• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 11 °C

Altan Tan: Söylenenlerin tek cümlesi bile doğru çıkarsa istifaya hazırız!

Altan Tan: Söylenenlerin tek cümlesi bile doğru çıkarsa istifaya hazırız!
Tan, Kanal A yönetmeninin söylediklerinin tamamının yalan olduğunu söyledi.

Kanal A televizyonuna İmralı ve çözüm süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunmak için gelen BDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan, Kanal A Genel yayın yönetmeninin Öcalan görüşmesi ile ilgili olarak haklarında söylediği sözlerin tamamının yalan olduğunu söyledi. Altan Tan, MİT'e görüşme tutanaklarının kamuoyu ile paylaşılması konusunda başvuruda bulunduklarını belirterek, kanal yöneticilerinin özür dilememesi üzerine stüdyoyu terk etti. 

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, İmralı'da Abdullah Öcalan ile yapılan görüşme ve süreç ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunmak üzere davet edildiği Kanal A televizyonunun stüdyosuna gitti. Burada canlı yayında, kanalın Genel Yayın Yönetmeni Alper Tan tarafından iki gün önce söz konusu görüşme ile ilgili yapılan analizin tamamen yalan olduğunu söyleyen Altan Tan, sürecin kışkırtma provoke ve enfeksiyona açık olduğunu belirterek herkesi sağduyu olmaya çağırdı. 

"ALPER TAN YANIMIZDA MIYDI" 

Kanal Genel Yayın Yönetmeni Alper Tan'ın görüşmede yanlarındaymış gibi cümleler kullandığına dikkat çeken Altan Tan şöyle dedi: Genel yayın yönetmeniniz Alper Tan iki gece önce televizyonlara çıkarak İmralı'da yaptığımız görüşmeleri bizim yanımızdaymış gibi cümleler kurmaya başlıyor. Aysel Tuğluk, Selahatitn Demirtaş, Ahmet Türk, Gültan Kışanak, Pervin Buldan ve benim hakkımda ifadeler kullanıyor. Ağza alınamayacak derecede ve bunları da bizlere Öcalan'ın söylediğini söylüyor yer yer küfürlere varan ifadeleri Sayın Öcalan'ın ağzından bize söylendiğini ifade ediyor 

MİT KAMUOYUNA AÇIKLASIN 

Biz şunun farkındayız hassas bir dönemden geçiyoruz üslubumuza dikkat etmemiz lazım bu süreç sabotelere tahriklere enfeksiyonlara kışkırtmalara açık. Bu tam bir kışkırtma hamlesi bir cümlesi bile doğru değil bu söylenenlerin. Bunların tek bir cümlesi doğru değil. Ben MİT Müsteşarlığına devletin uygun görülmesi taktirde görüşme tutanaklarımızın tamamının kamuoyuna açıklanmasını istedik. 

İSTİFAYA HAZIRIZ 

Alper Tan'ın söylediklerinin tek bir cümlesi doğru ise bizler milletvekilliğinden istifa ediyoruz, ama bir cümlesi bile doğru çıkmazsa o zaman bunu söyleyenler ne yapacaklar bunu merak ediyoruz ayıptır. 

STÜDYOYU TERK ETTİ 

Spiker'in o analizin yayından çekildiğini hatırlatması üzerine Altan Tan, "Tek bir cümlesi doru olmayan analiz nasıl yapılır. Bizimle oturuyormuş gibi şuna şöyle kızdı şuna şöyle küfür etti gibi aşağılayıcı bir metin Ama bunu yapanların da düşünmesi lazım ben olsam bir daha yayına çıkmam" dedi. 

Spikerin Alper Tan'ın, naklettiğim bilgilerin doğruluğu konusunda bir tereddüt taşımadığı yönündeki sözlerini hatırlatması üzerine sinirlenen Altan Tan, "Daha fazla kendinizi niye ezdiriyorsunuz" diyerek ayağa kalktı ve stüdyoyu terk etti.

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89