• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 11 °C

Altan Tan: İslam şeriatına inanıyorum

Altan Tan: İslam şeriatına inanıyorum
CNN Türk'te yayınlanan Aykırı Sorular programına konuk olan Altan Tan, gazeteci Enver Aysever'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

CNN Türk ekranlarında yayınlanan “Aykırı Sorular” programına konuk olan Altan Tan, Enver Aysever'in soruları yanıtladı.

Çözüm sürecine ilişkin basında yer alan açıklamalarını değerlendirmesi istenen Altan Tan, açıklamalarının yanlış anlaşıldığını, 'Ulus Devlet' istemek anlamına gelmemesi gerektiğini ifade etti. Kürtlerin Ulus Devlet istemediğini söyleyen Tan, şöyle devam etti:

"Kürtler Ulus Devlet istemiyor. Korktuğumdan dolayı mı? Hayır, 40 bin gencini feda eden bir halk, topluluk, korktuğu için mi Ulus Devlet istemiyor. Birincisi, bugün dünya bu modeli geçti. Ortadoğu'ya yeni bir sistem lazım. Türkler'in, Kürtler'in, Süryaniler'in, Ermeniler'in... birlikte yaşayabilecekleri, entegrasyonun olacağı, gümrüklerin, sınırların kalkacağı belki bir eyaletler birliği gibi bir Ortadoğu lazım. Türkiye'de demokratik bir devlet olursa, inanın sadece Kürtler değil, Halep'teki, Şam'daki Araplar da bu federasyona bağlanmak isteyecektir. Esed gidecektir oradan."

TÜRKİYE'NİN SURİYE POLİTİKASI

Türkiye'nin Suriye politikasına da değinen Tan, "Bunu Kürtleri kiralık katil gibi kullanarak tasarlayanlar varsa çok ayıp ediyorlar. Bu Kürtlere bir hakaret. Gelin Kürtleri ikna edin. Suriye'deki,Türkiye'deki Kürtlerin de statüsünü belirleyin, gelin Suriye'deki rejimi, halkı ikna ederek birlikte indirelim" dedi.

BARZANİ'Yİ KARALIYORLAR

Barzani'nin üstlendiği misyonu değerlendirmesi istenen Tan, "Ortadoğu'daki Kürt liderlerinden biri. Önemli biri. Amerika'nın taşeronu demek, Barzani'yi ne küçültür ne de büyütür. Çünkü öyle bakarsanız, o zaman mevcut hükümetin içinde daha büyük bir taşeron dersiniz. AKP hükümeti veya başka bir parti için. Hiç kimseye taşeronluğu layık görmem. Barzani'yi karalıyorlar" dedi.

KÜRT -TÜRK İSLAMCILIĞI YANLIŞTIR

"Abdullah Öcalan'ın bin yıllık İslam kardeşliği sentezi ne anlama geliyor?" şeklindeki bir soruyu Tan, "Kürt-İslam sentezine ben katılmıyorum. Kürt-İslam sentezi, Türk Milliyetçilerinin, İslamı kullanmak üzere, İslamı kendi imparatorluk ve hegomanyalarına boya yapmak üzere kullandıkları bir terimdir. Türk İslam sentezi, bir zehirdir. İslamcı harekatın içinde miliyetçiler doludur. Şu an Başbakan'ın etrafında da bu insanlar doludur. Milliyetçiliği, Türk İslamcılığı, Türk hegomanyasını, İslam boyası ile örtenlerdir. Dolayısıyla, Kürt İslamcılığı da, Türk İslamcılığı da yanlıştır. Kemalistler bütün diğer milletleri yok saydılar. Hakkını istemek milliyetçilik olarak kabul görüyorsa, Bütün Kürtler Milliyetçidir" diye yanıtladı.

Solcu olmadığını, Müslüman olduğunu söyleyen Tan, Kürt mücadelesini desteklediğini ifade ederek, "İran ajanı da değilim" dedi.

BEN ŞERİATÇIYIM 

Müslüman olduğunu söyleyen Tan, "Türkiye Cumhuriyeti'ndeki Kemalist yapının artık tarihe kaldırılması gerektiğine inanıyorum. Bundan sonra yerine ne geleceğine de halk karar versin istiyorum. Benim kendi görüşüm. Ben şeriatçıyım. Her Müslüman şeriatçıdır. Ben Müslümanım ve İslam Şeriatına inanıyorum" diye konuştu.

MHP MİTİNGLERİ

MHP'nin düzenlediği mitinglerde, kullanılan üslubun yanlış olduğunu söyleyen Tan, "Bugün herkesin, üslubunu düzeltmesi gerekir. Biz şu an Devletin izni dahilinde, bir görev yürütüyoruz. Bugün parti olarak talimat almıyoruz. Birileri çıkıp da hükümet de dahil, ben istediğimi söyleyeyim, siz de alttan alın her şeyi ben belirleyeyim diyorsa, boşuna uğraşıyor. Bu yoldan bir şey çıkmaz. Hayır çıkmaz" dedi.

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89