• BIST 10276.88
  • Altın 2385.073
  • Dolar 32.2296
  • Euro 34.7
  • İstanbul 10 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 13 °C

Almina sonsuza dek 1 yaşında...

Almina sonsuza dek 1 yaşında...
Bayramı kana bulayan Antep’teki bombalı saldırı, minik Almina, Sena, Süleyman ve Sevgi’yi de aramızdan aldı. Küçük bedenler parçalandı, geriye hazin hikâyeler kaldı.

Gaziantep’teki bombalı saldırıda yaşamını yitirenlerden dördü küçücük çocuklardı. 1 yaşındaki Almina, 3 yaşındaki Süleyman, 13 yaşındaki Sena ve 11 yaşındaki Sevgi Gülperi İnanç, terör saldırısının en küçük kurbanları oldu.

Şırnak’ta askerlik yapan ve bayram izni için memleketi Gaziantep’e gelen Onur Fikret Aker, yanına 21 yaşındaki eşi Duygu ve minik kızı Almina Melisa’yı da alarak akraba ziyaretine gitmek için halk otobüsüne bindi. Otobüs, Şehitkamil İlçesi’ndeki Karşıyaka Polis Merkezi’nin karşısında bulunan durağa geldiğinde ortalık cehenneme döndü. Polis merkezine 10 metre uzaklıkta park edilmiş bomba yüklü otomobil infilak ettirilince otobüs alev topu haline geldi. O alev topu Onur, eşi Duygu ve dünya tatlısı Melisa’ya mezar oldu.

Okul arkadaşıydılar

Onur ve Duygu birbirlerinin ilk göz ağrısıydı. Gaziantep’in İslahiye İlçesi’nde doğmuş ve her ikisi de Hasan Ali Yücel Lisesi’nden mezun olmuştu. Yaklaşık iki yıl önce evlendiler ve bir yıl önce de Almina Melisa dünyaya geldi.

Bayramlaşmaya gidiyordu

Son yılların en korkunç ve insanlıkdışı saldırısında yaşamını yitiren çocuklardan biri de 3 yaşındaki Süleyman Alkan oldu. Bayramın ne olduğunu pek bilmiyordu ama yeni elbiseler alındığını, dilediği kadar şeker yiyebildiğini görmüştü. Çok seviyordu bu nedenle bayramı. Önceki gün de yeni elbiselerini giydi. Babası İbrahim ve annesi Dilber Alkan’ın elini tutup bayramlaşmak için akrabalarına doğru yola çıktı. Gidecekleri yer yakındı, araca binmeyip yürüdüler. Polis merkezinin yakınlarına geldiğinde yaşamındaki son sesi duydu küçük Süleyman. Savrulan parçalar o küçük sırtına isabet etti ve orada son nefesini verdi. Hastaneye kaldırılan baba İbrahim Alkan’ın hayati tehlikeyi atlattığı, anne Dilber’in durumunun ise kritik olduğu öğrenildi.

Küçük kızını gelinlikle uğurladı

Bombalı saldırının yaşamdan kopardığı çocuklardan biri de 13 yaşındaki Sena Büyükkonut oldu. Okulların tatil olduğu bu bayram gününde belki de kısa yaşamının en güzel günlerini yaşıyordu. Önceki gün de alışveriş yapıp arkadaşlarıyla buluşmak için bir alışveriş merkezine gitti. Orada çok eğlense de evine dönmesi lazımdı. Kendisine mezar olacağını bilmeden o halk otobüsüne bindi. Bir süre sonra o korkunç patlama oldu ve Sena ağır yaralandı. Çevreden yetişenler tarafından hemen hastaneye kaldırıldı. Doktorlar, hemşireler bütün gece onu yaşama bağlayabilmek için mücadele etti ama olmadı. Sena, sabah saatlerinde katliamın küçük kurbanlarından biri olarak son nefesini verdi. Kızının ölüm haberini alan anne Tülay Büyükkonut, Adli Tıp Morgu önünde sinir krizleri geçirdi. Eline gelinlik alan anne Büyükkonut, gözyaşlarına boğularak etrafındakilere, “Kızım gelin oldu” diye bağırdı. Acılı annenin diğer kızı Büşra ise “Anne kardeşim şehit oldu” diyerek teselli etmeye çalıştı. (Taraf)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89