• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 4 °C

Altan Tan'dan 'sert' siyaset!

Altan Tan'dan 'sert' siyaset!
Altan Tan, Dağkapı Meydanı’nda kılınan cuma namazı sonrasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sert eleştirilerde bulundu

Diyarbakır’da BDP’nin desteklediği bağımsız milletvekili adayı Altan Tan, Dağkapı Meydanı’nda kılınan cuma namazı sonrasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sert eleştirilerde bulundu.

Tan, "Bu meydan Kemalizm’e başkaldıran meydandır. Bu meydan Kürdistan şeyhlerinin alimlerinin Seydalarının, Kemalizm’e hayır dediği meydandır. Duy bizi Erdoğan, Tayip Erdoğan aklını başına al. Şeyh Sait’in evlatları Kemalizm’e ilk başkaldıranlar, senin etrafındaki devşirmelere de benzemez" dedi.

BDP’nin sivil itaatsizlik eylemleri kapsamında meydanlardaki cuma namazı, Diyarbakır’da Şeyh Said ve arkadaşlarının asıldığı Diyarbakır Orduevi’nin karşısında bulunan Dağkapı Meydanı’nda binlerce kişinin katımıyla kılındı. Fahri imamın Kürtçe hutbe okuduğu namaza katılan BDP’nin Diyarbakır’da desteklediği bağımsız milletvekili adayı Altan Tan, namazın ardından toplanan kalabalığa konuşurken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğa’a sert eleştirilerde bulundu.

Kalabalığa Türkçe ve Kürtçe "Bu meydan hangi meydan?" diye sorarak başlayan Tan, şöyle dedi:

"Bu meydan Kemalizm’e başkaldıran meydandır. Bu meydan Kürdistan şeyhlerinin alimlerinin Seydalarının, Kemalizm’e hayır dediği meydandır. Duy bizi Erdoğan, Tayip Erdoğan aklını başına al. Şeyh Sait’in evlatları Kemalizm’e ilk başkaldıranlar. Senin etrafındaki devşirmelere de benzemez. Bu halk Hz. Ömer’den beri Müslüman, bu halkın Peygamberi kim? Hz. Muhammed Mustafa. Selahattin’i Eyubi’nin evlatlarında yanlış olmaz. Sen kendine bak, kendine, bu halk Bizans’a karşı da Müslüman Alparslan’ı destekledi. Haçlı ordularına yüreğini siper etti. Kudüs’ü Selahaddin ile beraber kurtardı. Bu halk bu meydanda, Kemalizm’e de ilk isyanı gösterdi ilk. Bu halkın dinine dil uzatanın dili lal olur. Ortadoğu Hazreti Adem’den bu güne kadar tevhidin merkezidir. Ortadoğu’da ne Kemalistler İslam’la başedebildiler, ne Baas rejimi, Saddam Hüseyin, ne Hafız Esad başedebildi. Ne de Cemal Abdulnasır, ne de İran Şahı. Hiç kimsenin gücü İslamı bu topraklardan silmeye yetmez."

Tan, "Kürt halkı ne istiyor?" diye sorarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kürt halkının bir kısmı liberal, sosyal demokrat, sosyalist, Yezidi, dindar Müslüman olabilir. Bugün yan yana gelmemizin sebebi şu, kardeşim biz hakkımızı istiyoruz hakkımızı. Allahın bize verdiği hakkı istiyoruz. Eğer bu hakkı demokratik yollarla, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin çatısı altında barış içinde kardeşlik içinde verilmezse direnmeye devam edeceğiz. Tayip Erdoğan gel bu meydanı gör. Kadın, erkek karma karışık namaz kılıyorlar. Abdestsiz namaz kılıyorlar. Abdestsiz namaz kılıyorlar deniliyor. Bunların hepsi militan, bak bu meydanda yaş ortalaması 40-45 ve 50’nin üzerindedir. Bak takkelileri gör. Gel bak sakallıları, sofileri gör. Bu halk 80 sene, külahlarını başlarından çıkarmadılar. Şapkayı bile kabul etmediler. Peki biz niye meydanda namaz kılıyoruz?

Camileri Yezidin camilerine çevirmeyin, Emeviler, Yezit döneminde evladı resule hutbelerde küfrediyorlardı. Hazreti Ali ve evladına lanet okuyorlardı. Bazı sahabeler hüngür hüngür ağlıyorlardı. Yapmayın evladı resule küfretmeyin diyorlardı. Baktılar Yezitlerle başedemiyorlar camileri Yezitlere bırakıp dışarı çıktılar. Bu bizim dışarı çıkışımız geçici bir dışarı çıkıştır. Camiler Allah’ın evi ve bizim de mekanımız. Camileri de onlara bırakmayacağız. Bizlere din adamları gerçek dini anlatsın. Hz. Muhammed dinini anlatsın başımızın gözümüzün üzerinde yerleri olur. Camileri de onlara bırakmayacağız. Eğer camilerden birisi Kemalizm’in ajanlığını yapmaya kalkarsa, tutacağız kulağından onu dışarı atacağız.

Diyanet imamlarına bir şey söylemiyoruz. Kardeşlerimizdirler. Camiler de Allahın evidir. Bizim mekanımızdır. Bizim tepkimiz, karşı koyuşumuz dini kullanmak isteyenlere karşıdır. Çok nettir. Gerçek dinle hiçbir sorunumuz yoktur. Onun için bu direniş bunun cevabıdır. Bu açıklama bunun için oldu."

Konuşmanın ardından ardından kalabalığa dua ederek seslenen Altan Tan meydandan ayrıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89