• BIST 10157.76
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 28 °C

Ankara'da yaş trafiği!

Ankara'da yaş trafiği!
Ankara'da YAŞ trafiği sürüyor. Başbakan Erdoğan ve Adalet Bakanı Sadullah Ergün bugün ikinci kez biraraya geldi.

Genelkurmay Karargahı'ndaki toplantı sürüyor. Kararnamenin çıkması için Erdoğan'ın YAŞ kararlarını imzalaması gerekiyor.

ERDOĞAN KARARGAHIN ÖNÜNDEN GEÇTİ

Başbakan saat 10.30'a kadar evindeydi. Erdoğan Genelkurmay Karargahı'na uğramadan konutuna geçti. Saat 11.00 sıralarında Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile 25 dakika süren bir görüşme yaptı.

YAŞ KARARLARI ÇIKMAYABİLİR

Ancak edinilen bilgilere Cumhurbaşkanı Gül, Balyoz soruşturmasında adı geçen sanıkların önüne sunulması halinde imzalamayacağı iddia ediliyor. Dahası Erdoğan'ın imzası olmadan hazırlanan listenin Köşk'e sunulamayacağı da belirtiliyor.

ERDOĞAN YOK GÖNÜL KATILIYOR

Yüksek Askeri Şura toplantılarında yasal süre bugün sona eriyor. Taraflar terfilerde anlaşamadı, Başbakan Erdoğan son günkü toplantılara katılmadı. Hükümet adına toplantılara Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül katılıyor.

BAZILARI ARAMA MOTORLARINA DÖNÜŞTÜ

Genelkurmay Başkanlığı 1. Bilgi Destek Şube Müdürlüğü tarafından hazırlandığı iddia edilen 10 'andıç' sitesinden 4'ü kapatıldı. 4'ü ise bazı arkadaşlık ve chat siteleriyle ilgili arama motorlarına dönüştü. Kamuoyuna "internet andıcı" olarak yansıyan iddia hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmış, bu kapsamda 1. Ordu Komutanı Hasan Iğsız da ifadeye çağrılmıştı.

HÜKÜMETİ YIPRATMAK İÇİN TSK SİTE KURDU İDDİASI

"İnternet andıcı", Kasım 2009'da "İrticayla Mücadele Eylem Planı"nın orijinalini savcılara gönderen isimsiz subayın ikinci ihbar mektubuyla ortaya çıkmıştı. Mektupta, Genelkurmay'ın "kara propaganda" yapmak ve "hükümeti yıpratmak" için internet siteleri kurup işlettiği ileri sürüldü ve bunların internet adresleri de belirtildi.

ERDOĞAN VE GÜL'ÜN PROGRAMLARI

Toplantılar bugüne sarkması Gül'ün programına yansıdı. İnternet sitesinden yapılan açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımızın Basına Açık Programları Yoktur" ifadesine yer verildi. Toplantılara katılmayacak olan Erdoğan'ın bugünkü programında Başbakanlık Merkez Bina'da iki kabulü var.

ORTALAMA İKİ GÜN SÜRÜYORDU

Her yıl genelde iki gün süren toplantılarda askerin belirlediği isimler üçüncü günü sabahı cumhuraşkanının imzasıyla onaylanırdı. Ancak bu yıl öyle olmadı. Gül'ün imzası da muhtemelen beşinci güne sarkmış olacak.

IGSIZ VE BALYOZ SANIKLARI

Kamuoyu sivil kesimin ilk kez bu denli YAŞ toplantılarında ağırlık koymaya çalıştığına şahit oldu. Dün baş döndüren görüşme trafiğinden sonuç alınamadı. Özellikle internet andıçı olayında ifadeye çağrılan 1. Ordu Komutanı Hasan Iğsız'ın Kara Kuvvetler Komutanı olmasına Erdoğan karşı çıkınca ipler koptu. Ayrıca Balyoz davasında haklarında yakalama kararı bulunan 11 general ve amiralin durumunu da netleştirilemedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89