• BIST 9079.97
  • Altın 2301.842
  • Dolar 32.3299
  • Euro 35.1048
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 12 °C

Andıç'a paraf atan komutanlar kritik görevlerde

Andıç'a paraf atan komutanlar kritik görevlerde
Eylem Planı'nın orijinalini Ergenekon davasını yürüten savcılara gönderen meçhul subayın ikinci mektubundaki isimler dikkat çekiyor.

Eylem Planı'nın orijinalini Ergenekon davasını yürüten savcılara gönderen meçhul subayın ikinci mektubundaki isimler dikkat çekiyor. 'İnternet andıcı' olarak nitelenen ve Genelkurmay Bilgi Destek Dairesi tarafından hazırlandığı anlaşılan belgede emir-komuta zincirinden pek çok albay ve generalin imzası bulunuyor. 

Daha önce Albay Dursun Çiçek'le birlikte sorgulanan albaylardan Sedat Özüer ve İlker Göktaş'ın yanı sıra Bilgi Destek Şube Müdürü Cemal Gökçeoğlu, Bilgi Destek Grubu Başkanı Kurmay Albay O. Güçlü, Bilgi Destek Dairesi Başkan Vekili Tuğgeneral Mustafa Bakıcı ve Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Mehmet Eröz'ün isim ve imzaları hiyerarşik yapı içerisinde sıralanmış. Koordine başlığı altında da Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, MEBS Başkanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Adli Müşavir Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu'nun imzaları yer alıyor. En son imza Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız'a ait. Bu imzanın ardından ise "Sn. K.'a arz" ibaresi bulunuyor.

Söz konusu komutanların ortak bir özelliği var. 2009 YAŞ'ında itibar görmeleri. Albay Dursun Çiçek'in içinde bulunduğu Bilgi Destek Şube Müdürlüğü'nün dağıtılması ve yerine Genelkurmay'a doğrudan bağlı bir birimin kurulması dışında, bu isimlerin yerinde değişiklik yok. 2008 yılında Genelkurmay Başkanlığı'na gelen Orgeneral İlker Başbuğ'un yerlerini değiştirmediği isimlerden İsmail Hakkı Pekin ve Mehmet Otuzbiroğlu, 2009'da terfi ettirildi. Pekin, orgeneralliğe yükseltilerek Elazığ'da bulunan 8. Kolordu'nun başına getirildi. Geçtiğimiz şubat ayında Hasan Iğsız'ın komuta alanında olmamasına rağmen ziyaret ettiği Pekin, 1998 yılında Mehmet Otuzbiroğlu ile birlikte generalliğe terfi eden albaylar arasındaydı. Otuzbiroğlu ise koramiral rütbesini sürdürürken Kuzey Deniz Saha Komutanlığı'na atandı. Yine koordine ekibi içerisinde yer alan Adli Müşavir Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu'nun görev süresi bir yıl uzatıldı.

Dursun Çiçek imzalı belgenin hazırlanmasında ve imha sürecinde bulunduğu iddia edilen Mustafa Bakıcı ve Mehmet Eröz, 2009 yılındaki YAŞ'ta konumlarını korudu.

Ergenekon soruşturmasında tutuklanan muvazzaf teğmenlere İlker Başbuğ'un selamını götüren Tuğgeneral Mustafa Bakıcı, tümgeneral rütbesine yükseltilerek Genelkurmay İç Güvenlik Harekât Daire Başkanlığı'nda görevlendirildi. Mehmet Eröz, korgeneral rütbesini korurken, Başbakanlık Askeri Başdanışmanlığı'na atandı. Belgede ismi bulunan Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu'nun ismi geçtiğimiz günlerde Taraf gazetesi tarafından gündeme getirilmişti. Çubuklu'nun Anayasa Mahkemesi'ni ziyaret ederek sivil yargıyla ilgili düzenlemeyi iptal ettirmeye çalıştığı ileri sürülmüştü. Akşam ve Vatan gazetelerinin manşetine konu olan olayın örtülmesine yönelik ortaya atılan 5 sorunun kaynağı olarak da Çubuklu gösterilmişti.

Korg. Eröz'ün Başbakanlık'ta odası var

İnternet andıcında imzası bulunan Korgeneral Mehmet Eröz, 30 Ağustos 2008'den beri Başbakan Erdoğan'ın askerî başdanışmanı. Aynı zamanda Genelkurmay'da harekat başkanı olan Mehmet Eröz'ün Başbakanlık'ta makam odası bulunuyor. Eröz'ün görevi halen devam ediyor. Bilgi Destek Planı'nda imzası bulunan Nusret Taşdeler ise 2007-2008 yılları arasında Erdoğan'a danışmanlık yapmıştı. Başbakan'a gönderilecek danışmanın ismi Genelkurmay tarafından belirleniyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89