• BIST 9067.6
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 15 °C

Altan Tan: Rahmetli Danyal Topatan da olsa iyiydi

Altan Tan: Rahmetli Danyal Topatan da olsa iyiydi
Başbakanlık tarafından oluşturulan 63 kişilik "akil insanlar" listesine muhalefetten tepki geldi. BDP'li Tan, "Rahmetli Danyal Topatan da olsa iyiydi" dedi.

"Çözüm süreci"nde rol almaları için Başbakanlık tarafından 7 bölge için 9'ar kişiden oluşturulan "akil insanlar"a muhalefet partilerinin milletvekillerince tepki gösterildi.

"Rahmetli Danyal Topatan da olsa iyiydi"

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, çözüm sürecinde akil insanların doğru bir metot olduğunu ancak bunların görev ve sorumluluğunun netleşmesi gerektiğini belirterek, "Bunların görevi, sorumluluğu ne olacak? Kamuoyunu neye ikna edecekler? Bunun netleşmesi gerekiyor. Akil insanlar arasında, Hülya Koçyiğit'ten Hülya Avşar'a kadar isimler var. Cüneyt Arkın'ı da eklemeleri lazım. Rahmetli Danyal Topatan da olsaydı o da iyi olurdu" dedi.

"Akil insanların" meselenin çözümünde kamuoyunun ortak aklı olması gerektiğini söyleyen Tan, "Tamam silahlar susacak, silahlı insanlar geri çekilecek ama bu süreç nasıl olacak. Süreç, sadece silah bırakma ve çekilme değil, bu mesele Türkiye'nin yeniden inşasıdır. Yeni bir Türkiye, yeni bir Ortadoğu'dur. Kokuşmuş rejimin tasfiye edilmesidir" diye konuştu.

"Onun sevdiği adam, bunun sevdiği sanatçı"

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ise içeriği ve ne yapacağı bilinmeden, görev tanımı yapılmadan bir takım isimler üzerinde konuşulduğunu, o isimlerin yıpratıldığını belirtti. Onur, şunları kaydetti:

"Ciddi, önemli ve hassas süreçte, önce bu akil adamlar ne yapar, ne kadar bağımsız çalışır, kime bağlı olur, bir görev tanımı, eylem planı yapılması gerekirdi. Bunun, Meclis'te yapılması gerekirdi. Bu eylem planına uygun isimler, Meclis'te oluşturulacaktı. Bu, 'onun sevdiği adam, bunun sevdiği sanatçı, onun sevdiği yazar' şeklinde bir seçim yapılmış. Başbakan talimat verecek, ülkeyi gezecekler. Ama 'ülkenin, gazetelerindeki odalar kadar sıcak ve rahat olmadığını, film setleri kadar suni ve parlatılmış olmadığını görürler' diye umuyorum. Bu sürece bakarken, bu konunun toplumda nasıl algılandığı yönünde araştırma kuruluşlarının kamuoyu yoklama çalışmalarına iyi baksınlar, rakamlara iyi baksınlar. Çünkü çok ağır sorularla karşılaşacaklar. Keşke bu akil arkadaşlarımızı, Başbakan'ın talimatlarından sonra, bu sorularla nasıl başa çıkacaklarına dair bir formasyona, eğitime tabi tutsalar. Çünkü görünen o ki 7 bölge dolaşıp, vatandaşı bu sürece ikna etmeye katkıda bulunmaya çalışacaklar. Görevleri zor, Allah kolaylık versin."

  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89