sorumlu Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Tuğgeneral Mesud Cezayiri, Türkiye’ye yerleştirilecek füze kalkanı sisteminin İsrail’in varlığını korumaya yönelik bir ABD projesi olduğunu ileri sürerek Ankara’nın neden bu denli İsrail’i desteklediğini sordu.

Amerika’nın İsrail’in bölgedeki geleceğinden ciddi olarak kaygı duyduğunu öne süren İranlı komutan, “Türkiye’ye füze kalkanı sistemlerinin yerleştirilmesi de bu çerçevede yapılmaktadır” diye konuştu. Kalkanın işe yaramayacağını öne süren Cezayiri, “Gelecekteki savaşların türü değişik olacak ve bu kalkanlar oyuncaktan başka bir şey olmayacak” dedi.

Türkiye’nin sistemin topraklarında konuşlandırılmasına izin vererek tüm kapasitesini İsrail’i desteklemek için sarf ettiğini öne süren Cezayiri, “Ankara, bu konuda sorumludur ve Siyonistleri neden bu denli desteklediğini açıklamalıdır. Ankara, stratejik ve uzun vadeli çıkarlarını göz önünde bulundurmalı ve geçmişteki acı tarihi tecrübelerden ibret almalıdır” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89