• BIST 9059.38
  • Altın 2295.098
  • Dolar 32.3137
  • Euro 35.1151
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 15 °C

Altan Tan: Ulusal birliği sağlamalıyız

Altan Tan: Ulusal birliği sağlamalıyız
BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan İngiltere’nin Ashford şehrinde Britanya Halk Meclisi’nin organize ettiği panelde konuştu.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan İngiltere’nin Kent bölgesinin Ashford şehrinde Britanya Halk Meclisi’nin organize ettiği panelde konuştu. Tan, sorunların çözümü için ulusal birliğin şart olduğunu söyledi. 

Diyarbakır Milletvekili Altan, “Türk devleti bizi eskiden döve döve bitirmek istiyordu. Şimdi ise seve seve bitirmeyi planlıyor. ‘Sana TRT 6 kanalını verdim. Bu kadarını kabul edene, her imkanı sunacağım, etmeyeni ise yok edeceğim’ diyor” dedi. Tan sözlerine şöyle devam etti: “Biz de diyoruz ki sen daha önce bu yolların tümünü denedin, olmadı. Bu halkı yok edemedin. Ben senin bu dediklerini kabul etsem de benim oğlum etmeyecek!”

Yeni anayasa sürecinde bir çok şeyin netleşeceğini söyleyen Altan Tan “Bu yeni anayasa hazırlanınca AKP’nin gerçek siyaseti daha iyi anlaşılacak. Bizim bu durumda yapmamız gereken, sistemin eline malzeme vermemek. Yani halkımıza AKP’nin gerçek Kürt politikasını ve başkalarının hak ve hukukuna saygılı olmanın ne olduğunu anlatmamız gerekiyor ki halkımızın birliğini sağlayalım” diye konuştu.

‘Suriye’deki Kürtler örgütlenmeli’

Suriye’deki Kürtlerin durumuna da değinen Altan Tan “Suriye’deki Kürtleri kendini yeni Suriye’ye göre örgütlenmesi lazım. Suriye’deki Kürtlerin durumu ve oluşacak gelişmeler sonucu Türkiye Kürt politikasını değiştirmek zorunda kalacaktır. Bu yüzden Türkiye devleti ordaki gelişmeleri an be an izleyip orda etkili olup ordaki Kürtleri devre dışı bırakmak istiyor. Ancak ordaki Kürtler bunu iyi çalışarak boşa çıkartabilirler” dedi. Diyarbakır Milletvekili Tan, 2009’dan beri süren siyasi soykırım konusunda da görüşlerini şu şekilde belirtti: “Benim bile bugün tutuklanmanın çıkması beklenen bir mahkemem vardı. Suçumda bir gerillanın cenazesine katılıp, cenaze duasını okuduktan sonra kitleye dağılın demişim. Dolayısıyla Kürtler ile ilgili kim bir şeyler söyler ya da yaparsa bu devlet onu içeri atıyor. Kürtlerde eski Kürtler değil. Herşeyi ona eskisi gibi yaptıramazsın.”

‘Gerçek Müslümanlık değil’

“Fetullah Gülen Türk merkezli bir İslami dünya planlıyor” diye sözlerine devam eden Altan Tan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ortadoğu’da güç olmayı hedefliyor. Şimdi hesabı buyken Kürtler ile kavga ederek bu projeyi gerçekleştime şansı yoktur. Kürtler ile adil bir barıştan da söz etmiyor. Ancak ‘benim kontrolümde ve benim çıkarım doğrultusunda bir barış olması lazım’ diyor. Şimdi gerçek bir Müslüman kardeşine ben Türk’üm senin patronun olurum demek gerçek müslümanlık değildir. Bunu da hiç bir Müslüman Kürt kabul etmez. Bunların istediği de köle Kürt yaratmak oysa ki İslamın ilk çıktığı anda köleliğe karşı çıkmaktı.”

Ulusal birlik konusunda gelen bir soruya da cevap veren Tan, “Kürtlerin kendi ulusal birliğini sağlamaları için devletin aramıza soktuğu nifakı geride bırakıp kendi aramızda barışmamız ve birliği sağlamamız lazım. Birbirimizin kendi inancıyla uğraşmamız bu birliği oluşmasını engelliyor” dedi. (Özgür Politika)

  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89