• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3658
  • Euro 34.9475
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 7 °C

Altan Tan: Kandil'de görüşmeler olumlu geçti

Altan Tan: Kandil'de görüşmeler olumlu geçti
Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Kandil'de KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan başkanlığında bir heyetle görüştüklerini ifade ederek, görüşmenin olumlu sonuçlandığını belirtti.

BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, DTK Eş Başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Abdullah Öcalan'ın kaleme aldığı mektubu PKK yetkililerine iletmek üzere 27 Şubat'ta Federal Kürdistan Bölgesi'ne geçmişti. Burada kimi temaslar da gerçekleştiren heyetten Demirtaş, Kışanak ve Önder, 2 Mart'ta Habur Sınır Kapısı'ndan geçerek Türkiye'ye döndü. Türk, Tuğluk ve Tan ise KDP, YNK ve Federal Kürdistan Bölgesi'ndeki siyasi partilerle görüştükten sonra 4 Mart'ta Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani'nin özel uçağıyla Diyarbakır'a döndü.

Heyetin içerisinde yer alan ve yaptıkları görüşmelere ilişkin DİHA'ya konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Federal Kürdistan Bölgesi'ne ziyaretlerinin esas amacının PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Kandil'e gönderdiği mektupları yerine ulaştırmak ve onların görüşlerini almak olduğunu söyledi. Tan, mektupların devlet kanalıyla kendilerine ulaştırıldığını belirterek, "Biz de bu mektubu devletin bilgisi dahilinde aldık. Kürdistan Bölgesel yönetiminden Kandil'e mektupları götürdük. Ve ondan sonra da bir müddet görüştük. Bu görüşmelerimizi de hemen zaten Süleymaniye'de yaptığımız toplantıyla duyurduk. Bunların hiçbirisini gizli, saklı olarak yapmadık. Çünkü bu süreç böyle bir süreç. Kamuoyu aydınlatılacak. Tabiî ki bir müddet için de olsa söylenmemesi gerek şeyler söylenmeyecek, sürecin genel çerçevesi açık tutulacak. Niye açık tutulacak? Biz şu an gizli saklı bir şey yapmıyoruz. Ne yapıyoruz barış için uğraşıyoruz. Biz bu mektupları ulaştırdıktan sonra bir müddet sonra Newroz'a kadar geçecek bir zaman dilimi içerisinde bu değerlendirmelerini yapacaklar. Biz de o bildirdiklerini tekrar İmralı'da Sayın Öcalan'a ileteceğiz. Tabi oraya gittiğimiz için bu sürecin en önemli aktörleri Sayın Abdullah Öcalan, Kandil, BDP, devlet, hükümet, Avrupa ve bunların yanında Kürdistan Bölgesel yönetimindeki siyasi partiler, işte Celal Talabani'nin partisi, Sayın Mesut Barzani'nin partisi. Biz onlarla da görüştük. İlk olarak da Kürdistan İslami Partileri'ni de ziyaret ettik. Hem görüşlerimizi anlattık hem de görüşlerini aldık. Çok iyi görüşmeler yaptık. Bizler açısından çok önemli oldu" dedi.

'Sayın Karayılan'ın başkanlığında bir heyetle görüştük'

Tan, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın mektubunu Kandil'de PKK sorumlularına aktardıklarını ifade ederek, "Sayın Murat Karayılan'ın başkanlığında bir heyetle görüştük. PKK'nin elinde bulunan kamu görevlileri kısa bir süre zarfında bir hafta 10 gün gibi bir tarih edilmişti. Sanırım buradan oluşturulacak bir heyet vasıtasıyla gidip alınacak. Tekrar bir heyet İmralı'ya gidecektir. Bizim talebimiz Eş Başkanlarımızın gitmesidir. Ama tabi süreç nasıl gelişir, yine aynı üçlü heyet mi gider, şu an itibariyle bilmiyoruz" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89